משבר זוגי: שמירה על קשר עם הילדים

תאריך פנייה: 06.12.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
חגיתוש
מבולבלת נורא...
06.12.2006 • 12:06

שלום
אני בת 30 נשואה +2 בנות הבעיה שלי היא כזאת:אנו נשואים כ8 שנים ומתוכם רק שנתיים ביליתי עם בעלי כי הוא מכור לשעבר ואף ישב בכלא על עבירות שביצע ואני לא יודעת אם התחתנתי איתו מאהבה או מתוך רצון לעזוב את הבית אני לא אוהבת אותו כיום הוא נקי כשנתיים ועברתי לגור עימו בצפון ובעלי מאוד מנסה לפצות אותי על הסבל שגרם לימאוד אבל אם זאת הוא לא מתחשב בי אתן דוגמאות:אני בצפון לבד אין לי משפחה לא כלום אני מבקשת שנצא יחד או משהוא והוא טוען שאין כסף או שעייף אבל אם חביריו היו מבקשים הוא היה נענה להם שאני מבקשת לצאת או מסכים רק אם אקח את הבנות איתי בקיצור אני כבר מיואת אני במצב על הפנים אני רוצה לעזוב ולהתגרש אבל מצד שני אני חושבת על הילדים מה יהיה איתם ולמה אני מרחיקה אותם ממנו בקיצור אני על הפנים מתה לברוח נמאס לי מהכול מה עושים?אנא מבקשת את עזרתכם אציין שוב כי הוא לא מחסיר מאיתנו דבר ומתפקד כאב מעולה לבנותיו בקשר אליי אין בנינו כלום אפילו לא מין מה אני יקבור את חיי כך?בגלל הבנות נמאס לי בא לי לצעוק שכולם ישמעו אותי גם לשבת לדבר על הנושא הוא לא מוכן מקשיב מבטיח שיהיה בסדר והדבר חוזר לעצמו בבקשה עצה דחופה נמאס לי

ד"ר אורן חסון
להתחיל לתכנן עתיד אפשרי
07.12.2006 • 23:47

חגיתוש יקרה,
אולי ייקל עליך לדעת שלפחות דבר אחד משותף לך ולכל זוג שמתגרש, השאלה איך לשמור על הקשר שבין האב לילדים שלו. אם יש לכם רצון משותף לכך שהוא ימשיך לראות אותן, ואם תשמרו על קשר הוגן ביניכם, הוא יוכל לשמור על הקשר איתן, והנזק להן כתוצאה מהפרוד יהיה מינימלי.אני מניח שחלק גדול מהבעיה היא שאת רוצה לחזור למרכז, והוא חי בצפון. אפשר לחשוב על פתרונות יצירתיים שונים של זמנים ואפשרויות שלו לראות אותן גם כאשר אתם רחוקים. אפשרויות אחרות ששניכם צריכים לדון בהן הם של מגורים שלך בצפון אבל בנפרד ממנו, או מגורים שלו קרוב יותר למקום שבו תרצי לחיות את חייך. אפשר לעשות הרבה מאד בשיתוף פעולה נכון. אני מציע שתתחילי להיות פעילה, ולקחת יוזמה ולהתחיל לתכנן עתיד חדש עם אפשרויות שונות, כך שתוכלי להגיע לשלב הבא אם תוכנית מוגדרת שיכולה להיות מקובלת גם עליו, ולמען הילדות.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083