פורום ייעוץ זוגי שאלות על זוגיות
mikita
פרודים - המשך
⌄
ד"ר חסון שלום
רבתודה על תשובותיך הקודמות. אני עדין זקוקה לעצתך.אנא התייחס לתגובתי מלפני כמה ימים על תשובתך האחרונה.מילותיך חשובות לי מאד.תודה מראש.
ד"ר אורן חסון
התייחסתי
⌄
mikita
התייחסת - ובכל זאת
⌄
ראיתי וקראתי , תודה.לצערי, יש לי תחושה שאתה קצת מתחמק מלתת לי תשובה ישירה על שאלותי. האם זה כדי לא לפגוע בי? אני מוכנה לשמוע ואף ללמוד מכל תשובה שתיתן לי.האם אתה חושב שלמערכת הזוגית שלנו יש סיכוי?כמה זמן "הגיוני" לוקח לגבר שיש עליו ריגשות אשם כלפי ילדיו (על ש"קילקל" להם את המשפחה) לעשות את ההתנתקות הדרושה ?האם זה נפוץ שגבר שעוזב את אישתו מחכה שהיא תהיה מאושרת בחייה החדשים כדי שגם הוא יהיה מאושר בחייו?רוצה לציין - שבן זוגי ואני לקחנו פסק זמן זה מזו כדי לחשוב קצת - לשנינו הניתוק היה קשה מאד. האם האהבה שלנו תנצח או ריגשות אשם הם חזקים יותר?
ד"ר אורן חסון
מה שאני לא יכול לדעת
⌄
מיקיטה יקרה,
קראי שוב את תשובותי. אני לא עונה ישירות כי אני לא יכול לדעת מה באמת קורה במקרה הפרטי שלכם. אם את רוצה לדעת יותר, לכי ליועץ זוגי שיוכל לקחת את הזמן, ללמוד יותר מה קורה ביניכם ומה קורה בינו לבינה, ולעזור לכם. המסגרת הזו, של הפורום, לא מאפשרת את זה. היא לא יכולה. כי הרי את היא זו שנותנת לי את האינפורמציה, ואת לא יכולה לתת לי אותה, כי את בעצמך לא יודעת. ולכן, לא יכול להיות שתהייה לי תשובה עבורך.
mikita
המלצה??
⌄
תודה על תשובתך המהירה.אז בעצם קיבלתי ממך המלצה ללכת ליועץ זוגי? או שרק הוא צריך ללכת כדי "ללמוד להתנתק ולהיפרד"?יש איזו אינפורמציה נוספת שהיית רוצה לדעת ממני ולא נתתי?ד.א - בן זוגי קורא את פניותי ואת תשובותיך. הן עוזרות גם לו ואנחנו משוחחים על הדברים באופן פתוח לחלוטין.
ד"ר אורן חסון
זוגי. שניכם.
⌄
מיקיטה יקרה,
יש המון מידע שאני צריך גם עליך וגם עליו, ואת זה אי אפשר לקבל במסגרת הזו. צריך ליצור זאת על-ידי דיאלוג. בנוסף, גם אתם צריכים לפתח דיאלוג פתוח יותר ביניכם. העובדה שאתם מדברים זה עם זו, אינה אומרת בהכרח שאתם גם מבינים. העובדה היא שנותרו עדיין פערים ביניכם, וחוסר אמון. לפיכך, לא די בכך שבן זוגך יגיע ליעוץ. מדובר ביעוץ זוגי שבו לשניכם צריך להיות מקום להשמיע, לשמוע, ואולי גם ללמוד. החל מהאפשרות של ללמוד להבין כל אחד טוב יותר את הצרכים של עצמו, אחר-כך את הצרכים של הצד השני, ולבסוף, לדעת להגיע להסכמים ולמנהגים שיספקו את שניכם (ושידרשו כנראה שינוי בשניכם).
mikita
זוגי. שניכם.
⌄
תודה רבה רבה.