מסרים כפולים בזוגיות
אנונימית
מה אני עושה לא בסדר?
⌄
שלום רב,
אני ובן זוגי מזה חמישה חודשים.שנינו סטודנטים, יש לנו קצת בעיה קטנה .בן זוגי טוען לפעמים שאני מלחיצה אותו מדי , שאנחנו נפגשים יותר מדי וכו'וכשאני מציעה שניפגש פחות ונדבר פחות הוא טוען שהוא אוהב להיות איתי ושזה לא מפריע לו.מצד אחד יש לו משברים שטוען שקשה לו, מצד שני לא רוצה באמת "ליישם" זאת בפועל, הוא תמיד מקנה לי את זכות הבחירה וכשאני מחזירה לו בחזרה את הזכות לבחור , הוא טוען שאעשה מה שנוח לי ונעים לי.אינני יודעת כיצד לפעול, מצד אחד אני ממש לא רוצה ללחוץ עליו ומובן לי שאנחנו צריכים להקדיש זמן גם לדברים אחרים, מצד שני אני פוחדת שאם מצידי אגיד לו שאני לא רוצה להפגש שלא יחשוב שזה בגלל שאני לא אוהבת אותו.הוא משדר לי מסרים כפולים ואינני יודעת מה לעשות, איך אני אמורה לדעת מה "המינון" הנכון?אני מאוד אוהבת אותו ואני דווקא מרגישה שאני נותנת לו הרבה ספייס.אני רוצה שהוא ירגיש נעים בקשר ולא לחוץ, כי הרי זו המטרה, להיות מאושרים, ואני רוצה להיות הדבר האחרון בעולם שילחיץ אותו.תודה מראש,
ד"ר אורן חסון
יותר מדי או פחות מדי?
⌄
אנונימית יקרה,
אז אולי כדאי פשוט לדבר על זה פחות. זה לבד יכול להפחית את תחושת הלחץ.לפי דברייך הוא נותן לך מסרים כפולים בכך שהוא טוען שלפעמים את מלחיצה אותו ושאתם נפגשים יותר מדי, אבל גם שזה לא מפריע לו. אני חושד שאיכשהו הוא אומר זאת בתנאים שונים ובשיחות שונות, ותלוי בעוצמת המריבה שלכם על זה ובפגיעה שלך או בדרישה שלך. כפי שאמרתי, אולי נסו לדבר על זה פחות, ועשי את מה שאת חושבת שמתאים לך. ותני לו להתלונן לבד אם זה יותר מדי, ואם לא תיפגעי ותתנגדי, אלא תקשיבי, תדעי אולי בדיוק מה המינון שמתאים לו.