פער בצרכים בזוגיות: פתרון אפשרי
חלי
משבר זוגי -חייהחברה של בעלי
⌄
שלום,
אני בת 30נשואה 5 שנים + 2ילדים.לפני שהתחנתי עם בעלי היינו רבים המון על נושא החברים שיש לו. זה מתחיל מזה שבעבודה הוא יכול להרשות לעצמו לדבר איתם כל היום ,להכינס הביתה ולדבר איתם שוב. זה מאוד הפריע לי ולמרות הכול התחתנו כי האהבה חזקה. היום יש לנו שני ילדים ועדין אני מרגישה שהחברים שלו בסדר עדיפות. למשל הוא תמיד מעדיף לצאת בזוגות מאשר איתי לבד, הוא עדין ממשיך לדבר איתם כשהוא מגיע מהעבודה ולא מתייחס אלי ואל הילדים.לפני כמה ימים הוא הכין לי הפתעה ולקח אותי לנופש עם 6 זוגות חברים, ואני ממש הייתי עצובה בטיול. הוא היה עם חברים שלו הרבה ולא היה איתי ממש, למרות שאמרתי לו שאני רוצה גם קצת להיות איתו לבד.היום הוא הודיע לי שאני לא אישה רגילה ושאני חונקת אותו, למרות שזה לא נכון כי אני נותנת לוללכתלאן שהוא רוצה, וגם בנופש לא אמרתי כלום,אבל הוא ראה שאני עצובה.אני יותר טיפוס ביתי ומשפחתי, סדרי העדיפות שלי שונים משלו. לדוגמא פעם הוא עזב מקום עבודה טוב רק בגלל שלא היו לו חברים, וחזר למקום העבודה הקודם בגלל החברים הישנים.לדוגמא עם אני רוצה לצאת עם הילדיםלאטרקציה הוא תמיד מזמין חברים.היוםהוא אמר לי שהוא לא מעוניין בי, האם אני צריכה להרגיש אשמה במשהו?
ד"ר אורן חסון
תוצאה טובה יותר מעימותים או מפרידה
⌄
חלי יקרה,
התחתנת עם גבר שיש לו צורך עז בחברים שלו. זה יוצא על חשבון הזמן שלו איתך, ועל חשבון הזמן שלו עם הילדים, ועל חשבון הזמן של כולם איתו לבד. הצורך שלך מנוגד לצורך שלו, כי את רואה זוגיות ואבהות כיותר זמן איכות איתו. כלומר, יש ביניכם מהותי בצרכים שלכם. זה לא שאת צריכה להרגיש אשמה, בדיוק כפי שגם הוא לא צריך להרגיש אשם. יש ביניכם פער בצרכים, ועליו אתם רבים. ובעיקר – אתם לא מצליחים להתפשר ולגשר על הפער, למען הזוגיות שלכם. במצב הזה, אתם הולכים לקראת ניתוק. חשוב שתלכו ליעוץ זוגי כדי לחפש לעצמכם נתיב זוגי אחר. כדי לתקשר טוב יותר ביניכם, כדי להבין יותר זה את צרכיו של זה, ולהיות יותר אמפתיים זה לזה. זה דורש משהו ממך וזה דורש משהו ממנו, כאשר אף אחד מכם לא ישיג את כל צרכיו. אלא שבתהליך תלמדו שמה שכן תשיגו נותן לכם תוצאה כוללת טובה יותר מאשר עימותים או פרידה.