אולטימטום בזוגיות: מה עשיתי לא נכון?

תאריך פנייה: 22.06.2005 מס׳ הודעות: 7
חיפוש נושא
מישהו
לד"ר אורן חסון - מידע נוסף
22.06.2005 • 21:56

אני אותו מישהו שחברתו יצרה קשר לאחרונה עם מישהו לאחר זמן ממושך של מערכת היחסים ( חצי שנה ) איתי.ראשית אני רוצה להודות לך על העזרה.אמרת שנתתי כל כך מעט מידע,אז ככה אני אתן לך עוד פיסת מידע ...הפעם יותר נרחבת לגבי מה שקורה וקרה בינינו מאז יצירת הקשר.אני והיא חצי שנה ביחד ואף פעם לא אסרתי עליה להתראות עם חברות/ידידים מהעבר שלה זה נורמלי ביותר. פשוט לאחרונה אותו בן אדם נכנס למערכת היחסים שלנו כשהיא נותנת לו יחס שפוגע ביחסה אליי היא ממעיטה ביחסה אליי ויושבת לדבר איתו ולצחוק איתו. הוא ידוע כפלרטטן וכנראה שזה מוצא חן בעיניה. אני לא זוכר אותה נותנת יחס למישהו כמו שנתנה לו בכל החצי שנה שאני איתה. הם הולכים לאכול ביחד בזמן העבודה כשאני עסוק. בחדר האוכל בעבודה היא דואגת לו לצלחת , דברים שלא ראיתי אף פעם בקרבתה והכל ללא ידיעתי.הוא עזב את העבודה לפני מספר ימים ואחרי שדיברתי איתה על כך והבהרתי לה שזה לא מוצא חן בעיניי היא אמרה שאין לי מה לדאוג ושהיא אוהבת אך ורק אותי ושהיא פשוט רק מצאה לה מישהו להעביר איתו את הזמן כי די משעמם לה גם מהסיבה שאני עסוק בעבודה ולה כיף איתו ובנוסף אמרה שאין לי מה לחשוש , ניסתה להרגיע אותי בתשובה שהוא גם ככה עוזב ואני לא אשמע עליו יותר. אך לא .מספר ימים לאחר מכן הגיעה למכשירי הנייד הודעה לא מובנת כשהסתבר שהיא בעצם היתה מכוונת אליו. היא לא הרגישה נעים מכל הסיפור , ניסתה להסתיר זאת ממני אך לאחר זמן מה הודתה כי ההודעה היתה מכוונת אליו. כלומר היא מסתירה ממני . אני לא יודע אם להסתיר זה סוג של שקר אבל באמת שהרגשתי זלזול באותו רגע.היא אמרה שזה לא רציני ואין לי ממה לדאוג. אמרתי לה שכל העניין לא נראה לי ושתחליט מה היא עושה. עכשיו אני ממתין להתפתחויות לראות מה המצב ולבינתיים אני מחכה לתשובתך ודעתך בעניין.תודה רבה רבה

ד"ר אורן חסון
אולטימטום
23.06.2005 • 10:24

מישהו יקר,
אתה מתייחס לפנייתך זו:http://www.starmed.co.il/Forum/?ForumID=93&MsgID=563106הסברתי לך שקיימות שתי אפשרויות, האחת שהיא בודקת אפשרויות אחרת, והשניה שהיא לא בודקת ורק נדמה לך, ושהיא באמת ובתמים מעוניינת בך בכל לב. בחרת להציב לה אולטימטום, מה שעדיף לעשות כאשר האלטרנטיבה השניה היא הנכונה יותר. התוצאה היא שאתה מסתכן בכך שהיא תצטרך לבחור, ואולי זה לא תהיה אתה. ויכול להיות שגם זה בסדר, כי אז לפחות לא תחיה באשליה שהכל בסדר, כאשר זה לא. המגרעת בדרך הזו שבחרת היא, כמובן, שהיוזמה אצלה, ואתה פסיבי ומחכה, ומטפס על הקירות.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
מישהו
אולטימטום
23.06.2005 • 14:17

אוקי אז אולי טעיתי ? מה אתה באמת חושב שהיה כדאי לעשות ואולי יש דרך לתקן ?מחכה לתשובה , תודה

ד"ר אורן חסון
יוזמה
23.06.2005 • 14:36

מישהו יקר,
ראה שוב את מכתבי הקודם. אם אתה באמת אוהב אותה ורוצה לעזור לה להחליט לבחור בך, קח יוזמה והתחל לפעול כדי להראות לה, ובשום אופן לא תוך כדי התרפסות, אלא תוך כדי עשייה משותפת, שיש לך מה לתרום לה, ושאתה באמת מעוניין. קח לך מדי פעם פסק זמן קצר למחשבה איך עושים את זה, התלבט (וזה בסדר להתלבט), תכנן, ועשה. ומקסימום, תטעה. זה רק יהפוך אותך לאדם אסרטיבי יותר, טוב יותר, וחכם יותר לפעם הבאה.

בברכה,
מישהו
יוזמה
23.06.2005 • 20:29

תודה רבה !

ורד
לד"ר אורן חסון - מידע נוסף
27.06.2005 • 13:52

שלום
ד"ר חסון,בהמשך לשיחת טלפון שקיימנו בעקבות פנייה שעשיתי כאן לבקשה ל"עזרה דחופה" (זה היה ערב שבועות), ובמהלך שיחת הטלפון סיכמנו כי אחזור אליך בנושא יעוץ. ובכן אני ובעלי מעוניינים בטיפול "קצר מועד" כפי שמכנים זאת אנשי המקצוע, מה שאומר טיפול נקודתי ו"אגרסיבי" של בין 4 ל-3 מפגשים, וזאת לאחר מאמצים רבים שעשיתי על מנת לשכנע את בעלי ללכת ליעוץ הוא הסכים לטיםול קצר. מאחר וכך אני מבקשת את המלצתך ליועצת (לא יועץ), מישהי שהייתי מגדירה "בולדוזרית" . ויש לנו עוד כמה קריטריונים שאני מעדיפה לא לציין אותן כאן. לכן אשמח לקבל ממך המלצות בשיחת טלפון ולא כאן בפורום. אודה לך באם אקבל את הסכמתך להתקשר אליך.בתודה ורד וסמי

ד"ר אורן חסון
שם
28.06.2005 • 00:25

ורד,החבאת את ההודעה כאן שרק במקרה מצאתי אותה. אבל יכול להיות שיש לי שם בשבילך. צרי איתי קשר. ואגב כך, את לא צריכה את הסכמתי מראש כדי לטלפן לבדיקת פרטים.

בברכה,