קשר מתקשה: מה לעשות?

תאריך פנייה: 18.05.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
העצובה
אכזבה
18.05.2006 • 05:00

דר' חסון שלום רב!פניתי אליך בעבר והעצות שלך מאד עזרו לי כך שהדבר הכי טבעי היה לי זה לפנות אליך שוב.אני גרושה כמעט בת 41 עם ילדה בת 17 שחיה כשנתיים עם בן זוג בן 37 שעבר לגור אצלי עם כלבו בן ה-8 כיום.דיברנו על הרצון למסד את הקשר ורצוני להכנס להריון כבר כמעט שנה.החבר שלי שמרן ולא רוצה ילדים ללא חתונה אולם אני לא רואה אותו מזדרז להציע לי נישואים למרות שהוא יודע שהשעון שלי הביולוגי מתקתק ,מצד אחד הוא מבין אותי .לפחות כך הוא טוען, ומצד שני הוא נלחץ ואז מתחיל להתרחק , לעשות פרצופים ולא לדבר וזה יכול להיות גם יומייים עם החמצות פנים וטון אגרסיבי.פתאום הוא יכול לשאול אותי מה אני רוצה ממנו אם הנושא עולה כאילו זה נושא ששייך רק לי ואם אני מנסה לפייס הוא מתרחק עוד יותר.הבעיה השניה שלי שהוא לא ממש מנסה לחבב את הבת שלי ,הוא ממשיך להעביר עליה ביקורת ותמיד מחפש בה דופי.לאחרונה היא יוצאת עם בחור נחמד אבל החבר שלי לא טורח להתייחס אליו וזאת בגלל שהיא חוזרת מאוחר בלילה וזה לא לטעמו למרות שאני סומכת עליה.היא ילדה חרוצה בלימודים וגם עובדת להנאתה.הוא טוען שהיא פרזיטית ולא נוקפת אצבע בבית למרות שאני לא מתלוננת על כך- לו זה מפריע כי הוא עוזר לי בבית ומצפה ממנה לעזרה כלשהיא.הוא טוען שהיא מפחידה אותו בהתנהגות וזה גורם לו לחשוב על כל נושא החתונה ,מה שלי נשמע כתירוץ לא לקחת אחריות.אני מאד אוהבת אותו למרות שהוא קצת קמצן רגשית, אין לו בעיה להגיד אני אוהב אותך אבל ליזום מין זה לעיתים רחוקות בא ממנו כך שירדתי מכל הנושא ואני כבר לא יוזמת כמו פעם וזה רק הפסד שלו כי לאחר מכן הוא טוען שחבל שאנחנו לא עושים זאת לעיתים קרובות.אודה לך על העצות ואשמח לקבל את תגובתך ותודה מראש

ד"ר אורן חסון
אכזבה והחלטות קשות
21.05.2006 • 01:43

העצובה יקרה,
מכיוון שאני לא יכול לדעת מה היתה ההתכתבות הקודמת שלנו, אצטרך להסתפק במידע שאני מקבל כאן בלבד.לא ממש שאלת שאלה, אבל אני מניח שאת רוצה לדעת מה לעשות עם זה. אני לא יכול לומר לך, כי אני לא יכוללדעתמה הוא באמת מרגיש. אני רק יכול לשקף את מה שאת כותבת, ומה שאת כותבת אומר לי שהוא אולי בכלל לא מעוניין בקשר ממשי. מה שאת כותבת, מרמז על זה שהוא אולי שמרני כי זה נוח לו, וכי מאפשר לו דחייה של הבאת ילדים, ועל כך שהוא מנסה למצוא פגמים בך, בקשר שלכם ובבת שלך כי זה מסייע לו לדחות החלטה, ועל כך שאולי גם העובדה שהוא לא יוזם יחסי מין ביניכם מעידה על נסיון להשאיר את היכולת להביא ילדים לעולם תחת שליטה. אבל אולי אני טועה, ואולי מה שאת כותבת במכתב הוא חד צדדי ולא מדוייק. לכן גם אני לא יכול לתת לך יעוץ ברור, ובודאי שלא בדבר כל כך חשוב, ללא מידע ברור יותר.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083