פורום ייעוץ זוגי שאלות על זוגיות
מבולבלת
מבולבלת
⌄
היי..אז ככה, יש לי חבר כבר הרבה הרבה זמן, ושנינו יודעים שהוא רוצה שנתחתן, אבל אני לא מצליחה להחליט ולהיות שלימה עם זה. אני יודעת בשכל שהוא מדהים בשבילי, וגם ברגש לפעמים אני אוהבת אותו מאד ונמשכת אליו מאד. ולפעמים...פחות. ולכן כל העליות והמורדות האלה מאד מבלבלים אותי ולא מאפשרים לי להחליט מה לעשות. אני מפחדת לאבד אותו למישהי אחרת, אך מצד שני מפחדת להגיד את ה"כן" הכל כך מחייב הזה. מה עושים?אני כבר המון זמן עם כל הבלבולים האלה. ואפילו נפרדנו וחזרנו ביוזמה שלי.בבקשה שמי שמגיבה שתגיד אם היא נשואה או לא.
ד"ר אורן חסון
בני כמה אתם?
⌄
מבולבלת
בני כמה אתם?
⌄
24 ו25
ד"ר אורן חסון
להסתכל מקרוב
⌄
מבולבלת יקרה,
הפורום שאליו את פונה מוגדר כ"פורום מומחים", שבו מי שעונה הוא רק מנהל הפורום. אם את רוצה לעשות סקר דעת הקהל, כנראה שתצטרכי לחפש פורום אחר, ויש רבים כאלה.מה שאולי הכי בלט לי במכתבך הוא האמירה שאת "מפחדת לאבד אותו למישהי אחרת". כלומר, יותר מאשר מפחדת לאבד אותו נטו. כאילו שאת רוצה לשמור אותו על אש קטנה, עד שתהיי בטוחה - ואולי עד שתבדקי איך זה עם גברים אחרים - אם היית יודעת שזה אפשרי.סביר מאד שזה לא, ולכן את מרגישה את הקושי.האם את לא בשלה עדיין לקשר? - אני לא בטוח שזו התשובה. יתכן מאד שאת יותר לא בשלה לקבל משהו שאינו מושלם, מתאכזבת מדי פעם כשמשהו קטן לא מסתדר לך או שהוא לא מגיב כמו שאת רוצה, וזה לא קל לך לפעמים להתמודד עם זה, ואז את שואלת את עצמך אם יש אפשרות שיהיה לך מישהו מושלם יותר. אולי כן, והשאלה היא כמה זמן ייקח לך למצוא אותו - חודשים? (וייקח עוד זמן רב לאחר מכן עד שתדעי בודאות שזה זה, כי בהתחלה תדעי רק את הדברים השטחיים - ללמוד איך תסתדרו במצבי לחץ, ואיך תסתדרו כאשר הוא לא יסכים איתך, ואם הוא באמת נהנה מאותם דברים שאת אוהבת, או אולי זה רק ייראה כך בהתחלה, כששניכם תנסו להתאים את עצמכם זה לזה?). שנים אולי?לא פשוט לקבל את זה שמה שיש הוא לא כל החלום שרצית, אלא רק חלקו. ואולי עוד יותר קשה לקבל את זה שאצל כולם זה כך. רק צריך להסתכל מקרוב כדי לראות את זה. ואולי זו התשובה שחיפשת מגולשים אחרים...