קנאה וחששות בזוגיות
lala
כשהאקסית שלו נכנסת לתמונה
⌄
שלום,
קצת בבעיה..אני בת 21,יש לי חבר כבר 5 חודשים,הכל טוב ויפה עד שהאקסית שלו נכנסת לתמונה.קצת רקע:הם פרודים כבר 7 חודשים,לאחר שהייו שנה ו-4 וביחד,נגמר בניהם בצורה מכוערת,ומאז נותק הקשר-לגמרי.עכשיו חבר שלי מאושפז בבית חולים,לא משהו רציני..זה הגיעה לאוזנייה של האקסית שלו,היא מיד התקשרה אליו והציעה לבוא לבקר,ובנסוף לחזור להיות בקשר-של ידידים כמובן.הוא די בעד זה כי הוא אמר שזה נגמר רע וזה הזדמנות לתקן,אני ממש לא בעד ובכלל לא אוהבת את הרעיון על לשמור קשר עם האקסים,וסתם יצור ריבים בעתיד...ופה החילוקי דעות,למרות שההחלטה בסופו של דבר הוא יכבד כל החלטה שלי..מצד אחד הוא ממש רוצה ובעד זה,ומצד שני זה התגשמות של כמה מהפחדים שלי.מה אני עושה..עזרה בבקשה(הייתי רוצה לשמוע את דעתם של שני המינים).דרך אגב,הוא אמר שאם היה יוצא מצב שהוא עומד במקומי,הוא לי היה מסכים לזה כי הוא נורא קנאי.
ד"ר אורן חסון
להתבסס על רגש, ולומר לא רגשית...
⌄
ללה יקרה,
יש לך פחדים וחששות. בין אם הם מוצדקים (כי יש סיכוי כלשהו שייווצר מחדש חיבור רגשי כלשהו, אולי על רקע פגיעות הדדיות וניסיון לתיקון יותר מאשר "אהבה", אבל זה עדיין בעיה), ובין אם לאו (כי אין סיכוי שייווצר משהו ביניכם), זה משהו שצריך לשים על השולחן. ואולי, באמת, זה אפילו נכון יותר כאשר הוא "נורא קנאי", שאומר שאולי הוא לא רק לא נותן אמון בבנות הזוג שלו, אלא אולי גם זה קורה לו כי הוא לא בטוח בעצמו, בתנאים מסויימים. זה לא תמיד כך, אבל זה יכול לקרות. כך שלמעשה, עד כמה שאני מבין, הוא אפילו מצדיק את החששות שלך. והשאלה היא אם להיות "רעה" או לא.קשה לי לומר לך. כי להיות רע וקנאי, זו חרב פיפיות. יש בזה גם תועלת אפשרית וגם נזק אפשרי. תצטרכי להעריך את הדברים כאשר הם קורים, ולפי הדברים שקורים, ולדעת לשים או לא לשים גבולות בכל רגע נתון לפי ההערכה שלך של התועלת והנזק. ככל שתוכלי להיות יותר קולית בשיחה, וגם בעניין הגבולות, ולשים אותם באופן רהוט וברור ונחרץ, אבל ללא כעסים והתלהטות, אלא כי "כך אני חושבת שהכי נכון במקרה הזה", יהיה לך קל יותר. את יכולה להתבסס על הרגש, אבל יועיל לך לא לומר זאת באופן רגשי.