נישואים: תקשורת ואמון

תאריך פנייה: 24.02.2012 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
תהילה
עזרה..
24.02.2012 • 21:30

היי, אני וחבר שלי יחד 6 שנים, אמורים להתחתן עוד חודש.חבר שלי מעשן חשיש בשנים האחרונות וכשהוא התחיל גילה שגם אמו מעשנת ושעד היום עשתה זאת בחשאי בחדרה ובשנים האחרונות העישון בסלון כל ערב מידי יום כל היום.אחרי ריב אחרון שהיה לנו בנושא בו לא דיברנו כמעט חודש סיכמנו יחד שברגע שנעבור לגור יחד הוא יפסיק (חוץ מבאירועים מיוחדים של אחת לחודש) בגלל שרציתי מצידי לראות שינוי כבר עכשיו סוכם בנוסף על יום בשבוע ללא עישון כך שאראה שהוא מסוגל בכלל.התקשרתי אליו לשאול איך הולך (הוא בדיוק חזר מהעבודה) והוא אמר שעישן ויסביר לי אח"כ.אני לא יכולתי לשמוע אותו, סיימנו את השיחה ועכשיו אני לא יודעת מה לעשות. הרי לא יהיה לו הסבר חכם להגיד..פשוט לבטל את החתונה ולוותר על הכל?

ד"ר אורן חסון
האם לחזור אליו?
25.02.2012 • 21:20

תהילה יקרה,
במובן מסויים, את הצד ההפוך של שתי הפניות שמתחתייך. כשהפעם בן זוגך הוא זה שאמור להסביר לך שאפשר לתת בו אמון, וכמובן שבכל זוגיות הסיבות הן שונות.השאלה הנוגעת לנישואים ולשימוש שלו בחשיש תלויה בחשיבות הנושא עבורך. הרי ידעת שהוא מעשן חשיש גם לפני שהסכמת להתחתן. האם החשיש הוא הבעיה המרכזית, או כפי שאני חושד, הרצון שלך לוודא שהוא מקשיב לך והולך לקראתך הוא משמעותי בשבילך לא פחות. העניין הזה, השני, הוא מהותי ומשמעותי לשניכם, והנישואים שלכם יתקיימו או ייפלו על היכולת שלכם ליצור תקשורת והבנה. אם לא תוכלי לשמוע אותו כי מראש תניחי שלא יהיה לו הסבר חכם, לא תהיה ביניכם תקשורת. לפעמים יהיה לו הסבר חכם ולפעמים לא, כי ככה זה, אבל כאשר מדברים אפשר גם לפתור דברים, ולו רק לפעמים, וכאשר לא מדברים, לא פותרים דברים אף פעם. לדבר או לא לדבר זו כבר בחירה שלך. לא לדבר כדי להראות שאת כועסת ועד כמה זה משמעותי, גם זו בחירה שלך וגם זה סוג של תקשורת, אלא שזו תקשורת שיש בה סיכונים. את מסכנת יותר כדי להגיע ליותר. גם זו בחירה שלך, על פי העניינים שבהם אתם דנים, ועל פי היכולת שלכם ליצור תקשורת משמעותית, פתוחה ואמפתית.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083