מטפל מיני וזוגי - מה היתרונות?
מה עושים
לאיזה יועץ כדאי ללכת?
⌄
שלום רב,
בעקבות המלצות רבות ולאחר תקופה ארוכה של עימותים וחיכוכים, החלטנו אני ובעלי ללכת לייעוץ.הוא הסכים איתי, בהזדמנויות נפרדות לייעוץ מיני וגם לייעוץ זוגי. לדעתי ייעוץ זוגי יכול לעזור גם בתחום המיני, אבל הוא אמר פתאום, שהוא רוצה לטפל רק במיני ושאם היועץ יתחיל לעשות משהו בכיוון של ייעוץ זוגי הוא קם והולך. הסכמנו, לאחר שהוא התעקש ואני הצלחתי לשכנע אותו, שאם היעוץ המיני לא יספיק, נמשיך גם בייעוץ זוגי.אני מבינה למה הוא רוצה להתחיל במיני-א. כי הוא מרגיש שהבסיס לאינטימיות זוגית זה סקס, וגם הוא חושב שכיוון שעיקר הבעיות הן שלי (מעצורים וכו'), אז הוא בעצם הולך לטיפול בשבילי (למרות שלא אמר את זה בוודאות). בעוד אני מרגישה כלפיו הרבה כעס ותסכול, שאני מרגישה שאנחנו מטייחים מתחת לשטיח. אני מרגישה שבשנים האחרונות אני לא יכולה לחלוק איתו דברים, ושבעצם רק הוא חולק ואני צריכה להקשיב, כי אין לו כוח לשמוע דברים שלי בעבודה והוא רק מייעץ. בעוד אני צריכה אוזן קשבת. בשל כל אלה ואחרים, אני לא רוצה להשקיע במין כמו קודם, ובנוסף יש עוד כמה וכמה מעצורים שיושבים על שנים של חינוך לקוי בתחום. כרגע, הסכמתי שצריך להתחיל ביעוץ מיני, כדי להתחיל במשהו. מה דעתך?
ד"ר אורן חסון
מטפל מיני שהוא גם
⌄
מה יקרה,
מטפלים מיניים רבים הם גם מטפלים זוגיים. לכו למטפל מיני שהוא גם מטפל זוגי. החיבור הזה הוא חיבור נכון, כי פעמים רבות מקורה של הבעייה המינית הוא בהשפעה הנפשית של הקשר הלקוי על המשיכה.