קושי זוגי: מהיכן הבעיה?
אניטה
זוגיות במשבר
⌄
שלום
אורן,אני נשואנ 3 וחצי שנים, עם ילדה מקסימה בת שנתיים. היומיום שלנו לא פשוט- שנינו עובדים המשרות מלאות + עבודה בבית, וזה לא פשוט להתמודד עם כל העומס..אבל זה לא הענין...הענין הוא שמאז ומתמיד היה לי קושי במערכות יחסים זוגיות- למעשה מהקשר המשמעותי הראשון בגיל 17, תמיד הייתי כל הזמן בספקות האם זה הדבר הנכון או לא, כל הזמן בוחנת ובודקת, מרגישה רע, מרגישה שאני מרמה את עצמי..תמיד הייתי חצי בחוץ חצי בקשרבדיעבד אני מסתכלת על חלק מאלה שהייתי איתם וברור לי שאהבתי אותם, למרות שאז לא הרגשתי ככה, ולגבי חלק ברור לי שלא..את בעלי היכרתי לפני 6 שנים, יצאנו שנתיים והתחתנו. גם איתו היו לי המון ספקות וחרדות מהתחלה. אחרי חודש ביחד הוא נפרד ממני, ואני דאגתי לחזור אליו כי הייתה לי תחושה שזה לא הסתיים ביננו.מאז אנחנו חיים סה"כ בסדר, יש שיתוף פעולה בהרבה דברים ושיח פתוח ודברים טובים, אבל מצד שני יש גם בעיות ודברים שאני רואה כלא מספיק טוביםואני כל הזמן "טוחנת" את השאלה אם אנחנו מתאימים או לא, צריכים להיות ביחד או לא.. ומשתגעת מזההכי קשה לי להבין האם הקושי הוא שלי- סוביקטיבי- או שזה משהו בקשר שלא מתאים ואנחנו לא צריכים להיות ביחד..במיילים אחרות- האם אני צריכה לעבוד על עצמי (יש לי מין הסתם גם בעיה רצינית של ביטחון ואהבה לעצמי), או להיפרד...
ד"ר אורן חסון
מי אחראי על הכשלים?
⌄
אניטה יקרה,
אני לא יכול לדעת כך, וזה יהיה מאד לא אחראי אם אגיד לך שכל מה שאת צריכה זה "לעבוד על עצמך". ובעיקר - משום שגם אם זה נכון, אני לא יכול לומר לך איך לעשות זאת. אני לא מכיר אותך מספיק. את שואלת אם הקושי הוא פנימי שלך, של חוסר ביטחון, של קושי בתקשורת שלך ושל פגיעות יתר, או שיש בעיה זוגית, שקשורה בדרך כלל לבעיות בתקשורת דו- צדדית. לכי לטיפול פרטני אצל מי שעוסק גם ביעוץ זוגי, ואם צריך - צרפו לתהליך גם את בן זוגך. כך תוכלי לכסות את כל האפשרויות.