מצוקה בזוגיות ארוכה

תאריך פנייה: 27.09.2016 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
אנונימית
מבולבלת
27.09.2016 • 10:15

שלום
אני בת 24 ואני יוצאת עם מישהי כבר חמש וחצי שנים
עברנו בקשרה הרבה עליות ומורדות
ולאחרונה קורה לי משהו מאוד מוזר אני חושבת על החבר שלו ולפעמיים גם בקטע מיני
אני די מבולבלת לחבר שלי אני מרגישה אהבה אבל לא כמו פעם וזה ביגלל כל מה שעברנו
אני רק לא מבינה איך התחושות על החבר שלו קורות לי ?
מה ניתן לעשות במצב כזה ? אולי זה סתם משהן שחולף ?

ד"ר אורן חסון
לצלוח מכשולים?
29.09.2016 • 00:35

אנונימית יקרה,
קרה לך מה שעלול לקרות וקורה לעוד אנשים שנמצאים בזוגיות זמן רב. זה לא קורה לכולם, אבל זה קורה ללא מעט אנשים. אני חושב שלו זה היה קורה לך לאחר שש שנים של נישואים ושני ילדים, היה לך יותר קל, אולי (אולי) לומר לעצמך: "די, אני כבר נשואה, תפסיקי עם השטויות, יש לך שני ילדים ובעל שאני אוהבת או לפחות רגילה אליו מאד", ולאנשים רבים זה מספיק כדי להדחיק זאת כשזה רק מתחיל (אחר-כך זה הופך להיות קשה יותר להדחקה), ולאחר זמן מה לשכוח, ולהמשיך עם המסגרת שלהם. זו הדרך הבריאה להתגבר על זה.כרגע, כאשר הדלת נראית פתוחה, יותר קל לשאול שאלות כמו: האם אני שלמה עם הזוגיות שלי? - ואני חושב שזו שאלה קלה יותר מאשר השאלה: האם אוכל להיות במקומו עם החבר שלו. - כי כאן הסיבוכים הם רבים, והעניינים הרגשיים סבורים ומורכבים מה שיקטין את הסיכוי שזה באמת יצליח. שלא לדבר על כך שיש עוד דברים שעדיין אין איתם ודאות, דברים שלומדים רק כאשר יש אינטימיות עם בן זוג, ולאחר שיש ניסיון בפתרון של דברים מהותיים שעליהם אתם לא מסכימים. כך שנראה די ברור שאנחנו לא מדברים על האפשרות של זוגיות עם החבר, אלא על מצבה של הזוגיות הנוכחית. וכאן - כפי שכתבת, היו עליות ומורדות, ויתכן שתרגישי שמה שאת עוברת עכשיו הוא סימן בשבילך לחפש את דרכך מחדש, ואולי תצליחי לעבור את זה ולשמור על הזוגיות, ואז תהיי יותר שלמה עם היכולת של הזוגיות שלכם לצלוח מכשולים וקשיים, ולהתקיים בכל זאת, כפי שעשיתם עד עכשיו.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083