איך להצליח תמיד?
הבנת המציאות – לבחור נכון את המטרות
כי מהי הצלחה? והפעם אני מתייחס לכל תחום שבו אתם רוצים להצליח – לימודים, מקצוע, תחביב, להיות הורה טוב, או להרוויח הרבה כסף. מה נותן לנו תחושה טובה יותר שאנחנו מצליחים? למה "מצליחן" או "מצליחנית" אינם אלה, למשל, שהם הורים ממש ממש טובים? – האם הצלחה היא רק לצאת בסופו של דבר עם ה"פרס" או תעודת המקום הראשון ביד? או אולי לצאת עם תחושת ערך עצמי שהישגתי את מה שאני רוצה, גם אם זה לא בהצטיינות, וזה מספק אותי? ואם לא, אז מה? האם אני צריך לדאוג ולפחד מתחושת הכישלון, של העובדה שאם לא אצליח להצטיין, אני מוכן מראש לצאת מהמשחק?
התשובה מאד תלויה בכם. הרבה תלוי גם בהבנה מציאותית של הציפיות - ובעוצמת האכזבה כאשר הן לא מתממשות - וצפוי שגם זה יקרה מדי פעם. האם זו סיבה לוותר?
כאשר אתם מחליטים להעז, כדאי לחשוב היטב על המטרה החשובה באמת, לסדר את המטרות על פי סדרי חשיבותן עבורכם, ולהכין את עצמכם כדי להתעקש, אם צריך, במטרות שחשובות לכם – רצוי גם עם ההבנה שאי אפשר להשיג הכל, ועם ההבנה שמאמץ במטרה אחת עלול לפגוע בהשגת מטרות אחרות.
ולזכור שיש מטרות שנראות הישגיות יותר, כי מקבלים עליהן תעודות הצטיינות והוקרה, ויש מטרות שהן בנאליות יותר, ללא תעודות, עם הערכה של מספר אנשים מצומצם, כמו להיות אבא טוב, אמא טובה, אח טוב, חברה טובה, או נעים לאנשים, או לעשות עבודה טוב ועם מחוייבות לה, גם היא יחסית קלה, וכזאת שיש עוד אנשים שעושים אותה טוב. לכן, אולי גם יתאים לכם לחפש רמת הישגיות אחרת בכל מטרה, כי האיזון בין הצרכים חשוב יותר מאשר המאמץ להצטיין בהכל. למשל, כי להיות אבא טוב, מפחית מהיכולת שלי להיות הכי טוב במשהו אחר. לכן, אולי גם תצליחו "להצליח", על פי הקרטוריון שלכם, אבל גם עם מגבלות, למשל תוך התחשבות באחרים במקום על חשבון אחרים. גם זו הצלחה, בין היתר כי התחשבות באחרים היא חלק בלתי נפרד מהאופן שבו אתם רואים את עצמכם כבני אדם בעלי ערך. לפעמים, כל מה שצריך כדי להצליח, הוא לבחור מראש את קנה המידה הנכון להצלחה על פי אמת המידה שתהיה בחירה נכונה שלכם, ואשר תהיו שלמים איתה ועם עצמכם גם יחד.
על מאגר הטיפים ליחסים ולהתמודדות אישית
את מרבית מאגר הטיפים בנושאים של זוגיות ושל עבודה אישית כתבתי בעקבות שאלות שנשאלתי ב פורום האינטרנט שאני מנהל , ועיבדתי את תשובותי לטיפים באתר שלי. הקישו כאן כדי לראות מאגר הטיפים הכולל .
אם הטיפ הנוכחי חשוב לכם, שימרו אותו במועדפים או כחלונית נפרדת על המסך, כתזכורת, ועיינו בו שוב, כשתרגישו צורך.