מאבקי כוחות בזוגיות: מה לעשות?
שיר
פער רציני?
⌄
שלום
ד"ראני נשואה חודשיים וחצי אחרי שהיינו יחד שנה לפני הנישואים. אני בת 21 והוא בן 26.יש לי בעיה שלאחרונה התחילה ממש להציק לי.... עד החתונה בעלי היה מעריך אותי, בטוח שאני האישה הכי חכמה בעולם.. אבל מאז שהתחתנו הוא מגלה שאני אינטלגנטית הרבה פחות ממה שהוא חשב, בעלת ידע מצומצם יחסית לשלו וכל מיני כאלה.. הוא אקדמאי ואני לא. לאחרונה הוא התחיל כאילו "לאתגר" אותי עם שאלות שלא ידעתי עליהן את התשובה.....אני מרגישה ממש לא בנוח בגלל זה... אני מתחילה להרגיש ממש טיפשה. לא נוח לי להיות במקום הזה, זה ממש מציק לי.אני כבר לא יודעת מה לעשות...עצה???
שיר
פער רציני?
⌄
רק רוצה להוסיף שהדבר גורם לאי נעימות, לאוירה פחות נעימה, למריבות לפעמים.. הביטחון העצמי שלי ממש ממש יורד ואני מובכת בכל פעם שהוא הולך לשאול אותי משהו שאני לא יודעת אותו.
ד"ר אורן חסון
משחקי שליטה?
⌄
שיר יקרה,
את בת 21, והוא בן 26. יש ביניכם פער של חמש שנים של לימודים ו/או התמקצעות. הוא צריך להבין זאת, ואם הוא לא - אולי זה משום שנכנסתם באופן כזה או אחר למאבקי כוחות ושליטה, והוא "מראה לך את מקומך". אולי כי מסיבה כלשהי חסר לו הביטחון בסמכות שיש לו מולך, ולכן הוא צריך להפגין אותה. קחי בחשבון שאת עוד תתפתחי, ותלמדי, ותתמקצעי, ותרחיבי את הידיעות שלך הן בתחומים שהוא מכיר והן בתחומים שהוא לעולם לא יכיר כמוך. ככל שיחלפו השנים, הפער ביניכם יצטמצם, ובתחומים מסויימים לבטח יגדל לטובתך. לכן, אולי כדאי שתצאי מהמשחק הזה של טריוויה, אם את יכולה, כי הוא לא המגרש המתאים לך. ונסי גם להוציא אותו משם. מותר לך להגיד לו: "חמוד שלי, אני יודעת שאתה חכם מאד. בשביל זה בחרתי אותך". ופה ושם גם לומר, אם צריך בכלל, שתעשי איתו משחקי טריוויה כאשר תגיעי לגילו. ולהבין שהוא בחר אותך גם בשל התובנות שלך, וכנראה גם בשל האינטליגנציה הרגשית, והיופי והאופי ועוד.