יחסי מין בגיל 15: מתי זה מתאים?
חגי (שם בדוי)
אני וידידה חושבים לקיים יחסי מין.
⌄
שלום
כולם.אנחנו בני 15 שנינו וחושבים על קיום יחסי מין .- אמצעי מניעה.מה הכי עדיף?חשבתי על שני קונדומים כמו ששמעתי מכמה אנשים, שזה בטוח ובסדר.עכשיו, מאיפה אני אשיג קונדומים למשל?היא חושבת גם על גלולות, למרות שאני חושב ששני קונדומים יעשו את העבודה נהדר.אז אנחנו צריכים לדעת איך משתמשים, איך משיגים, מה ההשלכות של זה, בטיחותי וכדומה.מה דעתכם ואשמח לתשובות.תודה רבה מראש.
חגי (שם בדוי)
אני וידידה חושבים לקיים יחסי מין.
⌄
בבקשה זה דחוף מאוד.חג שמח.
ד"ר אורן חסון
יחסי מין בגיל 15
⌄
חגי יקר,
אם אתה מרגיש שזה דחוף, אז אתם כנראה שלא בשלים לזה. אם אתם בקשר טוב, אז תחכו כמה ימים, או כמה שבועות, ולא יקרה שום דבר רע בדרך. יחסי מין צריך לדעת לעשות מתוך אחריות, הן בשל המחלות שאפשר לקבל בדרך (ואכן, קונדומים יותר יעילים מאשר גלולות לצורך העניין הזה), והן בשל האפשרות של כניסה להריון. ותאמין לי שאתה לא רוצה להיות אבא בגיל 16. ולכן, זהו נושא שצריך ללמוד אותו יותר. קונדומים לא משיגים, קונדומים קונים. בשביל זה יש בתי מרקחת. חפשו חומר קריאה נוסף. קחו את הזמן שלכם, ועשו את זה מתוך בטחון שאתם יודעים מה אתם עושים. בגרות היא אחריות. וכאשר תעשו את זה מתוך בגרות ואחריות, גם תרגישו פחות אשמים אחר-כך (ותאמין לי שגם זה דבר שכדאי להתכונן אליו, גם אתה וגם היא). במילים אחרות, כשתהיו בוגרים ואחראים, לא תצטרכו לשאול אותי.אלא מה שמטריד אותי הוא שאתה מגדיר אותה כ"ידידה", ולא כחברה שלך. אני לא יודע מה היחסים ביניכם, אבל בדוק שהיא רוצה את זה מהסיבות הנכונות, ולא משום שאתה לוחץ עליה.