אבא חסר - מה לעשות?
טובה
לשנות התנהגות של אדם מבוגר-אפשרי??
⌄
אבא שלי טיפוס שאוהב חברה הבעיה היא שהחברים חשובים לו הרבה יותר מהמשפחה עד כדי כך שהוא מראה יחס קר ועינייני לבני המשפחה (הכוונה לילדים הנשואים, לאישה ולילדים שעדיין בבית הוא אבא-בעל חם ומגלה אהבה רבה) בעוד שלחברים הוא מראה אהבה, אכפתיות, חום והתעניינות...דברתי על הנושא עם אחי והתווכחנו ביננו האם אפשר לשנות את המצב? אני טענתי שהוא כבר בנאדם בן 60 שבחר להתנהג באופן זה מסיבות שאינן ברורות לנו ואי-אפשר לשנות אותו!!!כל מה שנדבר איתו או נעשה תרגילים ומהלכים אלו ואחרים לא יועילו לשנות את המצב וחבל על המאמץ.... גם אני פעם חשבתי שנוכל לשנות אותו, ניסיתי, נכשלתי והתאכזבתי. צריך פשוט להשלים עם המצב כמו שהוא... אחי טען בתוקף שאפשר לעשות משהו ולשנות את התנהגותו לאחים הנשואים. ואני התפלאתי- מה?? הוא פתאום יתחיל להרים טלפונים ולהתעניין בשלומנו או להזמין אותנו לבקר אצלם??? את זה הוא יודע שאמא עושה מצוין...מי צודק?? האם אפשר לשנות בנאדם בן 60??
טובה
יש לך רעיון איך??
⌄
ואם זה אפשרי לדעתך דוקטור, יש לך רעיון איך??
ד"ר אורן חסון
כשהאבא עדיין חסר
⌄
טובה יקרה,
הצרכים של אביך הם צרכים חברתיים וטבעיים, הוא בחר בהם, וטוב לו עם האופן שבו הוא ממלא את עצמו. גם הצרכים שלך ושל אחיך, שאביך יהיה יותר חם כלפיכם מאשר כלפי חברים, הם צרכים טבעיים. ובכל זאת, הניחוש שלי הוא שלאביך טוב עם האופן שבו הוא מנהל את חייו.אביך כבר סיים לגדל אתכם. לא שהוא לא יכול להמשיך ולתמוך ובכם, וכנראה שאתם זקוקים לזה. ובכל זאת, יש לו גם חיים משלו. את יכולה לדבר איתו, אם תמצאי זמן מתאים, ולהגיד לו שאתם מרגישים שהוא עדיין חסר לכם. בהחלט יכול להיות שהוא חושב שאתם כבר לא, ומכאן הריחוק שלו. אלא שבכל מקרה, לדרוש ממנו יותר ממה שהוא יכול להכיל או להעניק, אולי זה אגוצנטרי מדי. הוא נהנה מחייו, ואולי כדאי לשמוח בשבילו על כך.