קינאה בזוגיות: איך להבין את הרגשות?

תאריך פנייה: 30.04.2013 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
אוראל
התנהגות שווה לכולן
30.04.2013 • 18:49

שלום
מה שלומך ? יש לי מקרה קטן שארצה לשתף. אני נשואה 4 שנים ובעלי יש בו מן הטוהר הילדותי. נראה לי שהוא רואה אישה הוא אוהב לפתח שיחה כמו ידיד כזה ופעמים זה נראה מוזר.כשהתחלנו לצאת --החמיא לחברה שלי שלא תפיל תגברים ( וזה על מנת להתקרב אליי דרך החברה....- הוא לא אמור להחמיא לי?)- נסענו לטיול והתלוו אלינו עוד כמה שלא הכרנו והוא זרק מילה לאחת הבנות שסיפרה משהו אישי- בקטע של "עכשיו אסתלבט עליך" ואניאומרת לעצמי רגע! מי זו, מה? כאילו תחושה שמחפש לבנות קירבה או בדיחה אישית בניהם, גם אם זה הכי תמים ונקי.- ולאחרונה היינו במסיבה משפחתית ופתאום הוא שואל את חברה של דוד שלי "שבעת"?,עכשיו תחושתי הייתה: מה ההתענינות הזו אם היא שבעה? אם כבר אתה מתעניין תתעניין באישתך קודם! אולי זה נשמע ילדותי או רגיש מידי (אני גם בהריון אז אולי אני רגישה מידי ? אני לא יודעת) אבל מה שצבט לי הוא מה ההתענינות הזו? אם כבר אתה מתעניין תתעניין באישתך! והרגיש לי שהמשפט הזה והדאגה אליה זה ממש כמו אליי, כאילו אין יחס שונה , המשפט שתופס עליי תופס גם עליה. זה פגע בי והרגשתי כאילו מה שהדאגה שצריכה להיות אליי זה יכול להיות על כל אחת. ואולי כי אותי ממש לא מעניין לתענין באף אחד אם שבע אכל שתה אלא רק בבעלי זה מעט מקומם אותי.עכשיו אמרתי לו אם כבר אתה שואל מישהי אם שבעה תשאל את אישתך קודם מן הראוי. ותשובתו הדבילית שגרמה לפיצוץ " מה אסור לי לדבר עם אנשים?מה קשור? עזור לי . עזור לי להבין למה זה הפריע לי. ולמה הוא כזה? ממה זה נובע? ולמה הוא ענה ככה במקום להגיד :"רגע , מה מציק לאישתי ולפחות לנסות להבין.תודה

ד"ר אורן חסון
איך מסבירים קינאה ופגיעה?
05.05.2013 • 00:23

אוראל יקרה,
קשה לי לדעת, לפי תאורך, עד כמה הוא מזניח אותך למען נשים אחרות. האם הוא עושה זאת לך פעם בשבוע, פעם בחודש, פעם בשנה? כלומר, אני בעצם שואל על מידת הרגישות שלך. את מתלוננת שהוא שאל את חברתו של דודך אם היא שבעה, ולא שאל אותך. האם אף פעם הוא לא שואל אותך ואף פעם לא מתעניין בך? האם הוא תמיד מתעניין באחרות ולא בך? או שאולי הוא כן מתעניין בך, ובכל זאת חורה לך כאשר הוא ידידותי לסביבה, ובעיקר לנשים?טבעי שכאשר זה קורה עם נשים, את מרגישה חוסר ביטחון. אולי כי כאשר הוא עושה זאת, הוא פותח אופציה לשיחה, ואת חוששת מכל קשר שלו עם נשים אחרות שאולי יאיים עליך. ואולי את נפגעת כי את מרגישה שכאשר הוא ידידותי כלפי נשים אחרות, אחרים תופסים את זה כאילו שאין לו עניין בך, וזה מבזה אותך, מה שלא קורה כאשר הוא ידידותי כלפי גברים. אני חושב שלפני שתוכלי להסביר לו למה זה מפריע לך, את צריכה להבהיר זאת יותר טוב לעצמך. ויתכן שקשה לך להסביר זאת לו, כי את חושבת שזה מעמיד אותך בעמדת חולשה כלפיו. הסבירי זאת היטב לעצמך, וחפשי את הניסוחים לעצמך שיוכלו להסביר את החלק הרגשי שלך לאחרים, ולבן זוגך, באופן שקול יותר, ולא באופן מתלהם וכועס. אולי זה יהיה אז קל יותר.ראי גם את המאמר שלי -מאמר על קינאה, ובכלל זה גם את דרכי הטיפול בה במסגרת הזוגית.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083