קושי במציאת בת זוג - מה עושים?

תאריך פנייה: 31.12.2017 מס׳ הודעות: 16
חיפוש נושא
חמי
לצערי, כנראה שאני לא מושך
31.12.2017 • 10:36

הייהאמת שאני ממש שבור, אני עובד בעבודה טובה, מרוויח טוב, מטייל, לארג׳, מתעמל, מתלבש ונראה טוב יחסית, לא דוגמן של קסטרו אבל נראה טוב.באופי אני מצחיק, אני רגיש, אני מפרגן, אני דואג, השיחה איתי זורמת.מה ששובר אותי כי לאחרונה בחורות שאני רוצה יוצאות איתי דייט שניים ואומרות לא אני מתנצלת, זה לא זה.אני לא יודע, אולי לא נותנות צ׳אנס אמיתי? יש לי שכנה שהתידדתי איתה ואותו דבר אותי כל פעם דחתה בטענת אין לי זמן וכו׳, אבל ידעה להיות קרובה כשהייתה צריכה, ואבל בסוף יצאה עם אחר,אחרת שבעקבותייה אני רושם לך, אני מכיר מלפני דרך ידידה משותפת, יצאנו בשבוע האחרון פעמיים ובאמת היה חיבור מדהים באופי, כנראה רק לטעמי, ופשוט היא אמרה לי שהיא לא מרגישה שזה זה, שהיא לא רוצה להשלות אותי ושאני מקסים ומיוחד.נמאס לי להיות מקסים ומיוחד!!! דיי אני רוצה שמישהי גם תרצה אותי, במיוחד האחרונה כי היה לנו כ״כ מצחיק ומעניין ומה, מה הקטע...סורי על ההתבכיינות, אני פשוט גמור, קשה לי עם זה שאני לא שווה כמו שאני חושב שאני.. המציאות דופקת לי על הפרצוף כל פעם כשאחרים יוצאים עם אלו שאני חושב שזורם להן איתי, ובסוף אין משיכה....

ד"ר אורן חסון
רמות תסכול גבוהות יותר. מה עושים?
31.12.2017 • 20:07

חמי יקר,
העובדה שאתה לא מושך לנשים מסויימות, אינה אומרת שאינך מושך לנשים אחרות. הקושי הוא למצוא את הנשים שאתה מושך אותן, וגם הן מושכות אותך.האם זה אומר שאתה צריך לרדת בציפיות שלך מבת זוג מוצלחת? - לא בהכרח. אבל אולי זה אומר שבין הנשים שאתה מחפש כבת זוג, הסיכוי קטן יותר, שזה אומר שייקח יותר זמן.לא כתבת בן כמה אתה, ולכן אני גם לא יודע כמה שנים חווית של דחיות. אני גם לא יודע אם היו לך קשרים בעבר, כי לא כתבת על זה.אני מבין את האכזבה הקשה על רקע הדחייה האחרונה. זה באמת מתסכל, ואולי ברמות גבוהות מהרגיל. אני חושש שתצטרך לחפש עוד. מכיוון שאני לא יודע על ההסטוריה שלך עם נשים, וגם לא את גילך, אני לא יודע אם נכון שתלך לטיפול. אם אתה כבר שנים ללא קשר, ולא יודע איך לעשות את זה, אז אולי זה יהיה נכון לך, כדי לקבל תובנות טובות יותר, הן לגבי עצמך והן לגבי הקשרים או נסיונות הקשרים שאתה יוצר.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
חמי
01.01.2018 • 11:03

אתמול שכתבתי, באמת הייתי מתוסכל נורא.אני בן 30, וחוויתי מערכות יחסים בחיי, שחלקן נגמרו בעקבותי אך לצערי רובן לאחרונה נגמר מצידן.אני פשוט לא יוצא עם בחורות שלא נראות לי מלכתילה, שאין לי משיכה אליהן ואז פשוט נשאר שתהיה שיחה טובה וכיף ואז מתקדם.אני לא מבין מדוע אצל בחורה שכבר מכירה איך אני נראה לפני, ורואה תמונות, יוצאת איתי פעמיים שהיא אומרת שכיף לה לדבר איתי ושאני בן אדם מקסים ובסוף אין משיכה... מה היא לא זיהתה את זה לפני? דווקא היה נראה שמההכרות והכיף שהיה המשיכה תגדל..זאת מישהי שאני מכיר מלפני שלום שלום כזה, דרך ידידה משותפת.והתסכול נובע שתמיד הייתי דלוק עליה, והיה לי מישהו, ואיך שהיא יצאה איתי פשוט הייתי בעננים והיא גם כ״כ מקסימה וכיפית ויפה.ובאסה, לחזור שוב לשולחן הסרטוטים ומבאס.. וסבבה אני יודע שאלו החיים אבל כבר רוצה שייצא משהו טוב..

חמי
01.01.2018 • 11:03

אם זה מעניין, היא בת 26.5

חמי
02.01.2018 • 16:11

קצת אפרט כי עבר התסכול הילדותי והייתי מעוניין בעצה.בגדול בהכרות איתה היה מדהים, חיבור וצחוקים וקלילות ומדברים שעות על דברים ומכירים וכיף ממש.עכשיו לא התנשקנו בשני הדייטים ולא היה הרבה מקום למגע, כשהיינו ברכב קיוויתי שתשאר קצת יותר כמו שקורה בהרבה דייטים אך שהורדתי אותה נתנה לי חיבוק ויצאה.בגלל שהרגשתי קרוב אליה, והדייט השני קרה באותו יום לאחר שקיבלה תוצאה חיובית במבחן שהיה נורא נורא חשוב לה, הבאתי לה מתנה קטנה מלאת מחשבה.היא נורא התרגשה וככה התחלנו את הדייט, שהיה אחלה כאמור אך ללא הרמה האינטימית...למחרת חשתי קרירות ולאחר יומיים אמרה מה שאמרה, שיש חיבור וכו ואני מקסים אך היא לרב מרגישה אם זה זה או לא והפעם זה לא, ושהיא לא רוצה להשלות אותי...בהתחלה כעסתי על עצמי שהבאתי לה משהו, אולי בגלל זה היא התרחקה? ראתה שאני כן שם ולא רצתה לפגוע בי? מצד שני שמחתי שהיא ישר עדכנה אותי על הציון והיא הייתה כ״כ נרגשת, והיה לנו בדינמיקה כ״כ כיף שזה היה נראה לי טבעי להביא לה משהו (וגם, הבאתי לה משהו שקשור לשיחות שלנו)וזהו, כתבתי לה משהו קטן, בגדול שהיה מיוחד לי איתה, והיה לי כיף לראות אותה מחייכת חיוך ענק לקבלת המתנה, ומי יודע אולי אחסר לה בעתיד, והיה נעים להכיר.היא הגיבה שההודעה הייתה שיא המרגשת, שאני מקסים, ומי יודע אולי נפגש בהמשך הדרך, ושנגעתי לליבה.מאז כבר כמה ימים שהיא כל הזמן עושה לי לייקים ומסתכלת על דברים שאני מעלה לאינסטגרם, ואני לא מסיק מסקנות כמובן אבל השאלה כזו... האם לדעתך משיכה יכולה להווצר לאחר כמה ימים/חודשים/תקופה? או ברגע שהוחלט זה סביר להניח לתמיד, זה נגדע וזהו.תנקס.

ד"ר אורן חסון
לנסות שוב???
03.01.2018 • 13:21

חמי יקר,
קראתי את התגובות שלך, ואתה בעצם אומר שאתה קצת מבולבל מהמסרים שאתה מקבל. היא מאד מוצאת חן בעיניך, אבל המסר העיקרי והברור ביותר שקיבלת עד עכשיו הוא "תודה רבה, היה נעים, אבל לא", ואתה אומר לעצמך: "רגע, היא מכירה אותי עוד מקודם, ואם זה היה עניין של משיכה בלבד, היא היתה יכולה לסרב לדייט הראשון", ואתה צודק, כמובן. לכן, זה לא רק זה. היה עוד משהו בפגישה, שבו היא אולי אמרה לעצמה שהיא חשבה שיש בך יותר דברים ממה שיש באמת – וכמובן מבחינת הרצונות והתובנות שלה. האם זה קשור לדרך החיים שלך, לאופן ההסתכלות שלך על החיים, ולרצונות שלך מעצמך ומבת הזוג, או כלדבר אישי אחר שחשפת שהיא לא יודעת קודם? – זו אחת האפשרויות. אולי משהו באופן ההתנהגות או ההתנהלות, וגם זה יכול להיות, כלומר, שזה משהו שאתה לא מודע לו. לפעמים זה יכול להיות ריח פה לא טוב, גם אם דבר כזה יכול להיות זמני, או שקיבלת איזו הודעה טלפונית והתעסקת בה יותר מדי זמן לטעמה, או שהערת הערה שהיא חשבה שפוגעת, או שמראה השקפת עולם או גישה שקשים לו.מאד קשה לדעת מה זה היה בדיוק, אבל יחד עם זה, היא נותנת לך גם מסר אחר: היא ממשיכה לעקוב אחריך, ולתת לך לייקים. כלומר, היא עדיין רוצה שתשים לב אליה. כך שלדעתי יש לך עדיין סיכוי, אם תגיד לה: תשמעי, אני מאד מכבד את רצונך, אבל מאד מצאת חן בעיני, אני חושב שאולי יש לנו סיכוי בכל זאת, מה דעתך לנסות שוב? – ובהמשך אולי לשאול, מתישהו במהלך הפגישה, "אם יש משהו שפגע בך, אשמח לדעת, כי חשוב לי שלא לפגוע בך".ואולי דווקא העובדה שלא עשית צעד מקרב במהלך הפגישה היה זה שהרתיע אותה, כי אולי היא רגילה ואולי גם רוצה שגבר שהיא פוגשת יעשה צעדים מקרבים פיזית, כי זה נותן לה ביטחון שהיא רצויה. יתכן שציפתה לנסיון למגע, יד, חיבוק או נשיקה, והתאכזבה. לא תמיד זה כך, אבל לפעמים, כשזו הציפיה, האכזבה עלולה לפגוע ולהרחיק, כדי שלא להיפגע שוב. אני לא יודע, כמובן, אם זה מה שהרגישה, אבל אני מכיר מקרים שבהם זה היה המצב.אם אכן תנסה שוב, אתה עלול להיות מאוכזב שוב. האם זה שווה? – כן, אם אתה חושב שאתה יודע להתמודד עם אכזבה, ולו רק כי עשית את הדבר הנכון כדי להיות בטוח שלא הפסדת משהו בגללך. בדוק איתה.

בברכה,
חמי
לנסות שוב???
09.01.2018 • 10:31

היי......רציתי לומר שבהמשך למה שכתבת אמרתי שאנסה שוב, אז שלשום תייגתי אותה במשהו מצחיק שמזכיר התנהגות שלה והיא הגיבה ממש בהתלהבות... אתמול אזרתי אומץ, חשבתי מה לומר- התכוונתי לומר בהכי קליל, שמעי מרגיש לי שפספוס.. שיש אחלה כימיה ובואי בכיף שלנו נלך לאכול משהו לשתות איזה יין (היא אוהבת יין) ונזרום, במקסימום את יודעת... יהיה אחלה של ערב.התרגשתי מאוד והלב שלי פעם.. הרמתי טלפון - הייתה בממתינה.. ולצערי היא לא חזרה אליי. זה היה אתמול בשש וחצי בערך בערב.אני מבין את הרמז, וממשיך הלאה.לעיתים אני אוכל את עצמי אולי המתנה שנתתי לה הרתיעה אותה, אבל הרגיש לי שהכימיה ממש טובה ושבא לי להתייחס אליה ולמעבר מבחן שלה, רציתי להיות מיוחד...ובעצם אני הרסתי את זה (נתתי לה מן גרב חג מולד כזו עם שוקולד ומטרייה, דברים שדיברנו עליהם).. אבל זה הרגיש לי נכון! וכמו שאמרת, החוסר מגע.. צודק להבא אצטרך קצת יותר, אבל עדיין אני חושב שבמידה והייתה מעוניינת, הייתה נשארת איתי עוד קצת ברכב כבר כולי הייתי פתוח כלפיה, שהיד שלי על המשענת של הראש שלה ורק צריך שהייתה נשארת עוד טיפה והייתי מתקרב אליה....זה לא הדייט הראשון שאני יוצא אליו... ולא יודע אני מאמין שהייתה נשארת טיפה יותר במידה והיתה מעוניינת... או עושה גם חושבים... קשה לי להאמין שבגלל זה היא החליטה שלא מתאים לה.. יותר הקטע של המתנה שאולי הלחיץ אותה, אבל לא יודע גם שם אני לעיתים חושב שאני מגזים וזה לא זה, למי שסיפרתי לו הדעות חלוקות.. חלק אומרים מגניב מתחשב ונחמד, חלק אומרים שזה מלחיץ והיא ראתה שאני כבר שם ולא רצתה לפגוע בי ולהמשיך לעוד דייט..ואני חוזר, הרגיש לי משהו כיף בלתת לה את זה..מה שלא יהיה.. אני צריך להרים את עצמי ולהמשיך הלאה. למרות שממש קשה לי...

חמי
לנסות שוב???
10.01.2018 • 10:43

פשוט מבאס אותי לדעת שאם הייתי שולח קצת יותר ידיים במהלך הדייט אולי הייתי מגביר אצלה את המשיכה... אבל שמע הרגיש לי שהיא לא שם, שמשהו לא בזרימה וזה מאולץ... להבא אנסה להיות יותר מכני ולתת נגיעה פה שם.. אבל לא יודע, פשוט באסה לי כי היא חסרה לי.זאת מישהי שרציתי איזה שנתיים ותמיד הייתה פסגת שאיפותייה, פתאום היא יוצאת איתי וגם נורא כיפיית...ולגבי המבן החשוב, זה היה מבחן לשכה של העו״ד שהיא הייתה נורא חרדה בגללו, וכשהיא עברה, והרי רב האנשים נכשלו, רציתי להתייחס ולהביא לה משהו שחשבתי עליו, שיהיה נחמד..כ״כ מבאס שהיא איננה...........

חמי
לנסות שוב???
10.01.2018 • 14:51

ידידה המליצה לי לשלוח לה את זה כהודעה.. היא אומרת אולי חשבה שהתקשרת בטעות או לך תדע.. אם חשוב לך לומר לה אז תגיד את זה בהודעה...האם לדעתך זה בסדר או כבר פולשני מדי ואין טעם?

חמי
לנסות שוב???
10.01.2018 • 16:14

זה בדיוק מה שחשבתי לרשום לה, יש לך איזה עצה טובה? (גם לעזוב אותה לנפשה זו עצה מעולה שאשמח לקבל :)״הי..... אני יודע אני יודע.. אני סופר מכבד את מה שדיברנו, אבל שמעי אני חושב שהייתה לנו כימיה מעולה ופשוט מרגיש לי פספוס.מה את אומרת בהכי קליל שנצא לעוד ערב נאכל, נשתה יין, ואת יודעת מה שיהיה יהיה.. במקס הרווחנו ערב מצחיק וכיפי :)״

חמי
לנסות שוב???
10.01.2018 • 17:42

או אולי, לנסות להתקשר שוב?אני מתנצל על אוסף התגובות הקצרות, פשוט מאוד חשובה לי דעתך ולא ניתן לערך תגובה, ועד שתענה אשמח שתדע בדיוק מה אני מרגיש כלפיה, וכלפי המהלך.

ד"ר אורן חסון
עניין של ביטחון
10.01.2018 • 22:19

חמי יקר,
אתה נע ונד בתנודות גדולות, ובעצם מבלי שאתה יודע הרבה. היא לא חזרה אליך לאחר שהיתה בממתינה, ומכך אתה מסיק שהיא נתנה לך רמז. האם זה הרמז הנכון?ואולי הרמז הוא: אם אתה רוצה אותי, אתה צריך להתאמץ קצת.ואולי היא חושבת לעצמה: טוב, הוא טילפן אלי מתוך נימוס, והייתי בממתינה והוא לא מחפש אותי שוב, אז הבנתי את הרמז, שהוא לא באמת רוצה. חבל, ונמשיך הלאה.האם זו אפשרות?האם יתכן שהיא ביישנית קצת, אולי כמעט כמוך? אולי חסרת ביטחון כמעט כמוך? ולכן, ממש כמו ך, לא בטוחה בכלל שגם אתה מעוניין? נדמה לי שאתה יוצא מתוך הנחה, שהיא נכונה או שגויה, אני לא יודע, שהיא בחורה בעלת ביטחון, שיודעת בדיוק מה היא רוצה ומה לא, אולי קצת מנומסת, אבל לא יותר מזה, ולכן אם היתה באמת מעוניינת בך, היתה רודפת אחריך.מה יקרה אם תצא מתוך הנחה שאולי גם היא חסרת ביטחון. אולי אפילו עם פחות ביטחון ממך. אם היית יודע זאת בודאות, איך היית מתנהג אז?ונניח לרגע שזה לא נכון... מה הפסדת?אני מציע לך לעשות חשבון ולהחליט.

בברכה,
חמי
עניין של ביטחון
17.01.2018 • 23:27

היי, מודה, למרות שלא חשבתי שהמצב אצלה הוא חוסר בטחון, החלטתי שאני הולך על השאלה האחרונה ששאלת.. אז מה יש לי להפסיד?קוראים לה בר, ושלחתי לה היום ככה, היי, מה נשמע? תאכלס בא לי שנצא עוד איזה פעם. אני מכיר אחלה בר יין (שמעת נכון בר, יין ;) מוצ״ש בשמונה, יהיה כיף (:והיא הגיבה חח נסיך! אחרי זה הסבירה שהיא טסה במוצ״ש לכמה ימים (נסיעה עם אמא שלה שסיפרה לי עליה כשיצאנו), סיפרה שמצאה עבודה ותכף גם נהיה שכנים (: ואז שהיא התחילה לצאת עם מישהו והיא לא יוצאת במקביל, אז שאסלח לה ושהיא מעריכה (:עניתי לה בכמה הודעות קצרות, ראשונה ש״מצוין שלא בא לה למקבל, שתפסיק איתו ותצא איתי (:״ ואז הודעה נוספת ״סתם, מקובל לגמרי!״ והסברתי שאני חושב שצדקה, ושהיה צריך לעצור פעם קודמת ושהיה בא לי בקלילות שנצא נשתה משהו ונראה אם הפעם אני צודק, והודעה אחרונה שתבלה עם אמא שלה ושיעשו חיים, רשמתי בשמה הפרטי של אימה כי זכרתי אותו כמובן מהשיחות שלנו, ושהיא נורא קרובה אליה.הגיבה ב- ״חחחחח תודההה!! (: (:״ סמיילי מסמיקים כאלו.-----שמע, מרגיש לי הקלה גדולה, אם היא לא ראתה את מה שאני ראיתי, והעדיפה לצאת עם בחור אחר והוא משמח אותה, אני באמת משוחרר ושמח בשבילה!לגבי הנחמדות שלה, אז גם שסיימנו פעם קודמת, כתבתי לה הרי את ההודעה המרגשת ההיא, באמת מה שאני מרגיש ובקלילות, ואמרה שאני ״בן אדם מיוחד ומקסים!!״ ומי יודע אולי נפגש בהמשך הדרך, ושממש נגעתי לליבה... וגם אחרי שלא ענתה לטלפון שלי, ראיתי שהיא ממשיכה לעשות לי לייקים, ואין אחרי מלא עוקבים שהיא רק אחת מהן חחח.אף פעם לי לא קרה שמישהי כ״כ נחמדה לאחר דחייה, לקרוא לי ״נסיך!״ בכלל משונה... וכל ההקדמה הזו על מה שקורה איתה בחייה ושנהיה שכנים עם סמיילי קורץ.מצד אחד בטח היא שמה אותי על איזה משבצת ידיד ולכן מבאס לי המצב הזה, מצד שני היא חתיכת בחורה מיוחדת, וכל פעם שאני מדבר איתה אני מרגיש כמה היא אחלה ואיך בא לי בן אדם כזה כבת זוג שלי, כמה כיף וחופשיות יכל להיות איתה, וזה נותן תקווה למה שאני מחפש בבת זוג שתהיה לי. בתקווה בקרוב (:ולגבי למה אני חושב שהיא צדקה כשעצרה, והיה חשוב לי לומר זאת, זה כי אני חושב שבגלל מה שהרגשתי כלפיה כ״כ מהר וחזק, אז דייט איתה היה כמו מבחן פסיכומטרי, נורא התרגשתי וזה היה מן - זה זה.אני חושב שבגלל זה גם לא הרגיש לי הכי בנח פתאום לזרוק לה ידיים וכאלו, כי גם לא הרגיש לי בוייב, ולכן בשילוב ההתרגשות חששתי שאהרוס את זה ובטח בסוף הדייט ברכב זה יהיה שם.אבל מעתה אני מרגיש של יאללה תעשה מה שמרגיש לך ביותר קלילות וכיף ותהיה הכי אתה, צא תהנה תחבק תצחק, צור את הזרימה שאתה יוצא כשאתה הכי משוחרר בעולם, לכן הרגשתי שהפעם יהיה אחרת.וזה יהיה, איתה בעתיד, או עם אחרת שאתלהב.אם נתקלת פעם במישהי כזו כ״כ לבבית ומתלהבת כאשר לא מעוניינת בבחור אשמח לשמוע, ובכל אופן מה שכן, למדתי הרבה מהמקרה הזה.תודה על הקריאה והעזרה פה בפורום, בלב הגדול שלך.

חמי
עניין של ביטחון
17.01.2018 • 23:46

וגם זה שהיא רשמה שהיא יוצאת איתו רק אחרי כל ההקדמה הזאת, ואז זה לא שהיא חושבת שאנחנו לא מתאימים או משהו בסגנון כמו שקרה לי בעבר, אלא שהיא לא רוצה במקביל, ושעימי הסליחה, ושהיא מעריכה (:לא יודע... זה היה גם מוזר ונחמד.ימים יגידו אולי כן עשיתי לה משהו כמו שהרגשתי אך ההוא יותר. והאמת, שבכל התהליך הזה של לנסות להבין אותה, הבנתי מאוד את עצמי, ובכלל זוגיות.שמח בשבילה ובשבילי, אולי בעתיד נשמח גם בשבילנו.

חמי
עניין של ביטחון
17.01.2018 • 23:47

זה מה שאמא שלי רשמה לי:צא לדרך חדשה בדרכך ובהיתנהלותך הרגישה והאמיתית.. תהיה אמיתי שהאחת שמתאימה לך. תהיה איתך באהבה אמיתית.מסכים עם זה (:

חמי
עניין של ביטחון
18.01.2018 • 00:15

וההערה לגבי שנהיה שכנים (; , מתקשר לזv שאני ממרכז ת״א והיא חיפשה דירה באחד האזורים פה במרכז העיר