קשר זוגי קשה: מה עושים?

תאריך פנייה: 20.10.2023 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
דליה
קנאה אובססיבית
20.10.2023 • 15:37

שלום ,
נשואה 17 שנה עם ילדים , בעלי קנאי מאוד ברמה שהוא בטוח שאני בוגדת בו , יש לו אגו ואני הבטחון שלי ברצפה , תמיד שיש מריבות הוא מוביל ואני נאלמת ., הוא בטוח בעצמו שהוא צודק וכביכול אני משקרת ומספרת סיפורים ואני לא ממש תמימה כמו שאני נראית . כבר חודש לא מדברים כי הוא בטוח ש״קרה משהו״ בטיול שהייתי עם העבודה , כמו כל יציאה שלי שקוראת פעם ב ... בזמן שהוא יוצא הרבה עם חברים . הצעתי בעבר טיפול זוגי ולא הסכים , אומר שהבעיה אצלי שאני פלרטטנית בזמן שאני באמת לא כזו ומעולם לא בגדתי אבל זה משהו אצלו בראש , אתמול יצא עם חברים וכששאלתי עם מי היה לא רצה לענות וענה כמו שאת לא אומרת עם מי את הולכת ( יצאתי לגיבוש אחרי שחודשים לא יצאתי לאף מקום) , חושבת שיש לבעלי בעיה רפואית כי כל בן אדם שפוי לא היה מאמין בכמות ״הבגידות״ שלי , חשד כבר בעשרות אנשים מהסביבה הקרובה שלנו, לא חושבת שטיפול זוגי יעזור כי אני חושבת שיש לו בעיה רפואית , אתמול אמרתי לו שאני לא מוכנה להמשיך ככה שיחשוב מה הוא רוצה לעשות , שאלתי היא אם אצליח לשכנע אותו ללכת לטיפול לאן כדאי לו לפנות , פסיכולוג , פסיכיאטר, מטפל זוגי? איך עליי לנהוג ? אני ממש אוהבת אותו, יש לנו ילדים מקסימים ולא הייתי רוצה להיפרד אבל מרגישה שאין לי חיים , סופגת את ההשפלה שאני מין פרוצה וסותמת למען המשפחה , אין לי חיי חברה , גיבושים בעבודה עם לינה לא מאפשר לי , מה עליי לעשות , אני ממש אוהבת אותו.

ד"ר אורן חסון
מה שאי אפשר ביחד, אולי אפשר לבד?
21.10.2023 • 21:59

דליה יקרה,
את נמצאת בקשר זוגי שלא מגיע לך להיות בו, כי הוא קשה ומשפיל. אלא שאת במילכוד. את לא רוצה לעזוב אותו, את גם מצהירה שאת אוהבת אותו למרות שהוא מאד מקשה עליך, ולכן גם את לא רוצה, ובצדק, לשלוף את "נשק יום הדין" ולומר לו שאם הוא לא מגיע לטיפול זוגי, את נפרדת ממנו. את לא שם, ולכן את לא אמורה לאיים במשהו שאת לא רוצה לעשות.כרגע, את מחפשת מוצא, ואין לך. הוא לא מוכן ללכת לטיפול זוגי, ולכן את מרגישה לבד במערכה. אבל בדיוק לכן הייתי אומר לך – אם כך, התחילי בטיפול בעצמך. בלעדיו. יתכן שהוא ירצה להצטרף בהמשך, לפחות כדי "להסביר" למטפל שלך את הצד שלו, אבל גם בלי זה – קודם כל, שלא תהיי לבדך. שנית, תוכלו לדון ביחד בדרכים שלך להתמודד עם הטענות שלו ולבחון דרכים למתן את הויכוחים בנושא הזה, להבין ביחד, גם בלעדיו, מה אולי מניע אותו, ולכן גם איך ליצור דגמי תקשורת טובים יותר ביניכם, שלא לדבר על הצורך לחזק אותך בדרכך, כי במצב שבו את מואשמת באופן עקבי ועיקש, כשהצד השני כל כך משוכנע בצידקתו, או לפחות מציג את זה כך בפנייך, הביטחון העצמי במה שנכון ובמה שלא נכון עלול להתערער. את עוד לא שם, אבל הביטחון שלך ביכולת שלך לשלוט בחיים שלך וליצור לעצמך חיים נוחים יותר, או לפחות ראויים, כן מתערער. את צריכה, גם בתנאים לא פשוטים, להשיג אותו מחדש, וטיפול אישי יכול ואמור לעזור לך.אני מבין שהמסגרת הזו, של הפורום, מצומצמת מאד. שאלה-תשובה אינם מספיקים. אני מציע לך לבחון את האפשרות של שיחה טלפונית חד פעמית איתי, כדי שתוכלי לספר לי יותר פרטים, כך שאוכל לכוון אותך טוב יותר לאפשרויות השונות שכן נמצאות בידייך.ראי את הקישור לאפשרות הזאת כאן.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083