טיפול בקינאה בזוגיות
רחלי
מריבות עם החבר
⌄
שלום
ד"ר אורן חסון ,אני בת 27 , הכרתי בחורבן 33 , אחרי חיפושים אין סופיים ...הוא "עשה לי את זה " דיי מיד והתחלנו לצאת באופן אינטנסיבי .אחרי חודשיים הוא הצטרף אלי לנסיעת עבודה לחו"להחופשה היתה מדהימה וכשחזרנו , עברנו לגור יחד , מאז עברו שלושה חודשים , בהם עברנו המוןחוויות כייפיות , שיחות נפש , משברי אמון קשים וקשים יותר , מריבות אטומיות , אהבה גדולהאני יודעת שאני בעייתית ,כשאנחנו לא שוכבים - אני חוטפת "קריזה" ומוצאת על מה לריב , הכל הולךאני קנאית מוסלמית , בצורה חסרת היגיון (כך שאני שולטת בזה במצב רגיל , אך במצבי ה"קריזה" אין היגיון )אנחנו גרים בבית שבו הוא גר עם האקסית שלו , כל פעם שאני מוצאת משהו חדש , אני מתוסכלת מכךמצידו , הוא קנאי גם (רק בלי הקריזות)ומבלה לא מעט מול אתרים מאוד מסויימים במחשב , בוידאו וכו1+1 ...אני מרגישה , שזה בא על חשבון הסקס שלנו יחד וזה מציק לי מאודאיך מתגברים ?(תמיד שעולה השאלה , למה בעצם להישאר יחד אם רבים כל הזמן ? אז כך שאני חושבת שאני אריב עם כל אחד על אותם הדברים ואותו אני אוהבת באמת , אז אני רוצה לפתור את הבעיה שלי תוך כדי היחסים איתו ,כשאני כועסת , הוא נותן לי את התחושה שקשה לו עם זה והוא רוצה לרצות אותי)אוף , קשה ...מצטערת על האורך ...תודה רבהרחלי
ד"ר אורן חסון
קינאה שתלטנית, חרדות ואי הבנה
⌄
רחלי יקרה,
יש שני עניינים במכתבך. הראשון קשור לאותם אתרי פורנו. אנא קראי את התכתובת הבאה שלי,כאן, שאולי תספק לך גם כמה נקודות מבט אחרות על העניין.לגבי הקינאה שלכם, יש לכם בעיה בעניין, שכדאי שתטפלו בה. מסיבה כלשהי יש לך (ואני עוסק כרגע רק בך) חוסר בטחון באשר לכך שבן זוגך באמת רוצה אותך. קשה לך להאמין שסוף סוף מצאת מישהו שמתאים לך ושאת רוצה כל כך, ואז את עושה כל הזמן את כל הבדיקות האפשריות, מעבירה אותו מבחנים, ומרוב חרדה, מחפשת סימנים אולי גם במקומות שאין, ומעמתת אותו עם כל חשד קטן. בכלל זה גם "אין סקס", בעינייך זה כנראה "הוא כבר לא אוהב אותי יותר". את, ואולי גם הוא, משתמשים בקינאה שלכם, כנראה, גם כדי לשלוט על הצד השני, למען הבטחון שלכם בקיום הזוגיות. את צריכה לעשות הפרדה בין הדברים, ולשם כך שניכם זקוקים להדרכה, כדי להגיע לתובנות חדשות באשר לצרכים הזוגיים של שניכם. כדי שלא תראו סימנים של אש במקום שאין אש. אני ממליץ על יעוץ זוגי. כפי שאמרת, עדיף לך ללמוד את זה איתו, מאשר לאבד אותו ולעשות את זה, מתישהו, עם מישהו אחר בעתיד.
רחלי
תודה רבה
⌄
(הודעה ללא תוכן)