קשר חריג: מה מגביל אותה?

תאריך פנייה: 12.06.2018 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
הנרי
פינוקים ושאר הפתעות
12.06.2018 • 15:41

היי...יש לי ידידה בת 25 ואני בן 29 ויש לנו קשר די מוזר, אני מלטף אותה עושה לה מסאג'ים מחבק ומנשק בגב בפנים והיא יודעת שאני מתחרמן מזה אך משהו מעבר היא לא מאפשרת, ומצד שני אין לה בעיה שאני חצי מחורמן מזה... אני מנסה לחשוב על עצמי , בתור גבר, אם הייתה לי ידידה שלא הייתי נמשך אליה לא יודע אם הייתי יכול שהיא מתחרמנת ממני בזה שהיא נוגעת בי, למרות שאני לא נוגע בה בכלל... לא הייתי מאפשר לה למרות שמסאג' זה תמיד כיף אבל אם על הדרך זה מחרמן אותה אז לא הייתי רוצהכל כך חסר לה פינוקים שהיא יודעת שזה עושה לי את זה ועדיין מעוניינת? יש לי חברים שאומרים שזה שטויות שזה בשבילה לא מיני בכלל , אצלי בכל אופן מסאג' בתנועת ארוכות וחושניות ליטופים ונשיקות קטנות זה כן מיני

ד"ר אורן חסון
לדבר איתה, אגב.
16.06.2018 • 21:49

הנרי יקר,
כן. זה נכון. זה קשר חריג. מן הסתם זה עושה לה טוב כפי שזה כך, והשאלה החשובה היא מה מגביל אותה מלהתקדם עוד. מן הסתם, זה לא מה שאתה רוצה כקשר לאורך זמן. אתה שואל אם זה מיני בשבילה, ואני חושש שזו אולי לא השאלה הנכונה. כלומר, אם אתה הולך לבית הכנסת רק ביום כיפור, או קם כל בוקר לתפילת שחרית, האם אין שניהם סוג של אמונה, רק באינטנסיביות שונה? זה אותו הדבר, אלא שהיא מסתפקת בנתח הזה של מגע מיני, שבשבילך אינו מספיק. באנלוגיה של הדת, אתה הוא כזה ששומר שבת ורוצה לממש או לספק את האמונה שלך לפחות פעם בשבוע. השאלה הנכונה היא אולי: היא מוצאת חן בעיני, רוצה להתקדם לקשר זוגי, האם זה אפשרי? מה קורה?העניין הוא שאני לא יכול לומר לך מה הסיבה שלה. האם זו פגיעה מינית מן העבר שמונעת ממנה להתקדם עוד, אבל המצב הנוכחי נותן לה לפחות את התחושה הרגשית הכי קרובה שהיא יכולה לקירבה פיזית? האם זה כי היא מודעת לזה שהיא לא רוצה יותר, ולא רוצה, על פי התפיסה שלה, להשלות אותך כאילו שהיא רוצה אתך קשר זוגי, ולכן עוצרת כאן (ולא משנה שאתה רואה את הדברים לגמרי אחרת, כי אולי היא לא יודעת את זה או נוח לה לא לדעת את זה), ועדיין קשר של קירבה פיזית לגבר מתאים לה במינון הזה כרגע? האם זה כי משהו אחר מעכב אותה, כמו למשל שאולי היא בתולה והיא לא מרגישה בנוח לחשוף את זה, או כי היא מצפה שאתה תתקדם יותר בעוד שאתה רוצה סימנים יותר ברורים שהיא באמת רוצה, או שאולי היא מרגישה שאתה לא רוצה אותה באמת כבת זוג, אלא כאובייקט לחרמנות נעימה, ואז היא לא מתקדמת איתך עוד? – קיימות הרבה מאד אפשרויות. אם היא נראית לך כפוטנציאל לקשר זוגי, דבר איתה ושאל אותה. אם אתה לא לוקח אותה ברצינות, תחליט מה אתה רוצה במקום לחפש פתרונות שאולי יפגעו בה. וגם על זה אפשר לדבר איתה, אגב.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
הנרי
לדבר איתה, אגב.
17.06.2018 • 00:22

אם נפלתי על אחת שלא מרבה לדבר, לא על עצמה, לא על מחשבותיה, לא על תוכניות שלה, רק אולי מידי פעם קצת ב"רגע משבר" ... יש הרבה טיפוסים כאלה חלק מהם גם חברים שלי אך בזוגיות זה יותר בעייתי .. אבל אולי אם היא לא מתקשרת הרבה במילים זה אומר שאין יותר מידי מה לעשות עם זה .. לפעמים נדמה לי שמלל ושיחות הן יותר קרובות רגשית אצלה מסתם מגע כמו שתיארתי .. גם זה קיים

ד"ר אורן חסון
משהו חשוב
18.06.2018 • 18:21

הנרי יקר,
תראה, אתה לומד מזה משהו חשוב. ואתה גם אומר משהו מעניין, שגם הוא מלמד משהו – שפתיחות מילולית היא יותר אינטימית בשבילה מאשר מגע. יש מי שעבורו (ובעיקר עבורן) נשיקות הן יותר אינטימיות ממגע מיני. אני רואה הקבלה. וגם זה אומר משהו.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083