מחזוריות רגשית: תסריטים והתנהגות
עידן
עצה טובה או שבמצבי צריך טיפול?
⌄
אני בן 24 , אחרי 5 קשרים רציניים (של יותר מ8 חודשים כל אחד)לפני חצי שנה יצאתי מהקשר האחרון שנמשך 3 וחצי שנים, בשנה האחרונה של הקשר הזה בגדתי המון, גם כי היה חסר לי סקס גם כי רציתי להרגיש שאני עדיין אטרקטיבי, וגם כי שעמם לי ,רציתי חידושים ושכנעתי את עצמי שזה בסדר..נתפסתי ונפרדנו למרות אהבה עצומה (הבגידות לא הפריעו לי למרות שאהבתי את הבחורה הזאת מאוד)בחצי שנה האחרונה הייתי עם הרבה מאוד בחורות שחלקן רצה אותי ואני פשוט לא מצליח להתאהב, אני רואה בקשר זוגי דבר זמני שחולף ואם לא חולף אז נמשך כמו מסטיק ונעשה הרגל..אני לא מאמין בקשר זוגי כי אני יודע בדיוק מאיפה הוא מתחיל וכל צעד וצעד עד הרגע שהוא נגמר,למרות גילי הצעיר ולמרות שהייתי בקשרים ארוכים גם עם בנות שהיו גדולות ממני בהרבה שנים, אני לא רוצה להשאר בקשר כמעט עם אף אחת שאני יוצא איתה, החשק המיני לאותן בחורות גם ככה יורד לי אחרי הפגישה השניה או השלישיתאני פוגע בהרבה בנות ואני לא רוצה לעשות את זה אבל נוצר מצב שאני איני מסוגל להשאר עם בחורה אחת בקשר כי בדרך כלל אני משתעמם מאוד מהר*אני מכיר כמעט כל משפט , אני יודע בדיוק מה הן הולכות להגיד ומה הן רוצות לשמוע, אני לא בטוח שדרכי היא הנכונה- להפך אני בטוח שהיא לא, אך איני יודע באיזה דרך אוכל ללכת ואם באפשרותי להשתנות, אודה לתשובתך ...(אשמח אם תפנה אותי גם לפסיכולוג צעיר (פחות קל לי לדבר עם מבוגר) שמתאים לנושאי השיחה האלה וידע לענות לי בהרחבה..)
ד"ר אורן חסון
תסריטים של מחזוריות רגשית
⌄
עידן יקר,
פעמים רבות אנחנו נכנסים להרגלים שקשה לצאת מהם (לולא נהגת כפי שנהגת בשנה האחרונה של הקשר האחרון, הייתי אומר שאתה פשוט עובר תהליך החלמה ושיקום מהקשר, אבל בשל ההתנהגות שלך בתקופה זו, הייתי אומר שזה כבר מעבר לכך). אתה הרגלת את המרכיבים הרגשיים שלך לדגמים מסויימים של התנהגות, לתסריטים מסויימים של מחזוריות רגשית, על הריגושים ועל ההתעייפות מהם, וקשה לך לצאת מהם. מצבים רגשיים אינם מושפעים בקלות על-ידי רצון מודע. יש לתרגל אותם לאורך זמן במצבים חדשים, מה שבדרך כלל דורש רצון חזק ומאמץ נפשי לאורך זמן. בשל הצורך המאומץ הזה לאורך זמן, חשובים מאד לקיומים המחוייבות וההדרכה המקצועיים (אבל יש לזכור שאולי לא כל פסיכולוג יראה זאת כפי שאני רואה זאת, ואולי מטפל אחר ייקח אותך לכיוונים אחרים). לצערי לא אוכל להפנות אותך לפסיכולוג צעיר.