קשיים בזוגיות: מה לעשות?

תאריך פנייה: 13.03.2006 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
מיואשת
אהבהב כואבת
13.03.2006 • 19:17

שלום
לך!לפני שנתיים הכרתי גבר הוא מבוגר ממני ב 18 שנה ואני בת 19 אנחנו עובדים יחד באותה עבודה, הגבר הזה ידע שאני אז עוד הייתי בת 17 ויצאתי עם בחור בגילי... אבל הוא התחיל לחזר אחרי ואני לא לקחתי אותו ברצינות הוא התאהב בי ובמהלך הזמן התחלתי להשבות בינו לבן הבחור שיצאתי וכך גם נפרדנו... ואני המשכתי לעבוד איתו ולא סיפרתי לו בהתחלה את העודה שנפרדתי מהבחור שיצאתי איתו לאחר זמן מה התחלתי לפתח כלפיו רגשות ואם הזמן הם גדלו וגדלו, אחר כך סיפרתי לו והתחלנו לצאת, יצאנו במשך חצי שנה (לא היה בינינו קשר מיני) אולי מכך שפחדתי מזה שיכול להיות שהוא רוצה לנצל אותי מינית אבל הוא אמר לי שזה לא יקרה עד שאני לבד לא ירצה... ובסוף נפרדנו מאי הבנות... ועד עכשיו אנו רואים אחד את השני וקשה לנו האובדה שאנחנו לא יכולים להיות ביחד. שחכתי לציין שהוא מדת ערבית. אבל אני לא גזענית והוא אחלה של בנאדם! הוא תמיד צועק לי שהוא אוהב אותי אבל מצד שני אני מרגישה אי אכפתיות מצידו כלפי ואני לא יודעת מה לעשות...אנו פוגעים אחד בשני . אולי יש לך פטרון מה לעשות? אך להתגבר על הפחדים? בבקשה אני מאוד מיואשת ודכאונית יש לי רצון לבכות אבל אין לי כבר דמעות לא נשארו ואני לא יכולה לחיות עם הכאב הזה!!!בתודה מראש

ד"ר אורן חסון
לא תמיד קל לעשות חשבון
14.03.2006 • 21:22

מיואשת יקרה,
יש ביניכם כמה פערים, שיהיו לא קלים לגישור, ואת יודעת את זה. בנוסף, את אומרת שאת מרגישה אי אכפתיות מצידו, ואתם פוגעים אחד בשני. את בטח יודעת לעשות אחד ועוד אחד, אלא שזה קשה לך. הקושי העיקרי שלך הוא להביא את הפן הרגשי שלך להבין שיש גם עתיד בלעדיו. אנא קראי את המכתב "הסטוריה" ואת התגובה שלי אליו, 5 הודעות למטה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
מיואשת
לא תמיד קל לעשות חשבון
15.03.2006 • 16:45

שלום
לך ד''ר.אני מודעת לך לתשובתך ולהתיחסותך לבעיתי.לגבי הפן הרגשי שלי אתה צודק, אבל לגבי זה שאני לא יודעת שיש לי עתיד בלעדיו זה לא נכון מכיוון שהרבה זוגות נפרדים ומוצעים אהבות ורומנים אחרים... אני יודעת שאני יוכל להסתדר בחיים בלעדיו אבל הרגש אהבה וכל הגשות האחרות שאני מרגישה כלפיו הן הלו ש"חונקות" אותי מבפנים ולא נותנות לי להשתחרר... אתמול נפגשנו במקרה והוא במפתיע בא וחיבק אותי ואמר שהוא מאוד התגעגע אלי... אני לא יקחיש שלא הרגשתי משהו חמים בפנים כי זה נכון...אני מבולבלת ולא יודעת מה לעשות... או חודש אני גם מתגייסת והוא אמר לי שהוא פוחד שאני ישכח ממנו אבל מה שאני מרגיש כלפיו אני יודעת שלא השכח! אבל אני פוחד גם מכך שהוא עלול להתייחס או לעזוב אותי מכך שאני יהיה חיילת וחיילים פה הם אלו שפועלים נגד עם הערבי וזה מפחיד אותי. מה אני אמורה לעשות?

ד"ר אורן חסון
יש לדעת ויש לדעת
15.03.2006 • 19:10

מיואשת יקרה,
יש הבדל בין "לדעת" בלוגיקה, שזה מצבך, לבין "לדעת" בתחושות שלך, ברגש, בבטחון שבאמת זה המצב. ואני בכלל לא בטוח שיש לך הבטחון הזה. וזה כנראה חלק מה"מחנק" הזה שאת מתארת.מה שברור גם שלא החלטת עדיין שאת רוצה שתיפרדו. אולי גם כי את עדיין לא "יודעת" ברגש שיכולה להיות לך אלטנרטיבה אמיתית, ושיום אחד תהיי מאוהבת, ואולי אפילו יותר. כל עוד את ללא החלטה ברורה, שתוכלי ללכת בעקבותיה ולהיות עקבית, תישארי בחוסר ודאות. אם את מסוגלת להתמודד זמן מה עם חוסר ודאות, עד שתחליטי באופן ברור וחד, טוב. אם לא, אז תצטרכי לעשות החלטה ברורה כבר עכשיו.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083