מאבקי כוח בזוגיות: איך להשפיע?

תאריך פנייה: 14.09.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
אני
מבקשת עצה
14.09.2006 • 09:27

אני מאוכזבת מבעלי ברמות קשות הילדון בן 5 ח', והוא אומנם עוזר שהוא נמצא אבל יותר בקטע לוגיסטי כמו: למלא אמבטיה,לרוקן אמבטיה,לשטוף בקבוקים להכין אוכל , אבל בקושי מרים את הילד לא מסוגל להרגיע אותו לא משחק איתו, אתמול למשל היתה לו הזדמנות להיות איתו לבד שעה וחצי ובכ"ז הוא העדיף להשאיר אותו אצל המטפלת (הוא עובד המון שעות, אז עד שיש הזדמנות אתה לא מנצל אותה) הוא כל הזמן אומר שהוא אוהב אותו ומת עליו אבל כאילו הוא לא קולט שיש לו אחריות חדשה למשל, הוא ממשיך לישון עד מאוחר(בסופ"ש), כמעט לא קם אליו בלילה , קיצור אני ממש מתעצבנת מזה וכל פעם שאני מנסה לדבר איתו יש לו תרוצים (רק אצלך הוא נרגע, את האמא, גם אני נמצא איתו)בקיצור "זיוני שכל" מפה עד מחרתיים, גם היחסים בנינו ממש לא משהו (והכל היה כ"כ שונה לפני הלידה) אנחנו רבים המון כאילו כבר לא מסתדרים יותר, הצעתי ייעוץ הוא לא רוצה , כל פעם מדברים מבטיחים הבטחות והכל חוזר , אני כבר חושבת לפרק הכל וכ"כ כואב לי כי אני יודעת מה אנחנו "שווים" אבל כלום כבר לא עובד , ואני כ"כ מתוסכלת :(((( נורא עצוב לי כל הזמן

ד"ר אורן חסון
להניע אותו לעשות מה שאת רוצה
16.09.2006 • 10:39

אני יקרה,
אתם נמצאים לא פעם במאבקי כוח. אלא שבהחלט יכול להיות שאת יכולה לשנות את דרכיו, דרך שינוי האופן שבו את מדברת איתו, ודרך הליכה נגד האינסטינקטים הראשוניים שלך. במקום להסביר לו שוב ושוב את אותו הדבר, "עד שהוא יבין", מה שגורם לו לעמוד על שלו, להתווכח איתך ולהטריף אותך, הפסיקי עם זה. במקום זה, הגידי לו את מה שיש לך להגיד רק פעם אחת. וגם אז, לא בנימה ביקורתית, אלא לומר שאת זקוקה לעזרה במשהו, או שמה שעשה פגע בך, או שאת חושבת שהיה צריך לנהוג אחרת. ואם הוא לא מסכים, פשוט לעזוב את זה. כלומר, לומר שאת חושבת אחרת, ולעזוב את זה, מבלי להגרר לויכוח. אני יודע שתרגישי רע עם זה, ושתאכלי את עצמך, אבל מכיוון שממילא הויכוחים לא עזרו, אז חבל על הזמן והאנרגיות, נכון? אבל אם תעשי את זה, נדמה לי שתיווכחי, להפתעתך, שהוא פתאום מוכן יותר להקשיב לך, ואפילו, גם אם התנגד קודם, מוכן לעשות יותר את רצונך. ואז, אם זה קורה, קבלי את זה בחוכמה, ללא ציניות, ובנדיבות ואהבה. תני לו חיזוק חיובי, כלומר, חיבוק ונשיקה או חיוך.אני לא בטוח שמכתב זה לבד יעזור לך לנסות באמת את הדבר. אם את לא מצליחה, לכי ליעוץ זוגי שיוכל לחזק אותך ולהדריך אותך איך לנהוג איתו כדי להניע אותו לעשות את מה שאת רוצה. זה אפשרי.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083