פורום ייעוץ זוגי שאלות על זוגיות

תאריך פנייה: 02.04.2023 מס׳ הודעות: 1
חיפוש נושא
עייפה מרגשות
בעיה בזוגיות חדשה
02.04.2023 • 20:04

היי,אשמח מאוד להתייעץ.קצת עליי- אני מאוד אוהבת את הלבד שלי ומאוד לא מפחדת להיות לבד, מאוד תקשורתית ותמיד אומרת את כל מה שאני מרגישה ואת כל מה שעל ליבי בצורה הכי נעימה שאני יכולה.נכנסתי לאחרונה למערכת יחסים מדהימה (לפני כחמישה חודשים) וזאת המערכת יחסים הראשונה באמת אכפת לי מהבן זוג שלי ואני באמת רואה איתו עתיד.בהתחלה היינו די אינטסיבים ונפגשנו הרבה, פגשתי את המשפחה והחברים שלו די מהר (הוא עדיין לא פגש את שלי כי אנחנו לא גרים בארץ). די בבת אחת, כאחרי חודשיים, הפסקנו להיפגש כל כך הרבה (מהצד שלו) ועברנו להיפגש כפעמיים בשבוע, זה מאוד הפריע לי ודיברתי איתו על זה מספר פעמים- הסברתי לו שזה די נדיר אצלי אבל אני שאני מאוד אוהבת את הזמן שלי איתו ואני אשמח אם ניפגש יותר. הוא הבין אותי והגיב בצורה מכילה ויפה אבל עם זאת כבר כמה חודשים ששום דבר לא משתנה.כמובן שאני לא מבקשת להיפגש כל יום אבל שלוש פעמים או לפעמים אולי ארבע..מאוד קשה לי שאנחנו נפגשים פעמיים בשבוע בלבד וגם הפעמיים האלה הם לרוב יום אחד בערב (כששנינו קמים מוקדם יום למחרת כך שאנחנו לא הרבה זמן ביחד ערים) ואולי יום אחד בסוף שבוע לקצת יותר שעות,אני מרגישה שיש גבול כמה אני יכולה לדבר על הנושא ולהבהיר לו כמה זה שחשוב לי שניפגש יותר ואיני יודעת איך להמשיך מכאן. אני מבולבלת ומתרחקת ממנו כי אני לא מצליחה להבין את הסיטואציה ואם מה שאני מרגישה הוא בסדר או שאני מגזימה.אשמח ממש לדעה אובייקטיבית.

ד"ר אורן חסון
בני כמה אתם?
03.04.2023 • 21:27
בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
עייפה מרגשות
בני כמה אתם?
04.04.2023 • 19:08

אני 25 והוא 31

ד"ר אורן חסון
לצאת יותר?
09.04.2023 • 00:27

עייפה יקרה,
אני מבין ממה שאת כותבת שאת רוצה שהוא ירצה יותר. כלומר, שאת מסבירה את העובדה שאתם לא נפגשים יותר למרות שאמרת שזה מה שרצוי לך, בכך שהוא לא רוצה יותר. מה שגם מאכזב, וגם אולי מוריד ביטחון, אם לא אישי, אז בעצם ההמשכיות של הקשר הזה.הדבר שחסר לי מכל מה שכתבת הוא איזה שהוא מענה לשאלה למה הוא לא נפגש איתך יותר. ואכן, שתי אפשרויות עקריות – שהוא לא רוצה יותר, או לפחות לא רוצה מספיק ביחס לעיסוקים אחרים שמעניינים אותו יותר, והשניה – שהוא לא יכול בגלל עיסוקים אחרים חיוניים שהוא עוסק בהם (לימודים, עבודה וכאלה). בגלל שלא כתבת על זה, נוצר הרושם שיש לו הפנאי והוא לא רוצה, אבל אני לא יודע אם זה באמת נכון. האם זה באמת כך?ועוד שאלה לי, שאולי תקל על ההבנה של היחסים ביניכם. אתם נפגשים רק פעמיים בשבוע כרגע, ובהם רק ערב אחד שהוא לילה קצר (והשני במהלך היום?). האם זה יום היחסים המיניים שלכם, ושבעצם, כאשר אתם מתראים פחות, אתם בעיקר עם זה?וכאן אולי אפשר לשים את האצבע על משהו פרקטי: שאם זה המצב, אולי שווה לך בערבים האלה למצוא משהו מעניין אחר לעשות איתו, ובמילים אחרות – לצאת. הצגה, סרט, פאב, חברים, ולקצץ את המפגשים המיניים לחצי. אולי פחות. אם זה מאד חשוב לו, יתכן שהוא ייזום בעצמו עוד מפגשים איתך, כי זה יהיה חסר לו, וכי את תהיי חסרה לו. ואם הוא יידחה מפגשים שאינם מוליכים למיטה, אז אולי הוא לא רוצה הרבה יותר מזה. בין אם כי הוא לא רוצה מספיק חזק ובין אם כי הראש שלו, עכשיו, בעניינים אחרים ולא ביחסים.כך או כך, אני מציע לך ליזום לעשות איתו פעילויות אחרות בערבים האלה. גם אם הנטייה שלך היא כן להגיע איתו לאינטימיות בכל רגע אפשרי. אם את רוצה להעמיק את הקשר, צריך לעשות גם דברים אחרים, ודחיית סיפוקים במקרה הזה יכולה להועיל לך.אם יש לך תובנות ו/או הסברים אחרים, אשמח לשמוע.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083