משחקי כוח בזוגיות: ניתוח והבנה

תאריך פנייה: 12.10.2006 מס׳ הודעות: 5
חיפוש נושא
עדן
לא מאמינה בכלום וזה מייאש
12.10.2006 • 14:03

שלום,
אני בת 18יש לי חבר שנתיים הוא בן 20 (אני חייבת לציין שלפני זה היינו ידידים שנה בערך כלומר אני מכירה אותו סה"כ 3 או 3 וחצי שנים) והוא כרגע בצבא.יש לנו אהבה גדולה מאוד, אנחנו פתוחים אחד עם השני, לא מתביישים וממש הכל מושלם אך אנחנו רבים המון והכי כואב שהכל על שטויות!אני יודעת שאין זוג שלא רב ולפעמים יש ריבים!אך אנחנו רבים כמעט על שטויות וכמעט כל הריבים בגללי. אני לא סומכת עליו למרות שלא נתן לי סיבה, יש בי חוסר אמון בו, ואני פשוט לפעמים לא מאמינה לו בלי סיבה.אני יכולה להיות איתו יומיים הכי טובה שיש ופתאום יום אחרי להגיד לו שהוא לא אוהב אותי ושלא אכפת לו ממני. ואני עושה את זה ממש בלי סיבה כי הוא לא נותן לי בכלל לחשוב כך, תמיד הוא אומר שהוא אוהב אותי, מתגעגע והמון דברים ואין לי מושג למה אני לפעמים לא מאמינה לו. בתוך תוכי אני יודעת שהוא אוהב אותי אבל מצד שני תמיד אני עוקצת ופתאום אומרת "אתה לא אוהב אותי". זה ממש מייאש לחשוב ככה כשלא נותנים לי סיבה לחשוב כך. אולי אין לי ביטחון ואולי אני מפחדת לאבד אותו ואולי אני חייבת שישכנעו אותי באהבה או משהו כזה כי הרי לפעמים אני אומרת לו בכוונה שהוא לא אוהב אותי כדי שיגיד שהוא כן למרות שהוא גם ככה מרבה להגיד זאת.אני חייבת לציין שאך ורק בתחילת הקשר (שהיינו חודש-חודשיים) שלנו נפרדו פעמיים או 3 וחזרנו תמיד. בהתחלה הוא היה בנאדם מבולבל ולא ידע מה הוא רוצה כי לפני כן היינו ידידים והוא התאהב בי לאחר כמה זמן ואהב אותי חצי שנה ואני לא אהבתי אותו. כלומר הפכנו לזוג אחרי הרבה מאמצים שלו. ואולי בגלל שהוא אהב אותי חצי שנה כשהפכנו לזוג אז כמו שאומרים "ירד" לו ממני כי הוא כבר השיג את מה שרצה ואולי עקב כך היו לנו בעיות בהתחלה ופרידות. ויכול להיות שבגלל זה בתחילת הקשר הוא היה מבולבל והיינו נפרדים. בנוסף לכך הייתה מישהי לפניי שבחיים לא אהבה אותו ובכלל לא רצתה אותו והוא רק רצה אותה קצת אז אחרי כמה זמן שהיינו חברים גיליתי שהוא עדיין נשאר איתה בקשר של הודעות וממש קצת פגישות בתקופה שהיינו חברים (למרות שהיא מאוד רעה כי אני מכירה אותה) והוא הסתיר זאת ממני. גיליתי את זה אחרי שכבר עברנו את כל הפרידות וכאשר היינו ביחד כבר כמעט חצי שנה! באותו זמן כבר הייתה לנו אהבה גדולה מאוד והוא השתנה מאוד ופשוט התבגר והפך לאדם אחר ואכפתי ופשוט מושלם. אני חייבת לציין שגיליתי שהם נשארו בקשר בתקופה שהיינו חודשיים, כלומר רק כשהגענו לחצי שנה, גיליתי שהוא נשאר איתה בקשר כשהיינו חודשיים. וכמובן כשכבר היינו ביחד 3 4 5 חודש וחצי שנה הם כבר לא דיברנו כלל. ז"א גיליתי הכל אחרי מלא זמן ועוד כשהכל עבר וכשהם כבר מזמן ניתקו קשר. אני יוגעת שתקופה שגיליתי הכל הוא פשוט אהב אותי הכי בעולם וכשסיפרתי לו שאני יודעת שהוא היה בקשר עם הבחורה הזו הוא פשוט הצטער על הכל בכה לי ואמר שהוא פחד לספר לי ולא ידע איך.הקשר הזה היה סתם, קשר בהודעות ואולי פעמיים הוא נפגש איתה. הוא בחיים לא בגד בי איתה ולא עם אף אחת , פשוט לא עשה כלום איתה, אך ורק נפגש איתה כמה פעמים ודיבר בקשר טלפוני ואני מאמינה לו כי יש לי סיבות משלי להאמין לו והוא לעולם לא יגיד לי דברים סתם כי הוא יודע שאני תמיד יגלה הכל. אני יודעת שהוא נשאר בקשר עם אותה אחת בתחילת הקשר שלנו כשהיחסים שלנו היו גרועים והיינו נפרדים אבל לדעתי זו עדיין לא סיבה לדבר עם מישהי אחרת בסתר כי לא משנה איזה יחסים היו לנו באותה תקופה, עדיין היינו ביחד. אני מאוד נפגעתי מזה, והיום אנחנו כבר שנתיים+ ואני עד עכשיו זוכרת את זה...ולא מסוגלת לשכוח את זה. זה לא היה דומה לבגידה ואפילו לא קרוב לזה. הוא בחיים לא אהב אותה ואני האהבה הראשונה שלו. אך למרות כל זה אני נורא נפגעתי אפילו שזה היה בחודשיים הראשונים שהיינו ביחד. את האמת אם זה היה קורה כשהיינו יותר זמן לא היינו יחד היום כי אני בחורה שקשה לה לסלוח ואפילו שהוא לא בגד נפגעתי מאוד כשגיליתי את זה. סלחתי לו רק בגלל שידעתי שהתחילת הקשר הוא היה בנאדם מבולבל ולא בוגר וחוץ מזה שחודש ראשון ושני שהיינו ביחד לא היה הכי משמעותי והיה מאוד גרוע.אני חייבת לציין שהיום הוא פשוט לא מסתכל על הבחורה הזאת, ולא מדבר איתה בכלל, ולא אכפת לו ממנה (חוץ מזה שהיא בחורה בכלל לא יפה).אז אולי זאת הסיבה לחוסר אמון בו. באמת שאנחנו אוהבים הכי שאפשר, הכל בינינו מעולה, הסקס היחסים והכל.אך אני ממש לא יודעת מה הסיבה שאני כל היום אומרת לו שהוא לא אוהב אותי למרות שבתוך תוכי הוא כן אוהב אך אני לא יודעת למה אני אומרת דברים כאלה. הוא נותן לי הרגשה הכי טובה, מראה את אהבתו כמו שבחיים לא יראו לי ואוהב אותי מאוד וזה מייאש אותי לחשוב דברים מסויימים, וחייב לציין שהוא גם נורא מתייאש מזה שאני לא מאמינה לו ומתחנן שאני יאמין לו ויסמוך עליו ואהיה בטוחה בו!אני יודעת שהוא אוהב אותי ואכפת לו ממני אך לפעמים בלי סיבה אומרת לו דברים ואולי כל זה כדי שישכנע אותי או לא יודעת למה.זה מאוד מייאש ולפענים אני פשוט לא יכולה להפסיק את זה...כי יש לנו אהבה מאוד גדולה ולפעמים אנחנו פשוט מפחדים לאבד אחד את השניאשמח עם תעזור ליייתודה

לא משנה
12.10.2006 • 16:47

עדן, זה לא טוב! הגישה שלך תוביל אותך לפרוד מחברך האוהב וחבל. אם אינך מאמינה בו אז תניחי לו. מאוד יכול להיות שנפגעת בעבר ולכן הגישה שלך חשדנית. דרך אגב, את מזכירה לי את עצמי מלפני 20 שנה. גם אני הייתי אובססיבית ושלמתי מחיר יקר.שיהיה לך בהצלחה

עדן
12.10.2006 • 20:09

ללא משנה...כמו שאמרתי, בתוך תוכי אני מאמינה שהוא אוהב אותי ויודעת והוא מראה לי תמיד ולא זסתם אנחנו ביחד שנתיים! כמו שאמרתי אנחנו אוהבים אחד את השניה המון וניתן לראות את מהצד גם!אך לפעמים אני אומרת שהוא לא אוהב כי כנראה אני רוצה שיגיד שהוא כן אוהב והוא גם ככה מרבה להגיד זאת ואומר המון!אני ממש לא אובסיסיבית אליו...ובחיים לא הייתי יש בינינו רק אהבה אבל לפעמים אני אומרת דברים כמו "אתה לא אוהב" וכל זה סתם כי הרי בתוך תוכי אני יודעת שהוא אוהב אותי מאוד.אני בטוחה שאני יפסיק עם זה והכל יסתדר...רק שבחיים לא הבנתי למה אני אומרת את זה אם אני יודעת שהוא כן אוהב

עדן
12.10.2006 • 20:14

ואני לא יעזוב אותו ולא יפרד ממנו כי אנחנו אוהבים ובאהבה אפשר להתגבר על כל דבר לא? הוא מאוד מפחד שנפרד וגם אני ורק בגלל שאנחנו אוהבים אני מקווה שזה ישתפר כי זה כבר קצת התחיל להשתפר ואני פחות אומרת לו כי יכול להיות שאני סתם עושה זאת כדי לקבל תשומת לב...

ד"ר אורן חסון
משחקים של כוח שיוצאים משליטה
13.10.2006 • 00:06

עדן יקרה,
הזכרת כמה סיבות עקריות מדוע את אולי לא בטוחה בו. אבל יכול להיות שבעצם את עושה את כל זה לצרכים של שליטה. את צריכהלדעת עכשיומה הוא מרגיש,ולכפותעליו לומר לך שהוא אוהב אותך. אולי נקודה למחשבה בשבילך היא שהתגובה הנכונה ביותר שלו למניפולציה שלך ("אתה לא אוהב אותי") היא לומר לך "נכון!" בכל פעם, ולא להכנס בכלל לויכוחים. שתלמדי שזה לא עובד עליו. אלא שמה שבאמת קורה הוא שהוא טועה בתגובות שלו. הוא מנסה לפעמים לרצות אותך, ולפעמים לשמור על עצמאות ולא להכנע לך, ולכן אתם נכנסים למריבות. כי את רוצה להכניע אותו. לו זה לא היה עובד אף פעם, לא היה לכם על מה לריב. כך שבעצם, האשמה היא שלו. הוא מבולבל כי את מצליחה לבלבל אותו. ומכיוון שהוא לא עומד במריבות הללו, שבאות באשמתו, כמובן, הוא בסופו של דבר ייפרד ממך. אז אולי תלמדי אותו שלא להיגרר אחריך למשחק הזה, ואיך לעצור אותך מיד בהתחלה. במילים אחרות, למדי אותו איך להציל את הזוגיות שלכם.אני מקווה שקצת התבלבלת מהתשובה. התכוונתי לזה. קראי אותה כמה פעמים, אם צריך, כדי לדעת מה את באמת רוצה לעשות.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083