לחסום ברשתות חברתיות: מתי כדאי?
מאוכזבת
אכזבה
⌄
שלום
אני יודעת שהפורום על זוגות אך גם על יחסים ורוצה לשתף על קשר שהיה לי עם חברה.
לא קשר רומנטי. קשר קרוב של הרבה שנים.
שתינו בנות 45. לא ילדות.
זה התחיל יפה ובאמת היינו אחת בשביל השניה.אני הייתי אז טיפוס מרצה ונוח.
עם השנים עלו דברים לא יפים . היא שתלטנית.רכושנית יהירה מאוד. היא הכי מוצלחת ואני...יורמית....
עם הזמן צברתי בטחון עצמי והתחלתי לענות. ממש מאבקי כוח. היא לא יכלה לסבול שיש לי עוד חברות ועקצה אותי.
בכל מקום שהגעתי איתה יצא בסוף שכעסו עלי...ובאו אלי בטענות...צירוף מקרים...אני חושבת שדאגה להשמיץ אותי.
בשנים האחרונות נעשתה טיפוס מגעיל...משפילה...עוקצת ומשחקת אותה אישה הכי טובה .בעלת נתינה ונפש ענ קית
אולי למי שלא מכיר אותה . לא לי.
לאחרונה היה ממש פיצוץ. כבר לא יכולתי להכיל אותה....
היא לא חסרה לי. להיפך אני נושמ ת
השאלה שלי האם נכון להודיע לה שאני חוסמת אותה בכל ערוצי התקשורת. כי זהו החברות מתה.
מה דעתך..
ד"ר אורן חסון
הסיבה הכי טובה לחסום ברשתות חברתיות
⌄
מאוכזבת יקרה,
אכן, הפורום עוסק גם ביחסים. וכאן, השאלה שלך אולי לא עוסקת ביחסים שבינך לבין החברה שלך, לשעבר, אלא אולי יותר בינך לבין עצמך?היא כבר יצאה לך מכל החורים, ואת כבר לא שם. את כבר באופן ברור החלטת שאת לא רוצה אותך לידך.זו שאלה כללית, אולי. אתם לא רוצים יותר יחסים עם מישהו. האם יש צורך גם לחסום אותו או אותה?אם היא לא מנסה ממילא ליצור איתך קשר, אז זה ממש לא משנה. יתכן שהיא אפילו לא תדע שחסמת אותה, ואולי רק לאחר זמן רב אם היא תיזכר בך ותנסה בכל זאת. במקרה הזה, עשי זאת רק אם זה חשוב לך שהיא תדע – ושאלי את עצמך אם את באמת צריכה את זה.יתכן שאם וכאשר תדע, תגיב באופן שלילי ואולי מול אנשים שמכירים אותך, ואז השאלה היא אם את מוכנה לזה, או אולי פשוט להניח לזה מבלי לענות לה, במקרה שהיא כן תנסה.אם היא מנסה באופן קבוע ונמאס לך, ובעיקר לאחר שאמרת לה שהיחסים ביניכם נגמרו והיא ממשיכה להטריד אותך – אז זוהי הסיבה הכי טובה למה כן לחסום אותה בכל הערוצים, לאחר ששקלת גם את ההשלכות, אם תהיינה כאלה.