אהבה, שליטה ופחדים בזוגיות

תאריך פנייה: 19.12.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
גולן
אגו או אהבה?
19.12.2011 • 00:44

שלום
לך ד"רלאחרונה חברה שלי סיימה איתי את הקשר, אני בן 25 והיא 23. הקשר היה קשר של שלוש שנים, כמו כן אני הייתי הראשון שלה.חייב להגיד שבמהלך הקשר לא הייתי סגור עליה, חיפשתי וקיבלתי חיזוקים רבים לגביה, לא חשבתי שהיא מספיק יפה עבורי, הזיקה לדת שלנו מאוד שונה, היא מאוד תלותית במשפחה שלה, ובנוסף עצבן אותי כל מיני קטעים באופי שלה, שבד"כ הבלגתי אבל לפעמים גם התעצבנתי מאוד, שלא תבין לא נכון גם היא התעצבנה עליי, אבל תמיד התפייסנו.הפרט הכי חשוב-לא פעם רציתי אני להפרד ממנה.חייב להגיד שהיא אהבה אותי מאוד וגם אני מאוד אותה, היינו דבוקים כל הזמן יחד.לקראת סוף הקשר ראיתי שהיא מתרחקת, שהיא כבר לא כ"כ שלי וניסיתי לחזר אחריה, קניתי לה דברים חמודים,הכנתי תמונה של שנינו, יצאנו יותר, הכל כדי שתחזור להיות שלי.בסוף היא נפרדה ממני וקיבלתי את זה מאוד מאוד קשה, הדבר היחידי שאני חושב מאז זה עליה, הרזתי מאוד, מנסה לחזר אחריה בכל מיני דרכים אבל היא מתעקשת שהיא לא רואה את הקשר הזה לחתונה ולכן אין טעם שנמשיך בשביל שנפרד בעתיד.פתאום היא הכי יפה לי בעולם, אני מחפש אותה בכל מקום, משווה אותה לכל בחורה שיש, פשוט לא מבין איך התפספסה לי אהבת חיי, ממש הרגשת פספוס.בנוסף אני משתגע כשאני חושב שהיא עם בחורים אחרים, בינתיים היא לא הייתה אבל זה מלחיץ אותי מאוד שמישהו אחר יגע בה באופן אינטימי.חברים ומשפחה אומרים לי שזאת לא אהבת אמת וגם אני יודע שזה לא יוביל לחתונה, שאני סתם אובססיבי רק כי היא זו שחתכה ולא אני, שכן חשבתי שתמיד אני זה שקובע את הטון. למרות שאני מרגיש שהיא חסרה לי מאוד ואני כן מתגעגע ואוהב אותה.הם אומרים שאם היא תסכים לחזור אז אני שוב ארגיש את אותן תחושות שליוו אותי ולבסוף אפרד ממנה, ולכן להפסיק עם האגו ולמצוא מישהי שתתאים לי יותר ולהמשיך הלאה..הכל נראה לי מאוד מבלבל , מה אתה חושב?

ד"ר אורן חסון
אהבה, שליטה, פחדים או אגו? או הכל..
19.12.2011 • 12:49

גולן יקר,
אגו, אובססיה, תבחר. והאמת? גם אם זו אהבה, יש שני צדדים למטבע (כן, גם היא חלק מהעניין, וגם היא צריכה להחליט). יתכן שאהבת אותה כל העת, אבל הריחוק שלך נתן לך כוח בזוגיות, של שליטה. יתכן גם שפחדת להתמסר עד הסוף, כדי שלא להיפגע. ובכל מקרה – פגעת בה, והיא איבדה את האמון בך. עכשיו, זה כבר לא תלוי בך, זה תלוי בה. כך או כך, בין אם היא תחזור אליך ובין אם לאו, קח את זה כלקח, כדי להתחבר טוב יותר לעצמך, להבין טוב יותר את עצמך, ובעיקר, כדי להבין שאתה עלול לפגוע בצד השני, ולדעת שכל עוד אתה בזוגיות, אתה לא מיועד לפגוע בבת הזוג שלך. לא רק בגלל שאתה תינזק בסופו של דבר, אלא קודם כל כי אתה גורם נזק לה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083