שיקום לאחר בגידה: מה לעשות?
רוני
בגידה
⌄
שלום רב
אני (42) ובעלי (48) נשואים כ 13 שנה ולנו 3 ילדים . שננו ממוצא עדתי שונה .ובעלי תרבויות שונות לחלוטין ...כשהכרתי אותתו חשבתי שאוכל להתגבר על השוני העדתי ..אך לצערי עם השנים הפער / השוני הלך והתעצם .., אחרי נסיונות מרובים במשך השנים לקרב אותו לתרבות שלנו אם זה להצגות ..חברים חדשים ..חגי ישראל ...(דבר אלמנטרי כשיש ילדים קטנים )...דבר שלא צלח ...וזו לא היתה הבעיהה היחידה שעליה ניסיתי להתגבר ...כל השנים המשותפות שלנו יחד אני זו הדומיננטית בכל דבר ..הן בחינוך הילדים וכלה במכירת דירות והעתקת מקום מגורים ...תמיד הסכים לכל מה שבקשתי גם אם לו זה קשה או לא נוח ...הייתי כמו "צוות הווי ובידור ," ....עיייפתי .....רציתי שמשהו יעזור לי לקבל החלטות ..יעמוד לצידי ..ימשוך איתי את העגלה שנקראת משפחה ...לפני כשנה ..רגע לפני רכישת מגרש לבניית בית חדש ...הכרתי את ב. במקום עבודתי באקראי ..היחסים והשיחות איתו הלכו וגברו ..איתו התייעצתי בכל הן בנושאים יומיומיים עילהם הייתי צריכה לתת את הדעת וכן גם לגבי רכישות והשקעות למינהם ..ההקשבה שלו העצות שלו גרמו לי להקשר אליו ..ואף להמשך אליו פיזית ...חששתי מאד ...חששתי לפגוע באהובים שלי והפחד מהלא נודע כאשר יתגלה הטריף את דעתיבאחד הלילות אשר למדתי לבחינה ..התפתחה בינינו (ביני לבין ב.) שיחת צאט ..שהתפתחה לשיחה אירוטית ו ..והוזכר בה גם דברים אינטימים על בעלי.בעלי איכשהו גילה והדפיס את שיחת הצאט הזו ..ומאז אינו רוצה לשמוע ממני .הוא מאיים כי יגש לרבנות הדתית אך עדין לא ניגש ..חי איתנו בבית למרות איומי העזיבה שלו ...הוא בעצם חיי ולא חיי ...איתנו ולא איתנו ...התנצלתי עד תחינה לקבל את סליחתו ..הסברתי כי לא היה בל מגע פיזי ...אך הוא בדעתו ...אני אוהבת אותו ולא רוצה להפרד ..יודעת ומביננה עד כמה פגעתי בו ...מבקשת סליחה ומחילה בכל דקה ודקה ..אבל ...איך אני יכולה להסביר לו שגם לו יש חלק בכל הסיפור הזה??????נואשת וממתינה לתשוובתךתודה מראשרוני
ד"ר אורן חסון
שיקום לאחר בגידה
⌄
רוני יקרה,
כרגע, הוא הפגוע מבין שניכם, ולכן זה אולי לא הזמן שייקח על עצמו אפילו חלק מהאשמה. זה יכול לבוא, ואפילו אמור לבוא, אבל הרבה יותר מאוחר. הוא כרגע לא יהיה מוכן להקשיב לך עד שלא תקחי עלייך את האשם, ומבחינתו אולי גם את המתבקש מזה, שאני לא בטוח שהוא יודע לגמרי מה זה (כאב? אשמה? עונש?). הוא רוצה, כך יש להניח, לדעת שלא תחזרי על זה. והשאלה אם האגו שלך יכול לעמוד בתהליך הזה בשלב הזה.מעבר לכך, אני ממליץ גם על יעוץ זוגי. בדיוק בשביל זה – כלומר, כדי לדאוג שהזוגיות שלכם באמת תהיה טובה יותר ממה שהיתה. זה ייקח זמן, זה יכאב, אבל בסיוע של יעוץ מקצועי שילווה אתכם תוכלו לעשות זאת אולי טוב יותר.