הרגשות שלך: מה את מפספסת?
חני
רגשות חזקים
⌄
שלום,
אני בת 30, היו לי עד עכשיו בערך 3 מערכות יחסים משמעותיות אבל חוץ מהראשונה שהייתה בגיל 17 לא הרגשתי שאני מאוהבת או רגשות אהבה חזקים. גם שם בדיעבד אני לא בטוחה שהייתי מאוהב בו אלא יותר מאוהב בכל העולם שלי שהשתנה בעקבות הקשר הזה.כרגע אני במערכת יחסים שנמשכת שנה וחצי עם בחור שאני כן אוהבת וכן רואה עתיד אבל גם פה אני לא מרגישה אהבה חזקה כמו שאני חושבת שבמצב תקין הייתי צריכה להרגיש.אנחנו מדברים על זה והוא מרגיש אותו דבר אבל בגלל שזה חוזר אצלי כבר המון שנים ובכל מערכת יחסים שהיתה עד עכשיו הגעתי למסקנה שאולי יש אנשים שמתאהבים מהר ובקלות יותר ויש אנשים שלא. עם זאת, זה לא מסתדר לי באמת בראש ואני חוששת שאני מפספסת משהו.אשמח אם תוכל לעזור לי להבהיר את העניינים. יכול להיות שיש לי איזה חסם?תודה רבה
ד"ר אורן חסון
מפספסת משהו? אולי.אולי גם מרוויחה
⌄
חני יקרה,
מבחינת ההבנה, את לא מפספסת דבר. זה נכון. כי אנשים נורמליים ונורמטיביים בנויים כולם אותו הדבר, במובן האיכותי של התכונות הכלליות שיש לנו, אבל שונים זה מזה, ולפעמים מאד, במובן הכמותי. כולנו יודעים לכתוב, וכולנו יודעים לקרוא, וכולנו אוהבים מוזיקה, אבל יש מי שזה בא לו יותר בקלות, והרבה יותר מדוייק או מהר, ויש מי שפחות.כך גם בעולם הרגשי – יש מי שהעולם הרגשי שלו חד מאד, ורגיש מאד בפגיעויות שלו, ויש מי שרגיש יותר לאחרים ואמפתי יותר, ויש מי שכועס מהר יותר, או מאבד סבלנות מהר יותר, ויש מי שקשוב יותר לאחרים ומי שפחות. וגם – עצמת היכולת להתרגש ולאהוב שונה מאדם לאדם, או לפחות כאלה שאצלם זה חבוי יותר מאשר אצל אחרים שזה מוחצן ומודע יותר.העניין הוא שיש רגשות שאחוזים יותר זה בזה, וכאשר אחד עוצמתי יותר, גם אלו שאחוזים בו חזקים יותר. לפעמים קבוצת רגשות אחת באה על חשבון קבוצת רגשות אחרת, ולפעמים כל הרגשות עוצמתיים יותר.יתכן שאת נזקקת לשקט, והיציבות של התנועה האיטית של התלות הרגשית באחרים (כי באהבה – האושר שלך תלוי ברגשות של אחרים כלפייך, או בקיום שלהם לידך) מתאימה לך. את צריכה אולי ללמוד להאמין ולקבל את מי שאת, מבלי לפחד מכך שאת לא מרגישה כפי שאומרים לך שאת צריכה להרגיש, או כפי שאת חושבת שכולם מרגישים. לכי בדרכך, זה יכול להיות טוב מאד, ואולי את מפספסת משהו בעוצמה הרגשית שחסרה לך, ושיש כאלה שחווים, אבל את מרוויחה כנראה בדברים אחרים שלאחרים אין.