קשר רגשי: פחד, כעס ושליטה
אנונימית
עזרה דחופה
⌄
אני וחבר שלי נפרדנו לפני שלושה ימים היינו ביחד שנתיים אולי קצת יותר בשיחה טובה איתו סיפרתי לו שבזמן מכינה לעיצוב אז עשו לנו מודל עירום כלומר היינו צריכים לצייר בן אדם ערום , הוא מאוד נפגע מכך למרות שבתקופה שהייתה לי מכינה לא היינו יחד רק לקראת סוף המכינה חזרנו ואז הוא שמע על המודל ונפרד מימני בצורה מגעילה אין כמותה הוא אמר לי שהוא שונא אותי שהוא מצטער שחזר אלי והוא יצטער על זה כל חייו . עכשיו רציתי לשאול איך בן אדם שכל כך אהב אותי יכול לעשות סוויץ ולשנוא האם זה הגיוני? חוץ מזה הוא רודף אותי בחלומות ואני כל כך סובלת הוא הקשר הרציני הראשון שלי ואני אוהבת אותו ואני לא יכולה לחיות עם העובדה שהוא שונא אותי למרות שזו שנאה טפשית וחסרת הגיון . הוא נפגע מכך שראיתי איבר של מישהו אחר . אפילו שזה במסגרת מכינה והייתי חייבת להיות בשיעור . אני בחורה טובה אני תמיד רק נתתי לו כל מה שרצה ניסיתי לרצות אותו הוא פשוט תמיד אמר כמה אני מושלמת שאני תמימה אבל הוא שכב איתי שיחשוב על זה.האם באמת שונא אותי? האם יחזור אלי כמו ששאר החברים אומרים? ואיך מתמודדים עם החלל הריק והכאב שהשאיר לי? אני יומיים ביקשתי סליחה על כלום ואמרתי לו גם שהוא מגזים וכו אבל גם הייתי רכה מידי ומתחננת והיום הייתי צריכה מימנו עזרה ופשוט הגיב לי שוב תתרחקי מימני ... אז הפעם הגבתי לו בתוקפנות אבל בצורה המתאימה, אמרתי לו שאפשר לענות יפה , ו העובדה שאני לא בדיוק מה שרצית לא נותנת לך את הזכות להעניש אותי שאני בחורה טובה ושהוא הפסיד ושאני גם לא רוצה להתקרב למישהו מגעיל כמוהו שכל כך פגע בי ושאם יש מישהו שהוא צריך לשנוא זה את עצמו על מה שעשה לי..(הוא פגע בי כבר הרבה בעבר). אני צריכה עזרה דחופה האם יחזור אלי אי פעם? האם שונא אותי באמת?
ד"ר אורן חסון
חומות של כעס, שנאה ושליטה
⌄
אנונימית יקרה,
יתכן מאד שהוא אהב אותך, ואולי אפילו מאד. אבל הוא לא יכול להתמודד עם הדעות הקדומות ועם הפחדים שיש לו.הוא כועס עליך, אבל אולי גם על עצמו. הוא פוחד ממתירנות, בודאי ממתירנות שלך, והוא בעיקר פוחד מהכעס שלו כאשר יתברר לו שוב שמשהו מסוג זה קורה. זה האדם, אנונימית. קחי את זה בחשבון אם את מתכננת קשר איתו לאורך זמן. השינאה כביכול היא כנראה רק כלי להקים מחסום גדול, כדי שלא להיפגע ולכעוס. כדי להעניש אותך, וכדי לאיים עליך שאם מתישהו תחזרו להיות ביחד, תצטרכי להיזהר מאד כדי שלא להכעיס אותו, כך שאם הקשר ביניכם יחזור, קחי בחשבון שהחומות שיבנה סביבך רק ילכו ויעצימו. הוא זקוק להם כדי להתמודד עם הקינאה והכעסים והחרדות שלו. אני מבין שאת אוהבת אותו, אבל בכל זאת חשבי היטב אם גם את זקוקה לזה ו/או יכולה להתמודד עם זה לאורך זמן בשנים הבאות.
אנונימית
חומות של כעס, שנאה ושליטה
⌄
קודם כל תודה על התגובה. דרך אגב הוא בן 20 אם זה חשוב ואני בת 21, רציתי לשאול האם ההתנהגות הזו יכולה להשתנות אי פעם ? זו לא יכולה להיות סתם התנהגות ילדותית שתעבור לו עם הזמן? הוא די בטראומה מהאקסית הקודמת לפי דעתי שבגדה בו וקשה לו לבטוח בנשים . הוא מאוד קנאי ודרש מימני כבר יותר מידי על חלק אני עומדת על שלי ולא מסכימה להתפשר . מה שאני שואלת במידה והוא מרצונו ירצה לחזור אלי כי בכל זאת הייתה לנו אהבה עצומה שחבל לוותר עליה , אני חושבת שהפעם אני לא אגיש את עצמי על מגש מכסף מכיוון שעשיתי את זה כמה פעמים, ואני חושבת שהפעם אני אציב לו את המצב שאם הוא רוצה להיות איתי הוא חייב להפסיק לקנא לי ולהיות יותר גמיש כי אני ממש לא מסוגלת לחוות שוב את הכאב שאני חווה כרגע , בכל מקרה נראה שהוא לא יצור קשר גם ככה למרות האהבה הגדולה שהייתה לנו , אני פשוט נורא מקווה שיבין שהפסיד בחורה טובה ושיבין שטעה אם זה אפשרי? אז אני רק צריכה לדעת אם קינאה יכולה להפוך להיות נורמאלית מ-לא נורמאלית, כיוון שאני מאוד אוהבת אותו ואני רוצה לדעת אם יש סיכוי שזה משהו שישתנה עם הזמן . בעיני קינאה זה דבר גרוע ברגע שהיא גורמת לי לעשות דברים נגד רצוני והוא אהב אותי מאוד ולכן היו לנו מלא רגעי משבר שהוא אמר לי שהוא לא רוצה לפגוע בי ולכפות עלי ושאנחנו לא מתאימים כנראה והוא לא מבין שהבעיה היא אצלו בלי קשר להתאמה . איך אני אמורה להסביר לו משהו אם הוא בטוח שהוא צודק בתפיסת העולם שלו , כמו שאמרת הוא שם עלי מלא חומות ביטחון ואני פשוט רוצה שזה יפסיק אבל אני גם מאוד רוצה להיות איתו... מה אני יכולה לעשות כדי לעזור לנו בעיקר לו להבין שהוא טועה ? פסיכולוג? טיפול זוגי? תמליץ לי אם אפשר? והאם ההתנהגות שלו היא משהו שאופייני למי שעוד לא התבגר זאת אומרת ילדותי והאם הוא לפי דעתך כזה?
ד"ר אורן חסון
המרכיבים ההכרחיים של בן זוג מוצלח
⌄
אנונימית יקרה,
בדרך כלל התחושות האלו עמוקות דיין בגיל הזה כדי שלא ישתנו אלא במסגרת של טיפול יסודי ומעמיק. פעמים רבות מה שאת רואה הוא בסיס לשתלטנות פטריארכלית, לדיכוי ולאלימות במסגרת הזוגיות, בין אם אלימות מילולית, ובין אם אלימות פיזית.כבר השבתי בעבר כאן בפורום על השאלה של מהו בן זוג מוצלח:וחשוב שתביני שבן זוג מתאים הוא לא רק בן זוג שהנתונים שלו מוצלחים (מצליח, מצחיק, אינטליגנטי, עשיר, אסרטיבי, חתיך), אלא גם בן זוג שרוצה אותך, ובן זוג שמעריך את הרצון שלך ובן זוג שלא רוצה לפגוע בך. בלי זה, הוא נשאר רק "לא בן זוג" מוצלח. וזה כנראה מה שהוא היה לך עד עכשיו, לא בן זוג מוצלח." ואצלך מדובר ביכולת שלו לתת לך שמחת חיים ותחושת חופש - את יודעת שהחופש הזה אינו מיועד להיות נגדו, והוא לא יכול להכיל את החרות האישית שלך. האם הוא בן זוג מוצלח? - חשבי היטב על כל המרכיבים ההכרחיים של בן זוג מוצלח.