פרידה וגירושין: מתי זה מוצדק?
אובדת עצות
בעיות בחיי הנישואין
⌄
שלום רב
לך,אני ובעלי נשואים שנתיים פלוס עם ילדה קטנה, יש משהו שמאד מציק לי בתקשורת ביננו - הוא טוען שבסגנון הפנייה שלי אליו, במיוחד אם זה קשור בעמידה בזמנים, אני מלחיצה אותו, ואז התגובה שלו אליי מאד קשה, מדבר אליי מאד לא יפה, למרות שלא מקלל הוא ממש תוקף. מעליב ופוגע בכוונה, מקצין ומעוות מצבים ואני מרגישה ממש רמוסה וחסרת אונים. ברור לי שיש גם משהו בתקשורת אצלי שמעורר בו אנטגוניזם חזק, ואני יודעת שבטיפול זוגי אפשר להשיג הרבה, ואפילו היינו בכמה פגישות שהופסקו עקב המצב הכלכלי הלא טוב שלנו, שפשוט לא מאפשר לנו לממן פגישות כאלה.שאלתי היא מה האופציות שלי? האם זו עילה לפרידה? אחרי שאנחנו נרגעים ומדברים אחד עם השני אנחנו מסכמים דברים ביננו ואז המצב נראה לי הרבה יותר טוב, אבל היו לו יותר מדי התפרצויות כאלה לאחרונה שגורמות לי להיות בחרדה לגבי העתיד.זקוקה דחוף לעצות והכוונה...תודה רבה מראש
ד"ר אורן חסון
בעיות בחיי הנישואין
⌄
אובדת יקרה,
את חושבת על פרידה, או לפחות חושבת עליה מדי פעם, אבל אני חושב שאת לא בטוחה בעצמך בעניין הזה – לא ברצון שלך, ובודאי לא באופן שבו זה ייראה כלפי חוץ – ולכן את בעיקר רוצה לדעת איך זה ייראה. לדעת אם מה שקורה ביניכם זו ייראה בעיני אחרים כ"עילה" מספיק מוצדקת לפרידה.אנסה לנסח את דברי באופן ברור:אף אחד לא צריך עילה לפרידה. ברגע שמישהו לא רוצה להיות בתוך מסגרת נישואים, זכותו הלגיטימית לא להיות שם, וזה מספיק.אלא שנכון הוא שלהחלטה על פרידה יש מחיר, אם למשפחה המצומצמת, ואם למשפחה המורחבת, ואם לחברים, זה נראה 'לא מוצדק'. נכון גם שככל שמעגל התמיכה שלך רחב יותר ומבוסס יותר, כך קל יותר לעשות את הצעד.אם את חושבת שאת יכולה לשפר את היחסים שלך עם אישך, עד מצב שבו זה יהיה לך מספיק טוב, עשי זאת, או לפחות עשי את המאמצים. אם יש סיכוי, השיקול הכלכלי אולי לא צריך להיות שיקול, כי אחרי הכל, גרושים, אם הם האלטרנטיבה, הם יותר יקרים מאשר יעוץ זוגי. בדקי גם את עצמך, ללא שום קשר, ואם יש דברים שבהם את יכולה להלחיץ את עצמך במקום אותו. למשל, להשתתף איתו בחוסר העמידה בזמנים – עד כמה רחוק תוכלי ללכת עם זה גם את? וכך אולי גם בעניינים אחרים שנראים לך חשובים. האם כולם חשובים? האם תוכלי להרפות בחלק מהם, להיות נינוחה יותר, להאבק רק על מה שחשוב באמת? אם זה יחזק את הזוגיות שלך, אם זה יביא אותך ואותו לשיחות נינוחות יותר ולהסכמות, במקום ל"סיכומים", אז אולי המחיר שווה. אני לא יודע, כי אני לא חי אצלכם בבית, ולא זבוב על הקיר, אבל זה משהו שאת צריכה לחשוב עליו. וגם על כך שאת לא צריכה "עילות". את צריכה סיבות, וביטחון בעצמך כדי לבטוח בסיבות שלך, כשהן יציבות, ולא כאשר הן סיבות של רגע, בגלל כעס רגעי.
אובדת עצות
בעיות בחיי הנישואין
⌄
ד"ר אורן חסון,תודה רבה על תשובתךנתת לי חומר למחשבה ובדק בית עם עצמיאני קוראת גם את תשובותיך לשואלים אחרים והן גם עוזרות לי!שתהיה שנה טובה (עם כמה שפחות ריבים)עינבל