שתלטנות: למה כדאי לך ללכת

תאריך פנייה: 26.07.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
מיואשת
חבר אובססיבי
26.07.2006 • 17:23

לד"ר חסון שלום רב!אני וחבר שלי יוצאים ביחד כבר שנה וחצי הקשר שלנו הוא רציני...אבל מה שמתריד אותי זה שהוא מאוד קנאי,בנינו פער גילאים גדול שהוא בין 17 שנה, אני בת 20 והוא בן 37 .אנחנו אוהבים אחד את השני ולא מסוגלים לעביר יום אחד בלי שנראה אחד את השני (כרגע גרים באותה עיר), אבל בעיה שנוצרה היא שהוא מאוד מפחד לאבד אותי כמו שכבר אמרתי יש בינינו פער גילאים של 17 שנה והוא פוחד שאני עלולה להיפר ממנו לטובת מישהו צעיר יותר ומושך. אני חיילת וגרה בבית החייל בגלל המרחק של הבית שלי ו של הבסיס. אז חבר שלי יודע שבבית החייל נמצאים גם בחורים והוא תמיד שואל אותי אם ישנם בחורים לידי או עוד כל מיני שאלות כאלו... לפני יומיים הוא התקשר אלי בלילה ממספר חסוי ולא דיבר וזה חזר כמה פעמים על עצמו, אז חברה שלי מהחדר הרימה את הטלפון והוא התחיל לדבר איתה, מכיוון שיש לה קול גס קצת בטלפון מאשר אצל בחורות, אז הוא חשב שהיא זה בחור שאני עלולה לבגוד בו איתו. כאשר תפסתי את הטלפון הבנתי שזה הוא הסברתי לו שזאת חברה שלי מהחדר אבל הוא לא האמין לי ואמר לי מילים שפשוט פגעו בי ו ביקש שאני בחיים יותר לא יתקשר אליו ולא יחפש אותו. כרגע הוא ניתק את הטלפון שלו ולא עונה גם לטלפון בעבודה אני לא יודעת איך לדבר איתו ואיך להסביר לו שזאת היתה אי הבנה מצידו ושאני באמת לא בוגדת בו ולא צריכה אף אחד חוץ ממנו.אנא ממך תעזור לי כי אני נכנסת לדיכאון לא יודעת מה לעשות אני כבר יומיים לא יושנת ולא אוכלת ורק בוכה, ואין לי למי לפנות גם אין מי שייעץ לי מה לעשות בנושא.אני מצטערת על המכתב הארוך..בתודה רבה מראש

ד"ר אורן חסון
שתלטנות כואבת:נצלי את ההזדמנות ולכי
26.07.2006 • 17:47

מיואשת יקרה,
עושה רושם שיותר מאשר הוא פוחד שלא לראות אותך, הוא פוחד מהפחד לאבד אותך. אז הוא מעדיף לאבד אותך, מאשר שתהיי שלו, והוא יפחד כל הזמן. ויותר ממה שהוא אוהב אותך, הוא מפחד לפחד. ואם כשאת איתו הוא פוחד, אז המשוואה הזו אומרת שהוא פוחד להיות איתך, יותר מאשר הוא אוהב אותך.להגיד לך משהו? חיים עם גבר שהוא חסר בטחון ושתלטן (כי הפחד שלו משתלט על החיים שלך, מכניס חרדות לחיים שלך ומנהל את החיים שלך כך שאת מאבדת שליטה עליהם ובטחון במה שיקרה לך), יכולים להיות אומללים למדי. ברור שבזמן הקרוב זו תהיה נפילה. יהיה לך קשה מאד. אבל הסיכוי הטוב הוא שבעוד שנה או שנתיים לא תביני בכלל מה עשית שם, ותהיי במקום הרבה הרבה יותר טוב.יכול להיות שהוא יחזור להיות איתך, ויכול להיות שתהיי מאושרת חודש, ואומללה ומאושרת חליפות במשך שנתיים. אבל אם תישארי איתו, תהיי אומללה בלבד בעוד שלוש שנים. או חמש.חפשי לך תמיכה וחברות ועיסוקים, וזה בסדר לכאוב ולהתאבל, כי הציפיות שלך של אהבה גדולה וחזקה לכל החיים נשברו, וזה לא קל לאף אחד. אבל החיים שלך והשלווה שלך והבריאות שלך, שווים יותר מזה, כי מגיע לך גבר שלא יאמלל אותך בגלל הפחדים שלו. וזה מה שהוא עשה לך.ואם את זקוקה לטיפול נפשי כדי להתאושש, עשי זאת. גבר כזה הוא גבר שמאד קשה להשתחרר ממנו, דווקא בגלל שיש גם עליות גדולות וגם נפילות גדולות.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083