קשיים בתקשורת בזוגיות

תאריך פנייה: 23.08.2005 מס׳ הודעות: 5
חיפוש נושא
עצובה
בעלי מתרחק ממני ומהילד
23.08.2005 • 09:10

שלום
ד"ר חסוןאני ילדתי לפני שלושה שבועות , כשהייתי בבית חולים ראיתי את בעלי כגבר הכי מאושראבל אחרי שהגעתי הביתה בעלי השתנה מאוד , הוא מגיע עצבני מהעבודה , אין לו סבלנות לכלום , אני מרגישה שהוא מאוד מתרחק ממני ומהילד , כל הזמן הוא מוצא סיבות לצאת מהבית ואני נשארת לבד עם הילד (כמו כל היום) , אתמול דיברתי איתו ואמרתי לו שזה גורם לי להיות עצובה מאוד כי ציפיתי שכשבעלי יגיע הביתה מהעבודה הוא יגיע עם המון חשק להיות איתי ועם הילד שלומה עושים?? איך פותרים את הבעיה הזו?

ד"ר אורן חסון
לתבוע שיחה פתוחה
27.08.2005 • 01:17

עצובה יקרה,
אמרת שאתמול דברת איתו, אבל לא אמרת שהוא דיבר בחזרה. בסך הכל לפני שלושה שבועות הכל היה בסדר. משהו קרה לו מאז, או שהציפיות שלו לא מומשו. אם אתם לא מצליחים לדבר ביניכם כדי להבהיר מה עובר עליו, אתם בבעיה. יכול להיות שהיא תחלוף לבד, והוא יפתח את העניין, ויכול להיות שלא. אם זה נשאר כך, אל תחכי זמן רב מדי. דברי איתו באופן אסרטיבי יותר (לא אגרסיבי), הסבירי את תחושותייך, ותתבעי תשובה. אם הוא לא יכול לתת אותה מייד, תני לו ארכה של כמה ימים לחשוב איך להבהיר את עצמו. אם הוא לא עומד בה, ורק לאחר שלא יעמוד בה, הציעי כאלטנרטיבה יעוץ זוגי. תבהירי לו שאת מאד אוהבת אותו, ושאת לא מבינה מה עובר עליו, אבל שכך זה לא יכול להמשך, כי את זקוקה לו כשותף.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
אילנית
לתבוע שיחה פתוחה
28.08.2005 • 15:27

דיברתי איתו שוב בצורה יפה, אמרתי לו מה היו לי הציפיות ממנו ואיך אני מרגישה לגבי הכלאמרתי לו שאני אוהבת אותו , ושקשה לי עם ההתנהגות שלו, כי זה משפיע גם עליי, ומה שמשפיע עליי משפיע גם על הילד,הוא אמר שהוא מצטער וזהו, הוספתי ואמרתי לו שכל המצב הזה לא גורם לי להיות מאושרת, כי אני צריכה אותו לידי,למחרת הוא התקשר ואמר לי שהוא אוהב אותי , ושהוא לא יודע מה עובר עליו,כשהוא חזר מהעבודה היה קצת שינוי, ואני מקווה שזה ימשיך באותה הדרך הטובה ,ושכל זה היה משבר זמני וחולףבכל אופן תודה לך !!!

ד"ר אורן חסון
פתיחות
31.08.2005 • 17:33

אילנית יקרה,
אני מאחל לכם הרבה הצלחה בדרך הזו. אני לא לגמרי קונה את זה שהוא לא יודע מה קורה, אבל יכול להיות שאלה דברים שהוא מברר עם עצמו ואינו פותח אותם כדי שלא לפגוע, או כדי לא להגיד דברים שאין חזרה מהם, וזה בסדר, לפעמים. לא תמיד צריך להגיד הכל. או שמשהו חיצוני משפיע עליו, או שהוא מצוי בעיצומם של ברגשות מעורבים, ויכול להיות שבחלק מהם קשה לו להודות, אולי גם בפני עצמו. יכול להיות שפתיחות שלו תועיל לו ולכם, ויכול להיות שלא. תני לו את הזמן, תגידי לו שאת מוכנה לשמוע ברגע שהוא מוכן להגיד, אבל אל תלחצי שיפתח את זה אם הדברים ישתפרו.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
אילנית
זה לא עוזר
01.09.2005 • 01:15

טוב, המצב לא השתפר מאז, הוא עדיין מתרחק, הוא כל הזמן מוצא סיבות לצאתוהסברתי לו שזה פוגע בי, ושאני זקוקה לו , לתמיכה שלו ,אבל הוא במקום להתחשב ,הוא טוען שהוא לא רוצה להיות בבית כל היום, אבל הוא ממש לא כל היום בבית, הוא מגיע מהעבודה בשעה שש בערב, איך שהוא מגיע הוא יושב על המחשב , ואם לא על המחשב הוא רואה ערוץ הספורט, ואחרי זה הוא יוצא לשחק טניס או לחדר כושר חוזר מתקלח ושוב פעם יושב על ערוץ הספורט,הוא לא מתייחס אליי ואל הילד, ,הוא אומר לי לכי לאמא שלך , ועוד הוא העיז להגיד לי שלי לא אכפת מ הילד, וכשאני אומרת לו שהוא צריך להיות שותף בחייו ולעזור, כי קשה לבד , הוא אומר לי את בחופשת לידה לא סתאם , אלא כדי לטפל בילד,זה נראה לך נורמלי ??