פתיחות בזוגיות: זהירות מפני גבולות

תאריך פנייה: 18.12.2006 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
דניאלה
מה דעתך?
18.12.2006 • 16:29

ד"ר חסון שלום
רב, (סליחה על האורך אך מאוד חשובה לי דעתך)ברצוני לשתף אותך בשיחה שהיתה לי עם בעלי לפני מספר ימים.גיליתי לא מזמן שבעלי נוהג מידי פעם לגלוש באתרי פורנו באינארנט (לא ברמת ההתמכרות)בהתחלה היה לי קשה מאוד עם זה אך עלי לציין שגם אני נהנת לעיתים לגלוש באתרים כאלו.אין ספק שהתקשיתי להאמין על בעלי על אף שאני בעצמי עושה זאת...:)ואז הגעתי למסקנה שעלינו לדבר יותר בפתיחות על כל הנושא.ובאמת דיברנו, התוודתי לפניו שגם אני גולשת ושלעיתים יש לי פנטזיות לגבי גברים אחרים אבל שזה לא פוגע ברגשותי כלפיו (כאילו שני מישורים מקבילים).גם הוא התוודה לפני על דברים דומים וזו הפעם הראשונה בקשר שלנו שאנחנו מכירים בעובדה שאנחנו בשר ודם וכן-יש לנו פנטזיות לפעמים וכן- יש פיתויים.סיכמנו בכך שצריך לשמור על הקשר ושאנו אוהבים אחד את השני ועלינו להתרחק ולהזהר מפיתויים אם זאת- אין רע במה שאנו עושים עכשיו - במינון הזה.מאז השיחה היחסים המשיכו כרגיל ואף טוב יותר במישורים מסויימים...ובעלי נראה מרוצה.לגבי- אני מרוצה שדיברנו על זה ושמחה שהתוודיתי בפניו על דברים מסויימים אבל משום מה נפל לי האסימון- על כמה קשה להחזיק קשר טוב ונאמן הרבה שנים וזה קצת מדכא אותי.ורציתי לשאול מה דעתך על שיחתינו ואיך להתגבר על החשש שציינתי.תודה רבה,רבה

ד"ר אורן חסון
יופי! אבל להזהר בשוליים...
19.12.2006 • 18:40

דניאלה יקרה,
אני מבין את הפגיעה שלך, ואני מעריך מאד את העובדה שלמרות הפגיעה הצלחת ליצור את ההקשר שבין מה שאת מרגישה לבין מה שהוא מרגיש, ובעיקר כאשר אלו היו דברים שהוא לא יידע. אחרי הכל, היית יכולה לשחק אותה פגועה, כדי להרוויח נקודות. למרות שזה נשמע הגיוני מאד, לא כל אחד יכול לעשות את ההקשר הזה, ועוד פחות היו יכולים להגיע מכאן דווקא לפתיחות ביניכם. חשוב לכן להמשיך ולהיות פתוחים. ובכל זאת, יש בזה גם סיכונים, שכן כאשר רואים פתיחת בצד השני, יש נטייה, לפעמים, למתוח את הגבול עוד קצת, לכיוון של גרויים נוספים. ולכן, המשיכו לדבר, אבל אל תיסחפו בשיחות המשותפות לכיוון של פנטזיות עם אחרים, כי עם הזמן, ייתכן שתחשבו, בשל כך, לממש אותן, וזה כבר הופך להיות מסוכן. פנטזיות מפורטות מדי גם עלולות לפגוע בצד השני. ולכן, התוו גבולות ברורים קודם כל למעשים, של מה מותר ומה אסור, וגם התוו גבולות לחופש השיחה שלכם, כדי שמראש לא תגיעו לפגיעה או לסיכון.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
שרון
תודה ו-
20.12.2006 • 14:58

מה שבטוח זו שיחה שמתאימה לפעם בעשור...אולי