קשר ארוך ויחסים: נקודות למחשבה
יקיר
בטחון עצמי
⌄
שלום
לך ד"ר אורןשמי הוא יקיר ואני חייל, בן21 אני הייתי בקשר עם מישהי 4 שנים עד שהגיעה הפרידה הראשונה והאחרונה כיום אנו פרודים כשנה, ואני רוצה להיות עם בנות אחרות בגילי בקשר אך אחת הבעייות היא שאני מרגיש חוסר בטחון להתחיל עם בחורה שניראת טוב, אני מתחיל להיכנס לפחדים ומחשבות, וזה מביא אותי למצב שאני מתחיל לדבר שטוייות בפניה ואז אני יוצא סתום מכל העסק, אך בנוסף אני שואל בנות איך אני ניראה מהצד, והתשובה שקיבלתי היא, : שאני נראה בחור לא רציני שכל היום צוחק ועושה שטוייות או הרבא אמרו לי שאני נראה אחד שמחרטט את כל הבחורות ושוכב עם הרבא, וכל מה שמעצבן אותי אני בכלל לא בחור כזה, אני ההיפך הגמור, ואני לא רוצה להיות עם התדמית הזאת כי זאת תדמית שבנות לא אוהבות, וזה מביא אותי למצב שלא בא לי להיות בקשר עם בנות וזה משהו שאני לא רוצה ,אני מאד רוצה להיות בקשר עם בנות, אבל לא הולך לי,
ד"ר אורן חסון
מעטה חיצוני של חוסר רצינות
⌄
יקיר יקר,
אם עד גיל 20 הספקת לקשור קשר ארוך של 4 שנים עם בחורה, הרי זה אומר שאתה יכול. אם חושבים שאתה שוכב עם הרבה בחורות, הרי גם זה אומר שאתה יכול למצוא בחורות, אלא שאתה רוצה למצוא מישהי שתמצא חן בעיניך, ולאורך זמן. מה שלא ברור לי, ואולי זו תהיה לך נקודה למחשבה, איך זה שאתה נראה שאחד שכל היום צוחק ועושה שטויות, כשאתה לא כזה? האם כולם מדמיינים?ואולי אתה כזה מתוך מבוכה וחוסר בטחון, ורק בפנים, בתוך תוכך אתה לא כזה? אם לכך אתה מתכוון, חשוב איך להקטין את המינון של חוסר רצינות כלפי חוץ, אם זה מפריע לך. לדעתי יש בזה הרבה מאד חן, אבל אולי צריך לדעת מתי להרפות, ולהיות רגוע יותר. תנסה לתרגל את עצמך מדי פעם, דווקא בזמנים שאינם חשובים, בלהיות מתון יותר, ואז אולי תוכל לעשות זאת ביתר הצלחה ברגעים החשובים לך יותר.