מאבקי כוח: להפסיק לפחד לתת! | ד"ר אורן חסון

מאבקי כוח – להפסיק לפחד לתת!

מאבקי כוח באים מהפחד לתת

להפסיק לפחד לתת

מאבקי כוח באים מהפחד לתת. לפעמים הפחד הזה צומח מתוך הקשר הזוגי, ומתוך אגוצנטריות ברורה ומתמשכת לאורך זמן רב של צד אחד לפחות. אבל פעמים רבות זוג נוצר ומתאהב כאשר הפחד הזה, ורגישות לנתינה ללא תמורה קיימים אצל בני הזוג עוד לפני שנתנו צ'אנס הוגן זה לזה. וזה משהו שצריך ללמוד. בעיקר להבין – שלמען החיים ביחד, למען השלווה, למען האהבה ולעתיד טוב יותר אני מוכן או מוכנה לוותר על לא מעט. אני מוכן או מוכנה להיות עם יותר סבלנות. עם מספיק סבלנות כדי לחכות לנתינה של הצד השני, וללמוד לאהוב אותה כשהיא מגיעה, ולשמוח בה. עם מספיק אהבה ורצון כדי להמשיך בנתינה שלי גם אם אני נותן "יותר". אתם צריכים ללמוד לא לפחד לתת. זה לא קל. זה כמו קפיצה לבריכת מים קרים. אבל קפצו, והתחילו לשחות, ותתחממו בדרך.

כי אם אתם מחפשים להיות פגועים, תמיד תרגישו נותנים יותר – והרי תמיד הדברים יהיו לא לגמרי ברורים: את נותנת א' ו-ב', אתה נותן ג', ד' ו-ה', ומה "נחשב" יותר? אם נתינה וקבלה לא נמדדים אך ורק בפרמטרים ברורים, כמו, נגיד, כסף, שאפשר תמיד לעשות חשבונאות מדוייקת ולומר מי חייב למי, תמיד תוכלו לומר לעצמכם שאתם הם אלה שנותנים יותר, ואף פעם לא תצאו מזה. אז בבקשה – חיזרו לפיסקה הקודמת. שם הפתרון שלכם, והוא דורש עבודה של כל אחד מכם עם עצמו. את הגמול תקבלו באוירה טובה יותר. אולי אפילו בבטחון טוב יותר בעתיד המשותף. נדמה לי ששווה.

על מאגר הטיפים ליחסים ולהתמודדות אישית

את מרבית מאגר הטיפים בנושאים של זוגיות ושל עבודה אישית כתבתי בעקבות שאלות שנשאלתי ב פורום האינטרנט שאני מנהל , ועיבדתי את תשובותי לטיפים באתר שלי. הקישו כאן כדי לראות מאגר הטיפים הכולל .

אם הטיפ הנוכחי חשוב לכם, שימרו אותו במועדפים או כחלונית נפרדת על המסך, כתזכורת, ועיינו בו שוב, כשתרגישו צורך.