שליטה ושמות: פתרון למריבות בפורום

תאריך פנייה: 03.08.2006 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
אינקוגניטו1
מחפשת את דעת המשתתפים לגביי שם
03.08.2006 • 02:11

שלום,
אני בהריון והתבשר לנו שיש לנו בן, בעלי ביקש ממני שאעשה אותו לאיש הכי מאושר עליי אדמות ואסכים לקרוא לעובר שיוולד על שם אביו (מסורת עדתית), איש מקסים אך מאוד חולה כל חייו, למרות שהוא יודע שמבחינת מסורת עדתית מהצד שלי אין קוראים לנולד על שם איש חי ובטח לא על חי וחולני מאוד כל חייו, אצלנו קוראים רק על מת שנפטר בשיבה טובה. בנוסף לכך, בעלי יודע משיחות בעבר על הנושא כי עקרונית מאוד לא מוסכם עבורי לקרוא לאחד מילדיי בשם מאוד ישן (ענתיקה) שכבר קיים אצל כל אחד מבני משפחתו. הסברתי לו שעבורי לקרוא לבני בשם שהוא רוצה זה כאילו שהילד לוקח על כתפיו היסטוריה של אדם אחר. ועוד הסברתי, כי לא אוכל לחיות בשלום עם העובדה שנתתי לבני בכורי שם שכל כך מנוגד לכל דעותיי, עקרונותיי ואמונותיי, לא אוכל להרגיש שייכות לשם הזה לעולם. ניסיתי להציע פשרה, ומכיוון שאנו חיים בחו"ל הצעתי כי את שם אביו נכתוב כשם שני, כיוון שבחו"ל זה מאוד נפוץ שניתנים לתינוקות שני שמות.הוא לא מוכן להתפשר ואינו מציע חלופה כלשהי ואינו מנסה אפילו במעט להתחשב בדעותיי עקרונותיי ואמונותיי, אלא רואה אל מול עיניו רק את רצונוזהו שמו של אב בעלי, שלמה, שם ארכאי וגרוע מכל, כאן בחו"ל בכלל מתכוונים לסלומוןאז השם שעובר אצל בני משפחתו הוא סולי, שזה כאילו קיצור ויפוי השם, אבל אני לא מסוגלת לקרוא לבכורי בשם שיש כבר למספר בני משפחה, זה הם סולי, אני לא יכולה לשייך את השם הזה לבניולגביי הטענה שניתן לשנות שם בגיל מאוחר יותר, לא עולה אפילו בדעתי כי כך קרה לאחי ששמו היה מורכב משני שמות כשהראשון היה השם הארכאי ואותו הוא הוריד וחייו מאותו הרגע השתנו לרעה, הוא שינה אותו מיד בחזרה.עולה בדעתי אף פשרה נוספת, מה דעתכם על : סולאשמח לשמוע תגובות לגביי סול

ד"ר אורן חסון
שמות ושליטה
05.08.2006 • 19:55

אינקוגניטו יקרה,
הגעת לפורום הלא מתאים לשאול שאלות לגבי שמות. הפורום אינו פורום תמיכה, אלא פורום מומחים, ואני לא מומחה לשמות. אבל הבעיה שלך, לפני השם של בנך, היא התקשורת עם בן זוגך. או שתצליחו להתפשר, או שתבחרו שם שלא יהיה לא חלב ולא בשר, או שתחליטו להפרד בגלל שאתם לא מוצאים שם לבן שלכם ששניכם תסכימו עליו.– כמובן שאני מתלוצץ, אבל לא לגמרי. הקצנתי את התמונה רק כדי שתביני, ואולי דרכך גם בן זוגך, שאתם לא רבים על שמות. אתם רבים על שליטה, על כבוד ועל "צדק" (שגם זה מונח מניפולטיבי בדרך כלל, שנועד ליצור שליטה). במקום זה, אולי כדאי להיות חכמים. דברי איתו על זה. ונסי להאשים את עצמך לפחות באותה מידה שאת מאשימה אותו בזה, כי אז אולי הוא יוכל להתחיל להקשיב לך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
טל
סול זה שמש
06.08.2006 • 15:39

לא זוכרת באיזו שפה.אבל לדעתי זה יהיה שם מהמם לבן (-: