קונפליקט בזוגיות: פתרונות מעשיים
אאא
בעל עייף שלא פנוי רגשית
⌄
שלום רב,
כשאני ובעלי הכרנו, הוא היה בתקופה בה לא עבד כחצי שנה, ולכן היה מאוד פנוי אלי רגשית, ותמך בי בתקופה רעה מאוד שעברה עלי כתוצאה מיחסי עבודה גרועים מאוד, בעבודה בה עבדתי.לאחר חצי שנה בה ישב בבית, התחיל לחפש עבודה ומאז הוא עובד בעבודה נהדרת, אבל מאוד לחוצה. הוא גם התקדם במהלך השנים וכיום הוא מנהל זוטר.אבל זה הביא לכך שהוא מגיע הביתה מאוד עייף ומותש. העבודה שלו כוללת גם הרבה דיבורים (מכירות) ומאבקי כוח בפוליטיקות המשרדיות ולכן הוא מגיע הביתה ולא רוצה לדבר עם אף אחד ובטח לא איתי. הוא רק רוצה טלוויזיה ותוכניות מטופשות, עדיף ספורט או תוכניות אירוח. לוקח לו כשעתיים שלוש עד שהוא מתאושש ואז אני כבר נרדמת. יש לציין שהוא הולך לישון בד"כ הרבה לפניי.בעוד אני, שעובדת מהבית, יחסית עירנית כי אין לי פוליטיקות משרדיות. אני רוצה לחלוק איתו את מה שקורה לי, אבל הוא רק אומר תקצרי, תדברי באופן חותך וחד, מה שמוציא לי את החשק לדבר. הייתי רוצה שיקדיש לי 1/2 שעה לשיחה של שנינו ואז ארגיש גם קרובה יותר אליו. אני, לעומתו, מקשיבה לו כשהוא מדבר על העבודה והפוליטיקות, כי אני חושבת שזה חשוב. מה לעשות
ד"ר אורן חסון
להקטין את הקונפליקט, ויהיה קל יותר
⌄
אאא יקרה,
מצד אחד, אפשר להבין אותו, שהוא רוצה סוף סוף תחושה של בית, שמבחינתו, זה שקט, ודווקא תכניות מטופשות, שלא דורשות ממנו חשיבה. ואת דורשת ממנו לחשוב ולהקדיש תשומת לב ואיכפתיות. אלא שהקושי העיקרי הוא לא להקדיש לך זמן, אלא הקונפליקט הפנימי שלו בין הזמן שהוא רוצה להקדיש לך, לזמן שהוא רוצה לעצמו כדי להתאושש. והוא רוצה שתקצרי, כדי להגיע מהר יותר לזמן לעצמו. מכאן, שהדרך לפתור זאת היא בלשים זמן ברור למפגש ביניכם. היום, הזמן זמן משתנה על פי הצרכים, ולכן הוא מנסה לצמצם את הצרכים (שלך).אם תעשו מההגעה שלו הביתה טכס, שבו תשבו שניכם ותשתו קפה ועוגה (או ארוחה מסודרת כלשהי), שבצד זה אתם גם מדברים, 20-25 דקות, כדרך קבע, הוא ירגיש פחות בקונפליקט. זו תהיה אחת מהמשימות שלו, וכשהיא מוגדרת, יהיה לו קל יותר. דברי איתו על זה. ואם יש בדיוק תוכנית טלויזיה מעניינת לו, בדרך כלל אפשר להקליט ולראות אחר-כך, מבלי להרגיש שהוא מפסיד את העולם.