תהליכים של קבלת החלטות | ד"ר אורן חסון

קבלת החלטות: הכללה מתוך שאלה - איך לבחור בין שני גברים?

כשאתם לא בטוחים, האסטרטגיה הטובה היא פשוט לבחור, מבלי להביט לאחור

קבלת החלטות קשות: לקפוץ?

להיות החלטי זה קל רק למי שלאחר החלטות לא מסתכל יותר לאחור, ובעיקר לא מאבד ביטחון אם ההחלטה לא הוכיחה את עצמה. מי שלאחר כל החלטה שעשה שוקל אותה שוב ושוב, ויש לו הסטוריה של חרטות לאחר מעשה גם לאחר שאין אפשרות חזרה, יחשוש להחליט בפעם הבאה בגלל הפחד להרגיש רע לאחריה.

כמובן שחשוב ללמוד מן העבר, אבל כרגע אני מדבר על אובדן הביטחון העצמי ועל ההלקאה העצמית לאחר החלטה שנעשתה בתנאים של אי ודאות.

קחו בחשבון שאם אתם לא יודעים להחליט בין שתי אופציות, סימן הוא שלפחות על פי מצב הידע שלכם, הן די שוות זו לזו. מכאן, שאולי בכלל לא משנה באיזו מהן תבחרו. אם אינכם יכולים להוסיף ידע משמעותי, באמת שלא משנה במה תבחרו. זכרו שגם אם תבחרו באפשרות שמבטיחה, סטטיסטית, יותר הצלחה, אתם עלולים, בדיעבד, שלא להצליח. מכאן שגם בחירה נכונה ומושכלת לא תמיד מבטיחה הצלחה. במקרה זה, כאשר האפשרויות שוות בערכן (כך זה, מן הסתם, כאשר קשה להחליט ביניהן), כל מה שצריך זה להדחיק חרדות, לבחור, ולעשות אחר-כך הכל, אבל הכל, כדי שהבחירה תממש את הציפיות שלך ממנה. כי אם, לאחר בחירה שעשיתם, תחשבו שוב ושוב על חרטה ועל אפשרויות כישלון, חוסר הביטחון שלכם עלול לגרום למימוש הכישלון הזה.

על מאגר הטיפים ליחסים ולהתמודדות אישית

את מרבית מאגר הטיפים בנושאים של זוגיות ושל עבודה אישית כתבתי בעקבות שאלות שנשאלתי ב פורום האינטרנט שאני מנהל , ועיבדתי את תשובותי לטיפים באתר שלי. הקישו כאן כדי לראות מאגר הטיפים הכולל .

אם הטיפ הנוכחי חשוב לכם, שימרו אותו במועדפים או כחלונית נפרדת על המסך, כתזכורת, ועיינו בו שוב, כשתרגישו צורך.