משיכה לגיל צעיר: מה עומד מאחורי התופעה?

תאריך פנייה: 29.03.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
דנה
משיכת גברים לנערות מתבגרות
29.03.2006 • 10:26

אני בת 35 , בעלי 36, יש לנו ילדה ואני בהריון שני. היחסים שלנו ויחסי המין באופן כללי בסדר גמור עם עליות וירידות שמאפיינות זוגות נשואים, אנחנו סומכים אחד על השניולא פוזלים לצדדים. אני הייתי מאוד תמימה בתחילה, עם הזמן למדתי שגברים תמידנמשכים לעוד נשים, שאם מבחינה מוסרית היו יכולים היו מקיימים יחסים אם עודנשים,והמבט שלהם הוא מבט מפשיט( בעלי אם יראה אישה יפה יסובב את הראש מחוסר נעימות)השבוע בעקבות סרט תעודי שראינו בעלי אמר לי שכל הגברים נמשכים לנערות צעירותבתהליך התבגרות, זה אומר נערות שהחזה שלהם מתחיל לגדול מתוך סקרנות איך נערהכזו נראית, ורק מתוך מוסכמות חברתיות ומוסר לא מדברים על זה. הוא כמובן אומר שהיהמסיט את המבט הצידה אם היה רואה נערה מתוך בושה. אני רוצה לציין שהוא אוסףתמונות של נשים באינטרנט מגיל 18 ומעלה. בעלי בן אדם כנה , עצםהמחשבה שנערה בת 12 יכולה למשוך אותו או להביך אותו מאוד הטרידה אותי מאז .האם זו מחשבה פידופילית, האם באמת רוב הגברים כאלו ויש רק הסכמה על שתיקה.( זה קצת ירגיע אותי) מאוד אשמח לתשובה מהירה . תודה מראש

ד"ר אורן חסון
התחשבות בבת הזוג?
29.03.2006 • 18:49

דנה יקרה,
בן זוגך אולי משתמש בסרט שראה כדי להסביר לך שהוא בסדר. בעקרון זה נכון (מה שהוא אומר), אבל הסיפור (האבולוציוני) קצת יותר מורכב:גברים נמשכים לנשים צעירות (או, אם לדייק, למראהצעיר), כי משיכה לנשים צעירות, בקשר ארוך טווח, השאירה אותם עם יותר ילדים מאשר משיכה לנשים מבוגרות. מסיבה זו, היה למשיכה לנשים צעירות יתרון. לנשים, משיכה לגברים צעירים פחות חשובה, כי גברים שומרים על פוריות לאורך זמן רב יותר, ולהן חשוב יותר הכוח החברתי והכלכלי של הגבר (שיאפשר להן לגדל ילדים מצליחים), שבדרך כלל הולך עם גברים מבוגרים יותר דווקא.יחד עם זאת, כאשר גברים מתבגרים, הם מוותרים, במודע, על נשים צעירות יותר. הסיבה היא שהם יודעים שמעבר לפער גילאים מסויים, הסיכוי שלהם להצליח הוא קטן. וכך, באתרי הכרויות (לפי סקר שערכתי עם סטודנטים), גברים בני 45 כותבים שהם מחפשים נשים שהן מגיל 31 ומעלה. כלומר, הגיל התחתון הממוצע הוא 14 שנים מתחת לגיל שלהם. לפיכך, את רואה שגברים אלה לא מחפשים נשים בנות עשרים. אבל יחד עם זאת, זה לא אומר שהם לא נמשכים לנשים שנראות כמו בנות עשרים, ואולי אפילו פחות. זה רק אומר שהם יודעים את הגבול, ושהם יודעים מה חסר סיכוי.כך הדבר גם לגבי גילאים צעירים יותר, כלומר, לגבי משיכה לבנות בנות 12-14. הבעיה היא לא סקרנות. השאלה היא של היכולת להתאים את המשיכה למוסכמות החברתיות. מרבית הגברים אינם נמשכים לצעירות בגילאים הללו, כי הם יודעים את הגבולות, וכי המוסכמות החברתיות משפיעות עליהם. הבעיה היא עם גברים שהמוסכמות החברתיות משפיעות עליהם פחות, וכאן הסכנה. זה שבן זוגך מסתכל, אולי, על נערות, אינו חטא, כל עוד הוא יודע את הגבולות (ואל תשכחי שעד לפני כמה מאות שנים, ובחברות מסויימות עד היום, בנות בנות 12 היו כשרות לנישואים). ובהחלט יכול להיות שהוא אומר לך שהוא נמשיך לנערות צעירות, רק בעקבות התוכנית שראיתם, וכדי להצדיק את הרצון שלו להביט בנערות בנות 18. כך שלהגיד שהוא פדופיל זה אולי מוגזם. לעומת זאת, להגיד שהוא לא מתחשב בך וברגשותייך, זה כנראה לא לגמרי מוגזם.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083