פורום ייעוץ זוגי שאלות על זוגיות

תאריך פנייה: 04.03.2016 מס׳ הודעות: 1
חיפוש נושא
שיר
במסגרת העבודה
04.03.2016 • 09:28

היי אורן,

מפריע לי שבן הזוג שלי שותה באירועי חברה. בעבר היה מסוגל לשתות עד שכרות באירועים מהעבודה, הבין שזה פוגע בתדמית שלו והפסיק. אבל עדיין שותה לא מעט. מבחינתי, במסגרת עבודה אין מקום ליותר מכוס שתיים. איך מעלים את זה.

אודה לתגובתך,
שיר

ד"ר אורן חסון
בני כמה אתם? כמה זמן ביחד?
04.03.2016 • 09:55
בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
שיר
בני כמה אתם? כמה זמן ביחד?
04.03.2016 • 10:28

29, כמעט שנה, אבל מכירים הרבה יותר.

ד"ר אורן חסון
להזיז הרבה יותר
04.03.2016 • 20:34

שיר יקרה,
אני מבין שהשתיה שלו נותנת לך הרגשה לא טובה. קשה לי לדעת מהי המידה הנכונה, אני רק יכול להבין שאת מאד חוששת שזה יגלוש למקומות לא נכונים. האם בגלל שראית זאת אצלו בעבר? האם בגלל שאת חוששת שהוא יכול לאבד שליטה בתנאים מסויימים בגלל עניינים אחרים שאת מכירה בו ולא סומכת עליו לחלוטין? האם בגלל שנתקלת בשתיית יתר או סמים בעברך שאינו קשור אליו וזה גורם לך לחרדה שמא זה עלול להגיע גם אליך "הביתה"? - קשה לי לשפוט בעניין הזה מבלי להכיר את שניכם היטב ולדעת מה נכון. כך או כך, לא מקומי לשפוט. את שופטת ושוקלת על פי ההסטוריה של היחסים איתו, ושל ההכרות שלך בשנה האחרונה, ואולי גם לפי סיפורים שלו על העבר, ובודאי שגם לפי ההסטוריה שלך שאינה קשורה אליו, והוא שופט ושוקל לפי מה שהוא מכיר הן את עצמו ואת היכולת שלו להיות או שלא להיות בשליטה, והן לפי ההכרות שלו איתך, והחרדה, אולי, שמא את מנוהלת על ידי חרדות שינהלו אותו. קשה לי לדעת. כך או כך, הדרך הנכונה, להערכתי, היא יותר מאשר להתווכח איתו על כך (כי זה עלול לגרום להתנגדות שלו ולהתחפרות בעמדתו, ואולי להעצים את הפחד שלו מנסיון שליטה שלך), היא לומר לו בדיעבד שזה היה ממש לא לעניין, או שהוא שתה יותר מדי להערכתך, ומבלי לחפש לזה הצדקות והסברים, ומבלי להתווכח. שיידע מה עמדתך. לכאורה זה תהליך יותר איטי וזז לאט, אבל הוא בטווח הארוך היא יזיז הרבה יותר.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
שיר
להזיז הרבה יותר
04.03.2016 • 22:58

כמו בהרבה מקרים זה שילוב. כך עשיתי. תודה רבה.