קשיים בזוגיות: אהבה וחוסר תקשורת

תאריך פנייה: 09.08.2010 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
המתקשה להחליט
הדילמה הקשה ביותר בחיי
09.08.2010 • 12:39

ד"ר חסון שלום
רב!אני מודעת לזה שלא ניתן לפתור את הדילמה בה אני נמצאת באמצעות הפורום הזה אך אשמח לקבל תשובה מצידך המעידה על השקפתך בנושא:אני בת 26 וחבר שלי בן 27 וחצי, אנחנו ביחד 4 שנים ואנחנו גרים ביחד כחצי שנה (למרות שאני עדיין ישנה הרבה בבית של ההורים בגלל קירבה למקום עבודה, הלימודים וגם בגלל קושי ב"ספרציה" מההורים כנראה.. )הוא הציע לי נישואין לפני כחודש, אחרי שלפני כשנה הבהרתי לו שזה מה שצריך לקרות ודיברנו על זה שוב כמובן במשך החצי שנה ( גם בגלל לחץ ההורים והעובדה שחברות אחרות שלי מתחתנות אז זה כמובן מפעיל עלי לחץ)במשך ה4 שניםהאלה ידענו לא מעט משברים, פרידות וחזרות, נראה כי מה שהחזיק אותנו ביחד זה האהבה העצומה שלנו זה לזו.הבעיה היא שאנחנו שונים בהשקפת עולם שלנו. אני חושבת שיש לו בעיה רצינית בתקשורת, וביכולת לבטא רגשות, הוא אטום רגשית אלי. הבעיה הכי קשה בקשר שלנו היא כשכאשר אנחנו רבים אז הוא מסתגר ולא עושה מאמצים כדי לתקן ולהוכיח לי שהוא שם והוא אוהב אותי, הוא לא מוכן להפתח ולדבר על הבעיות אלא בורח ומתרחק (הוא טוען שככה דברים מחלחלים ואחרי מחשבה עמוקה יותר אפשר לדבר. אני לא רואה זאת כך בכלל כי כשהריחוק מתרחש, הפחד והכעס רק מתעצם אצלי אם לא מדברים ישר והכל מתפוצץ תמיד) הוא מאד רציונאליסט בגישה שלו ואני יותר רגשית ממנו ככה שאנחנו לא תמיד מדבים באותה "שפה". בכלל התקשורת בינינו לא מספיק "עמוקה" ואפילו קשה לו לשאול אותי אחרי יום עבודה איך עבר עלי היום? ומה היה לי היום מתוך התעניינות אלא אם כן אני מספרת ביוזמתי.חוץ מזה שלמרות שהוא מקסים אלי בהרבה מאד דברים, הוא לא רגיש אלי באחרים (כמו למשל להמשיך לשים תמונות בפייסבוק של נשים מהעבודה לצד תמונות שלי למרות שהוא יודע שזה מפריע לי)הוא אמר שבזה הוא כבר לא יכול להשתנות (אחרי שכבר ניסיניו, ועשינו שיחות על כך, ומכתבים, ופרידות והא כביכול ניסה) אני פוחדת שבנישואין המצב הזה רק יחריף, הוא בטח לא ישתפר, במיוחד כשאהבה תגמר והמשיכה תיעלם, אם אין תקשורת טובה אז מה נשאר?הצעתי לו ללכת ליעוץ זוגי (הוא לא מוכן בשום פנים ואופן כנראה בגלל דיעות פרימיטיביות על העניין) וכרגע בחרתי לעשות פסק זמן ולחשוב אם אני מוכנה להמשיך איתו.אני מפחדת לאבד אותו ולא למצוא מנישהו שיהיה כל הדברים שאני רוצה, מצד שני אני לא רוצה להתפשר על ה"אחד".האם יעוץ זוגי הוא אפקטיבי בכלל במצב הזה? יש טעם לפנות ליעוץ כזה??האם יש סיכוי לנישואין כאלה? או שפשוט כדאי לוותר למרות האהבה הגדולה וכל הכאב הכרוך בזה?בתודה רבה מראש!מעריכה מאד,

ד"ר אורן חסון
סימני אהבה גדולים וקטנים
09.08.2010 • 23:08

מתקשה יקרה,
מצד אחד את כותבת שמה שהחזיק אתכם זה האהבה העצומה שלכם זה לזו. מצד שני את כותבת שהוא אטום אלייך רגשית. האם, לכן, זו רק האהבה העצומה שלך אליו, והוא אטום אלייך רגשית? נדמה לי שלא לזה התכוונת. נדמה לי שאת רוצה לומר לי שהוא אוהב אותך, אבל מבטא זאת במינונים כל כך מינוריים, שקשה לך "לראות" אותם. את צריכה לראות עוצמות גדולות יותר כדי להאמין. כדי להרגיש. כדי לקבל ביטחון. ואת זה הוא לא מספק לך. כאן נוצרים גם הליקויים בתקשורת.יעוץ זוגי כן אפקטיבי. לשניכם. גם עבורו, כדי להבין אולי שאת לא סתם "קפריזית", מה שאולי ייקל עליו להיענות לצרכים שלך מתוך הבנה שזה עושה לך טוב, וגם עבורך, כדי לבטוח יותר בסימנים הקטנים של האהבה.ובכל מקרה, מכיוון שאת שואלת גם שאלה "גדולה", חשוב שתלכי לייעוץ כזה כדי שתהיי שלמה עם החלטה שלך, לכאן או לכאן.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
המתקשה להחליט
סימני אהבה גדולים וקטנים
10.08.2010 • 10:58

ראשית כל תודה רבה על התשובה.האם אתה יכול להמליץ על יועץ זוגי טוב באיזור מגורי? (ראשל"צ, רחובות..) היכן אתה מקבל קליינטים לייעוץ?האם אפשר לעשות זאת דרך קופ"ח מכבי?אפשר גם להגיע לייעוץ זוגי לבד ורק אז לצרף את בן הזוג אם ממש צריך?מעריכה מאד!!!

ד"ר אורן חסון
ייעוץ זוגי בראשון לציון...
11.08.2010 • 00:59

מתקשה יקרה,
אני מקבל זוגות אצלי, בתל-אביב, בשיכון דן (לא רחוק מקניון איילון). תוכלי לקבל פרטים נוספים באתר שלי, מתחת לחתימה, ואפילו עם מפת הגעה.אם תרצי, צרי איתי קשר טלפוני: 077-7007477.ולשאלותייך האחרות: אני לא עובד עם קופת חולים, ואני לא מכיר יועץ זוגי בראשון או רחובות, לא טוב וגם לא לא טוב... צר לי.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083