ציפיות מוגזמות בזוגיות
עלומת שם
חוסר תקשורת
⌄
שנינו , נשואים שנה + ילד בן חצי שנה), עובדים מאוד קשה.הוא מחוץ לבית , יוצא כל יום בבוקר וחוזר בערב עייף.אני עם הילד, וחוץ מזה מלמדת אחרי הצהריים.כל השבוע אני מחכה שיגיע יום שישי, שבו נוכל לדבר, לאהוב, להיות חברים, להקדיש זמן לעצמנו,ומה שקורה כל יום שישי, זאת אכזבה קשה- ריבים, קצרים,חוסר תקשורת.אני רוצה את היחד הוא רוצה להזמין חברים.זאת דוגמא קטנה המשקפת את התסכול שלי.האם הציפיה שלי מוגזמת?או שיש לנו בעיה רצינית?אני לא יודעת למה כתבתי אני חושבת שאני יודעת את התשובה.אך בכל זאת...
ד"ר אורן חסון
ציפיות מוגזמות
⌄
עלומת שם יקרה,
אם הציפיה שלך לא מתממשת, הרי מן הסתם היא מוגזמת. האם היא יכולה להתממש? אני לא יכול לדעת במצב העניינים הנוכחי, כי אני לא יודע דבר וחצי דבר על מערכת האילוצים, הרצונות והצרכים של בן זוגך. כל מה שאני יודע הוא ששניכם מעדיפים את המריבות על ויתורים לצד השני, או על פשרות כלשהן (ואני בטוח שאתם גם מוותרים פה ושם, ועושים פשרות פה ושם, אלא שמן הסתם, לא מספיק).אני לא יודע מהי התשובה שאת יודעת, אבל מה שצריך להיות ברור לך הוא שאם תמשיכו עם הקצר הנוכחי בתקשורת, ואם תמשיכו בחוסר הבנה הדדית (כפי שזה נראה לפי תאורך), המצב ביניכם רק יחמיר. אתם צריכים לעצור את הדרדרות היחסים, וללמוד לראות טוב יותר איש את צד רעותו ולהפך (!). ואתם צריכים ללמוד לטפל בקונפליקטים בצורה עניינית, ולא כתהליכים של בניית עמדות כוח וצדק. בכלל,צריך להבין שצדק אינו בכלל פקטור בשותפות. אינטרסים הדדיים כן. זה לא כל כך פשוט ללמוד את זה, וזוגות רבים אינם יודעים איך לעשות את זה לבד. לפיכך, פעמים רבות ייעוץ זוגי ותקשורתי דווקא בשלב מוקדם, יכול לשפר את איכות החיים של שניכם באופן משמעותי בטווח הארוך.