יעוץ פרטני, הצלחה ותחושת ערך עצמי
טיפול פסיכולוגי ועבודה עצמית: שיפור ההערכה העצמית
איך להצליח תמיד? ואולי השאלה הנכונה היא: איך להצליח?
איך מצליחים להצליח תמיד?
סיפר לי פעם מטופל שלפעמים, כאשר הוא הולך לפאב, הוא פונה לאשה, אחר אשה, אחר אשה, אחר אשה, ואם האשה החמישים ושלוש מסכימה והולכת איתו, הוא מרגיש נפלא. אבל פעמים אחרות, לאחר הדחייה השנייה או השלישית הוא מתבאס כל כך, שהוא עוזב, הולך הביתה ומרגיש רע עם עצמו כל אותו ערב. והנה לכם, גבר אחד מייצג שני קטבים של הצלחה.
כי מהי הצלחה? והפעם אני מתייחס לכל תחום שבו אתם רוצים להצליח - לימודים, מקצוע, תחביב, להיות הורה טוב, או להרוויח הרבה כסף. מה נותן לנו תחושה טובה יותר שאנחנו מצליחים? – האם לצאת בסופו של דבר עם ה"פרס" ביד? או שמא עם תחושת ערך עצמי, זו שדועכת קצת, או הרבה, בעקבות כל כישלון, שכדי לשמור עליה אני מוכן לצאת מהמשחק גם אם אז ברור שלא אקבל גמול?
התשובה מאד תלויה בכם. הרבה תלוי גם בהבנה מציאותית של הציפיות - ובעוצמת האכזבה כאשר הן לא מתממשות - וצפוי שגם זה יקרה מדי פעם. האם זו סיבה לוותר? כאשר אתם צריכים להעז, כדאי לחשוב היטב על המטרה החשובה באמת, לסדר את המטרות על פי סדר חשיבות, ולהכין את עצמכם כדי להתעקש, אם צריך, כדי להצליח. על פי הקרטוריון שלכם - ומתוך התחשבות גם באחרים, כי גם זה חלק בלתי נפרד מהאופן שבו אתם רואים את עצמכם כבני אדם בעלי ערך. לפעמים, כל מה שצריך כדי להצליח, הוא לבחור מראש את קנה המידה הנכון להצלחה.
אם הטיפ הזה חשוב לכם, שימרו אותו במועדפים או כחלון נפרד על המסך, כתזכורת, ועיינו בו שוב, כשתרגישו צורך.