פורום ייעוץ זוגי שאלות על זוגיות
שירוש
התפוצצות
⌄
שלום,
אני ובן זוגי עוד מעט 3 שנים ביחד. אני רוצה לדעת איך אפשר לא להתפוצץ כשבן זוגי מסכל על מישהי אחרת? הייתי בטיפול וכל פעם אני חושבת שזה לא יקרה אבל זה קורה. מנסה בהתחלה לשחק אותה כאילו זה לא מפריע לי אבל באיזשהו שלב אני כבר לא יכולה לשחק אותה ואני מתפוצצת. אני סומכת עליו ואני יודעת שהוא לא יפגע בי אבל בכל זאת מתפוצצת. לא מפריע לי שיסתכל כשאני לא איתו. מה לעשות?
ד"ר אורן חסון
בני כמה אתם?
⌄
שירוש
בני כמה אתם?
⌄
אני בת 34 והוא בן 31.
ד"ר אורן חסון
נקודת מבט רחבה על מבטים
⌄
שירוש יקרה,
לכאורה, המקבילה הנשית להסתכלות גברים על נשים, היא לבוש יותר חושפני ומושך מבטים. האם זה מתאים לך כדי שיתמקד יותר בך, ולהראות לו שגם הוא מקנא? - בכלל לא בטוח. אני גם לא חסיד גדול של החזרה לצד השני כגמולו, מה עוד שממילא זה כנראה לא הצורך שלך. לכן, אציע לך שני דברים לקריאה:האחד, הוא טיפ, מהאתר שלי, לגבר ששואלאיך להפסיק להסתכל על נשים?. כתבתי אותו בעקבות תשובה שעניתי לגבר שפנה אלי בעבר כאן, במסגרת הפורום.השני הואמאמר שלי מYnet, שעוסק בקינאה, ובטיפול בה.אני מקווה שבעזרת נקודת המבט הרחבה יותר, תמצאי את הדרך שלך לטפל בזה.
ד"ר אורן חסון
ועוד נקודת מבט חשובה
⌄
שירוש יקרה,
אולי אוסיף עוד נקודת מבט קטנה, שאולי תחדד אפשרות נוספת שאינה מודגשת במה ששלחתי לך: נראה לי שסביר מאד שאחד הדברים העקריים שאת מרגישה הוא השפלה, בכל פעם שהוא מביט באחרות בנוכחותך. ואולי זה מה שגורם לך להתפוצץ בפנים. וכאן, ההתמודדות שלך שאת מחפשת אולי אינה עם קנאה כמו עם תחושת ההשפלה שאת מרגישה, ועם היכולת שלך להתמודד עם התגובה הרגשית המשנית שלך, הכעס שמתעורר אצלך. חשבי אם זה משהו שאת באמת רוצה לטפל בו, אולי בטיפול.
שירוש
ועוד נקודת מבט חשובה
⌄
תודה. בעבר הוא הודה בפניי שיש לו פנטזיות על נשים אחרות אחרי שהוא היה מסתכל עליהן. יכול להיות שאני פחדתי שהוא יחשוב עליה בזמן שאנחנו ביחד. אנסה לדבר איתו על זה ואולי הוא יבין למה התפוצצתי.
ד"ר אורן חסון
לשנות הרגלים
⌄
שירוש יקרה,
אני מקווה שהפתיחות ביניכם אכן תסדיר את היחסים ואת היכולת שלו להבין ולקבל אותך. אבל כנראה שגם את תצטרכי לפחות להבין את הקושי שיכול להיות לו, לשנות הרגלים.