תפיסה שונה של זוגיות: פתרון
רוני
מרחב פרטי בתוך הזוגיות
⌄
אני בן 35 וגר עם חברתי כ 4 חודשים אנו יוצאים כבר כ 9 חודשים יש לציין כי זו הפעם הראשונה שאני גר עם בת זוג לפני זה היו קשרים גם ארוכים . הבעייה היא שאני מרגיש לחץ מאוד גדול מצידה לגבי המרחב הפרטי שלי ( שאני חייב אותו). היא אוהבת להיות צמודה אלי בזמן שהיא איתי אפילו שאני הולך לשבת על המחשב או קורא ספר היא תמיד מגיעה "ומפריעה" לי בצורת חיבוקים או משפטים כמו הספר חשוב יותר ממני וכו'. לגבי אירועים מחוץ לבית כמו ללכת עם חברים מהעבודה למסעדה בסיום היום או סתם להפגש עם חבר אני מקבל סידרה של שאלות שמזכירות לי חקירה במשטרה. לאחרונה אנו רבים הרבה בגלל שאני מתעצבן ומנסה להגן על המרחב הפרטי שלי והיא נלחמת נגדי המריבות הפכו להיות תכופות . טוב לי איתה ואני מעוניין להמשיך את הקשר אבל מתקשה לראות איך אוכל מכיוון שאני לא מוכן לוותר על הפרטיות שלי . אני מרגיש שאין לה אמון בי ואין סיבה מסויימת שזה יהיה כך כי לא שיקרתי לה בחיים . כאשר דיברתי איתה על זה היא נפגעה ואף איימה לעזוב מספר פעמיים . אודה לך על תשובה
ד"ר אורן חסון
תפיסה שונה של זוגיות, ופרטיות
⌄
רוני יקר,
יש לכם תפיסה שונה של זוגיות, וצרכים שונים של אינדיבידואליות. זה לא רק שהיא לא רואה את הצרכים שלך לפרטיות ולמרחב אישי, אלא גם שאתה מתקשה להכיר בכך שהצורך שלה לגעת, ולהיות חלק ממך, חשוב לא פחות. וכאשר שניכם לא מכירים בכך, נוצר פער שאתם נלחמים עליו ללא הבנה הדדית ולכן ללא יכולת להגיע לפשרות שתוכלו לחיות איתן. והעניין הוא לא רק להפגש באמצע, אלא גם לעשות זאת באופן שתהיו מוכנים להבין ולקבל אותו, ולוותר על משהו כחלק מהרצון של שניכם לספק זה את זה.אם יש לכם בעיה עם זה, אני חושב שכדאי שתגיעו ליעוץ זוגי. לפעמים צד שלישי יוכל לנווט אתכם נכון מבלי שתמשיכו בדרך עם מטענים חורגים.