פנטזיות וזוגיות: מה עושים?

תאריך פנייה: 15.08.2010 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
כוכב
אהבה ראשונה...
15.08.2010 • 23:10

ערב טוב,אני בת 20.5 נשואה כבר 3 שנים+2.בגיל 13 היתאהבתי פעם ראשונה והייתי איתו שנתיים וחצי למרות שהוא היה גדול ממני ב-4 שנים..(כמו בעלי).הפסקנו להיות ביחד כי הוא קרה משהו(לא משנה מה) וגיליתי שיש לו חברה אחרת.ואחרי כמה שנים היתאהבתי בבעלי ואנחנו נשואים ומאוד אוהבים אחד את השנייה.אבל הבעיה היא שאני עדיין מרגישה או שנידמה לי כלפיי אותו מישהו שאהבתי אז רגשות,אפילו אני תמיד חולמת עליו כשאני ישנה ותמיד אני מחפשת ליראות אותו אפילו אם זה לרגע אחד ברחוב.מאז שניפרדנו אני מאוד היתקדמתי בחיי כפי שאמרתי בהתחלה,והוא ממש לא!!!!הוא נישאר בדיוק כמו אז ממש בדיוק אותו גבר חתיך ומושך..ואני עדיין חושקת בו.אני והוא אף פעם לא קיימנו יחסים ולא נשיקות ולא כלום רק חיבוק אחד שאני עדיין לא שוכחת אפילו שאני מנסה אני לא יכולה..!אודה לך אם תנסה להבין אם אני עדיין מאוהבת בו או שזאת פשוט אהבה ראשונה(וממבט ראשון) שפשוט לא יוצאת לי מהמוח??.תודה מראש כוכב.

ד"ר אורן חסון
חלומות ומציאות
16.08.2010 • 08:58

כוכב יקרה,
נדמה לי שאת מחפשת הגדרה, כדי לדעת מה לעשות עם עצמך. זה לא באמת משנה אם את עדיין מאוהבת בו או שזה סוג של אובססיה. מה שמשנה הוא העובדות, שאת עדיין מפנטזת עליו, מצד אחד, ושאת נשואה עם שני ילדים, ואוהבת את בעלך, מצד שני. זה לא אומר שאת צריכה "לעשות" משהו. זה שאת מפנטזת על מישהו מעברך או מישהו מההווה, או מישהו מכוכבי הוליווד, לא אומר שהפסקת לאהוב את בעלך. העולם הרגשי שלנו יכול להיות מורכב מאד, והמורכבות הזו לפעמים מבלבלת. אז השתדלי שהיא תבלבל אותך פחות דרך קבלתה של המורכבות כעובדה, ודרך לקיחת אחריות על מעשייך כאשה וכאמא בוגרת ואחראית, ודרך השארת הפנטזיה במקום שהיא, פנטזיה, שאולי מעשירה את החיים, אבל שצריך להפריד בינה לבין המציאות כדי שלא להרוס את המציאות.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083