קשיים בזוגיות: מה עושים?
חמודה ומיואשת
נישואין שעלו על שרטון-מה לעשות?
⌄
שלום רב,
מתנצלת מראש על האורך...בעלי ואני בסוף שנות השלושים שלנו, נשואים כחמש שנים עם 2 ילדים.מתחילת החברות אני הגעתי עם מיניות גבוהה ונסיון, סקסית ואוהבת מין ואילו לבעלי לא היה כמעט נסיון עם נשים ואף היה כבר אז עם בעיות בתפקוד המיני. מטפלים אמרו שמדובר בחרדת ביצוע ובד"כ עם כדור הצלחנו לקיים יחסים סבירים. התחתנו למרות שהייתי לא שלמה וגם במשפחה הקרובה הזהירו אותי לא פעם שהוא לא כל כך בשבילי. האמת היא שהתחתנתי איתו כי הוא היה חבר טוב, ידעתי שיהיה אבא טוב, הוא חיזר, השקיע, פינק. אהבתי ועדיין לדבר איתו ולהיות בחברתו. הבעיה היא שמאז שהתחתנו התרחקנו לגמרי מבחינה מינית ואינטימית. אני מתוסכלת ומרירה, חיה בסרט רע כי גירושין מפחידים אותי, במיוחד בגלל שהילדים שלי קטנים ומאוד קשורים לאבא שלהם. היום כבר לא ברור לי מה הסיפור שלו, חלק מהמטפלים מדברים על בעיה רגשית, אחרים על פיזית (אורולוגים) ובקיצור לי כבר יצא לגמרי החשק מלהתקרב אליו אי פעם ואני כמובן מבזבזת שנים יפות מחיי ללא אינטימיות. האם הוא הומו? הוא כמובן טוען שלא, הוא נמשך לנשים ופשוט חרד מלאכזב אותי לאור בעייתו וגם מרגיש את הדחייה שלי...מה שבטוח הוא שיש איזה מורכבות לא פשוטה בהתייחסות שלו לאינטימיות...אני מרגישה על סף התמוטטות, צריכה לתפקד עם הילדים, להחזיק בית וזוגיות, עבודה, אך הולכת ונובלת כאישה...אודה מאוד לעצה מקצועית.תודה.
ד"ר אורן חסון
מה שלא עובד
⌄
חמודה ומיואשת יקרה,
אני מניח שבחרת בגבר שבחרת, בשל התכונות הטובות שלו, למרות סימני האזהרה הללו, שאת כותבת עליהם עכשיו, שבודאי היו לך גם קודם, גם אם לא באותה עוצמה. ואם המיניות והאינטימיות לא חזקים בהתחלה, סביר להניח שייחלשו עוד יותר מאוחר יותר במהלך החיים המשותפים, כי זה בדרך כלל טיבם. ועכשיו, הוא גבר טוב, ובעל טוב ואבא טוב, והייתם בטיפולים, ולא פתרתם את הבעיה.בין אם הבעיה מינית, ובין אם הבעיה היא בעיה משמעותית ולא פתורה אחרת, נוצר קושי שצריך לפתור, ואין אפשרות לפתור אותו במקביל לנישואים אלא או בתוכם או מחוץ להם. וזה קשה, ובעייתי כפי שאת מתארת, ואפילו יותר.לא ברורה לי הבעיה שלו, ואני לא יכול לדעת את מקורה, ובודאי שלא אם אפשר לטפל בה או איך. יש גברים מיניים פחות. זה קורה גם לגברים. יש גברים שיש להם בעיות זיקפה או בעיות ביצוע אחרות, ולכל קושי או בעיה זוגית יש את הפרוגנוזה שלה ואת הפתרונות שלה, שאולי מספקים את שני הצדדים, ואולי לא. אני לא יודע באיזה טיפולים הייתם, אבל אם הייתם אצל מומחים (מטפלים מיניים) בעלי שיעור קומה שלא הצליחו לשנות משהו למרות שהייתם שם לתקופה ולא איבדתם סבלנות,אז תצטרכי להחליט, באמת, איך ייראו חייך. זה קשה, זו החלטה קשה, ולא הייתי רוצה להיות במקומך. ואולי רצוי שתלכי לטיפול ולו רק כדי לקבל ייעוץ מקצועי, אוזן קשבת ומישהו שיעזור לך להקיף את האפשרויות השונות, לדבר עליהן ולבחון אותם, לפני שתעשי החלטה משמעותי.ואגב כך, אם את לא מדברת על טיפול, או אם תרצי להתייעץ ולדבר על זה באופן לא מחייב אבל גם מעבר למה שאני יכול לתת כאן בפורום,את יכולה ליצור איתי קשר לייעוץ טלפוני חד פעמי(ראי פרטים אצלי באתר).