מתנה לבן זוג: מה לעשות?
מישהי
שאלה לד"ר
⌄
ד"ר שלום.רציתי להתייעץ כיצד עליי לפעול בסיטואציה הבאה:יש לי חבר חודש. (בני 26) הוא לא ממש מכיר את משפחתי עדיין. בעוד שבועיים יש אירוע משפחתי - אחותי עוד ברית לבן שלה. היא הזמינה את בן זוגי והוא יבוא. אני לא יודעת איך לפעול לעניין מתנה: אני מתכוונת לשים כסף בשם שנינו!! סכום מכובד. אבל אני הייתי מצפה ממנו להשתתף אבל אני מתביישת להגיד לו. ואני מאוד אתאכזב אם הוא לא יציע להשתתף מיוזמתו. אני חושבת שאין לו נסיון בדברים האלה אם הוא לא יציע זה יהיה בתום לב ומתמימות אבל מה אני יעשה? אני מתביישת ללמדו שכשהולכים לאירוע (אפילו שזה לא אנשים שאתה ממש מכיר) נותנים מתנה... מה לעשות? בזמנו אמרתי לו שאחותי אמרה שלא ישים מתנה בשום אופן אבל זה היה מטעמי נימוס..תודה
ד"ר אורן חסון
אם הוא מוצא חן בעינייך
⌄
מישהי יקרה,
אם הוא חסר נסיון בדברים כאלה, את מבינה בעצמך שהוא לא יבין לבד. ולכן, אם לא תגידי לו, את לא אמורה להתאכזב. אז אם את רוצה, תגידי לו שאת מתכוונת לקנות מתנה, ותשאלי אותו אם הוא יכול להשתתף באופן סמלי (ובסך הכל, זה באמת עדיין מוקדם מכדי שישקיע סכום מכובד), ומה שייתן ייתן. זה שאמרת לו שלא ישים מתנה בשום אופן, זו בעיה שלך. תצטרכי להתמודד איתה. קחי בחשבון שאם הבחור מוצא חן בעינייך, את גם לא רוצה להבריח אותו.
מישהי
ד"ר אם אפשר הבהרה
⌄
למה התכוונת שעליי לקחת בחשבון שהוא מוצא חן בעיני ולא להבריח אותו? איך אני עלולה להבריח אותו? אם אלחץ יותר מידי? או אם אבקש? מה לעשות? האם לא להתאכזב אם הוא לא ייזום?
ד"ר אורן חסון
הבהרה
⌄
מישהי יקרה,
את לא יכולה להחזיק את המקל בשני קצותיו, כשהמקל ארוך מדי. אמרת לו שאחותך אמרה שבשום אופן לא ישים מתנה, אז מדוע שתתאכזבי אם הוא לא ייזום? והרי אמרת לו במפורש שהוא לא צריך! מה עוד שאת מודה שאין לו נסיון כדי להבין אחרת.ואם תהיי לא עקבית (ובעצם, כפי שאת כבר מבינה, כלפי פנים את כזו, אם כי לא ביטאת זאת כלפיו, עדיין לפחות, ולכן את צריכה לשאת בתוצאות, ולהבא, להשתדל להיות עקבית וברורה), ואם תדרשי ממנו סכום גבוה מדי מכפי שצפוי להכרות שטחית (והרי אתם מכירים מעט מדי), זה עלול להבריח אותו. אנא קראי שוב גם את תשובתי הקודמת.